Ha nagyobb babának (1 éves feletti) veszel cumit akkor is
kifőzöd, vagy csak simán odaadod neki? (játszó cumi,
csak alváshoz)
Figyelt kérdés
Leginkább azok válaszát várom, akik nem vitték túlzásba a fertőtlenítést, sterilizálást...én 1x főztem ki a cuccokat, mikor megvettem.
De már nagy a fiam 14 hónapos, nem tudom fontos-e kifőzni...
2011. dec. 9. 15:56
1/9 S.Ági válasza:
15 hónapos kislányom van,én még kifőztem neki a cumit amit vettem,hisz azzal nem ártok! -de utána már én sem szoktam csak hetente egyszer mikrós sterilizálóval lefertőtlenítem és kész! Az a biztos ha kifőzöd!
2011. dec. 9. 16:01
2/9 anonim válasza:
Szia!
En egyetlen egyszer fertotlenitettem le a cumikat es az uvegeket amikor megvettem a lanyom szuletese elott. Szoptattam, igy az uvegekre nem nagyon volt szuksegunk, csak ugy 4-5 honapos koratol. 1 jatszocumija volt, azt mindig elmostam es es forro vizzel leoblitettem. 4-5 honapos koratol meg mar ugy gondoltam, hogy nem is kell fertotleniteni, hiszen mar nem volt ujszulott. Ha manapsag veszek neki valamit (14 honapos), akkor csak elmosom, nem fertotlenitem, de ha elhagyjuk a cumit az utcan es utanna elhagyjuk a potcumit is, akkor veszek ujat es azt csak nedves torlokendovel attorolgetem. Mondjuk en csak Aventet veszek neki, az olyanokat biztos nem adnam neki oda, amit csomagolas nelkul arulnak a limlom boltokban.
2011. dec. 9. 16:20
3/9 anonim válasza:
Én csak kisbaba korában sterilizáltam. 2 éves elmúlt a lányom, hát napjába számtalanszor megesik hogy eldobja, nem szoktam utána járkálni és mindig elmosni. Ami szennyeződés rajta lesz, azt bárhonnan máshonnan is összeszedheti. Persze, ha utcán vagyunk, akkor megtörlöm vizes kendővel, vagy ha éppen mosdó közelében, akkor lemosom. De sokszor volt már hogy bekaptam, tudom ez nem jó szokás, de jobb mint a semmi.
2011. dec. 9. 16:35
4/9 anonim válasza:
18 hós, és ritkán de ki szoktam főzni a cumijait. Ha újat kap, akkor is kifőzöm.
2011. dec. 9. 16:57
5/9 Alinaaa válasza:
Én csak leforráztam egy pohárba. Végül is az is fertőtlenít.
2011. dec. 9. 17:03
6/9 anonim válasza:
lemosom meleg vízben. 1 éves. Nem kell agyonvédeni az immunrendszerét. Volt egy ismerősöm, aki eltúlozta a fertőtlenítést és a 8 éves lányának olyan szinten nem volt immunrendszere, hogy kórházban mesterségesen adták neki a különböző antibiotikumokat, hogy erősödjön a szervezete.
2011. dec. 9. 17:04
7/9 anonim válasza:
jaj nem az antibiotikumokat hanem a baktériumokat:D végül is majdnem egy:DDD
2011. dec. 9. 17:05
8/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2011. dec. 9. 20:47
9/9 anonim válasza:
14 hónaposnak még kifőztem azért 2-3 hetente (plussz mikor megvettem), de most vettünk 22 hónaposan neki újat, azt csak akkor főztem ki, mikor hazahoztuk. Néha, ha eszembe jut (pl. ha a pocaklakosz leendő cuccait főzöm ki) bele szoktam hajítani a vízbe a nagy cumijait is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!