Kis korkülönbséges háromgyerekes anyukák! Mennyi a korkülönbség?
Mekkorák a gyerekeid, ugyanígy csinálnád? Mi az ami nehezebb, mint két kicsivel? Hogy jönnek ki egymással a tesók? Közös szoba, külön szoba? Lányok, fiúk?
Bocs a sok kérdésért! 3 éves kisfiunk és 15 hónapos kislányunk van. Gondolkozunk a 3. babán.
Nem nem csinálnám ugyanígy:) de nem terveztük a harmadikat egyébként 2-2 év van köztük 5-3-1 évesek. A fiúk (1 és 5) egy szobában, a lányom (3) egyedül.
Szeretik egymást, sokat játszanak együtt de nyírják is egymást rendesen állandó békítgetés meg szabályok felállítása emlegetése rögzítése a nap.
A középsőm irtó féltékeny a kicsire. Így nála még erre is figyelni kellett (kell) hogy ne durváskodjon a kicsivel.
5éve nem aludtam át egy éjjelt.
Segítségünk, nagyszülők stb.nincsenek, csak mi vagyunk a férjemmel.
Imádom őket, de ha tehetném visszaforgatnám az idő kerekét és nem spirállal védekeznék hanem valahogy máshogy, és nagyobb korkülönbséget hagynék. Nem sokkal, csak egy 1-2 évvel.
Vagy nem lenne harmadik.
3 éves múlt a lányom, 16 hónapos a fiam, szinte napra pontosan 2 év van közöttük. Pocakban a harmadik, 22 hónap lesz a középső és a legkisebb között.
Nekem nem gáz a kis korkülönbség, imádják egymást a gyerekeim, nem mondom, hogy nem kell rájuk figyelni, mert nagyon kreatívan tudnak rosszalkodni is, de ennek ellenére nem csinálnám másként most sem. A harmadikat is ezért vállaltuk be korán, mert nálunk tökéletesen bevált a kis korkülönbség.
A 3 gyerek közös szobában lesz, hatalmas gyerekszobánk van, kényelmesen elférnek, csak a picinek lesz egy kiságy a hálószobában is, hogy napközben ne kelljen a nagyokat kitennem a szobájukból, ha a törpi alszik.
Szia!
3 lányunk van,4 és 2 éves a 2 nagy,3 hós lesz a kicsi.
A két nagy néha össze kap,de imádják egymást,a középsőben annyi szeretet van!!! mindig kiáll a nővéréért,a kicsit pedig feszt ölelgetné,puszilgatná. A nagy az apjára ütött, nincs akkora szeretet éhsége,mint a középsőnek,Ő közömbösebben viselkedik,de Ő is nagyon szereti a testvéreit,Ő is sokszor szeretgetné a kicsit (azért "né", mert most náthás a nagy).
Egyenlőre a 2 nagy egy szobában van,a kicsi velünk 1 szobában,de tervezzük,hogy mind a 3-nak saját szobája legyen.
Annyi a "hátulütője" nálunk a 3 gyermeknek,hogy lassabban tudunk elindulni,később oda érni pl. reggel az oviba,az esti program is más egy kicsit... és ha apuka dolgozik,és pl. a nagy olyan beteg-nem megfázás- hogy az már dokit kíván,akkor mind a 3-at vinni kell,mert nincs segítségem.
Az idegtépő tud lenni,mikor a két nagy össze kap,és sírásba torkol a vita,mire a kicsi is rákezdi,és trióban nyomják... szerencsére nagyon ritka az ilyen :-)
Én ugyan így csinálnám,ha újra kezdeném!! Ideálisnak tartom a 2 éves korkülönbséget és nem csak azért,mert együtt nőnek fel,de így talán közelebb is lesznek egymáshoz,olyan szempontból,hogy majd később,tini korukban,vagy még később, bátrabban kérdeznek egymástól,nyíltabban tudnak majd bizonyos dolgokat +beszélni. Nekem az is előny,hogy mire a tesónak venni kellett a pelust,addigra a nagyobbnak már nem :-D
Ha a párom bele menne,2 év múlva még 1 kiscsajt bevállalnék! :-)
üdv:3 lányos
a nagy lányom 4 éves a nagy fiam 2 éves az ikrek pedig 6 hónaposak lesznek karácsonykor.Az ikrek egy fiú egy lány.
Mióta megszülettek az ikrek fáradékonyabb vagyok de néha olyan mintha még mindig ketten lennének.Az ikrek jó babák.
Az ikrek külön szobában alszanak mert több alvást igényelnek mint a nagyobbak, de ha ők is igénylik körüliek lesznek akkor külön mennek a fiúk és a lányok.
Jaj, de sok a hasonlóság :)
Nálunk a Ketteske a spirálos, így az első két csemete között 18 hónap van, lányok. Néha szolidalitásos bünti van (egyiket büntibe zavarom, megy a másik is), néha tépik egymás haját. A közös, hogy imádják a pocakomat, mert a Hármaska még ott van. Nem tudjuk, hogy ő mi (ember - szoktam mondani), de mindhárman egy szobában (25 nm-es) lesznek. Majd ha nagyobbak lesznek és igénylik kettéválasztjuk a szobát és máshol kialakítunk egy harmadikat.
A kicsi most 2 éves, ezt a terhességet (24 hetes vagyok) nehezebben viselem, mint anno vele (akkor a nővére tizenpár hónapos volt). Most jönnek elő olyan dolgok, amik miatt jobban kell(ene) vele foglalkoznom, kevésbé figyelmes, több türelem kell hozzá. Igyekszem, de nem mindig megy. Úgyhogy nekem jobb volt a terhességem, amikor kisebb volt a korkülönbség. Aztán majd meglátjuk, hogyan lesz, majd ha már itt lesz a legkisebb is.
Mindig is 3 csemetét akartunk, utólag már örülök neki, hogy az első kettő között ilyen kicsi a korkülönbség (akkor nagyon megijedtünk), mert ha az eredeti elgondolás szerint 3 év lett volna közöttük, nem biztos, hogy lett volna Hármaska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!