Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltok, ha betegek...

Mit csináltok, ha betegek vagytok?

Figyelt kérdés

Én konkrétan már azt hiszem meg fogok dögleni. 2 gyerekem van, mindkettő beteg. Természetesen éjszaka nonstop fent vagyunk. Én is elkaptam, napok óta magas lázam van, köhögök, folyik az orrom. A férjem is elkapta, itthon volt 3 napot táppénzen, szólni sem lehetett hozzá, mert ő beteg, végig feküdt. Meg is gyógyult. Én most mentem vissza a dokihoz, hogy már 3 hete nem tudok ebből kikeveredni, azt mondta nem tud mit adni, feküdjem ki. Na, erre azt sem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek.

Anyunak mondtam, hogy eljöhetne pár napot, hogy segítsen, ha már úgyis tőle kaptam el. Na, ezen felháborodott, hogy ő nem beteg. Ja, mert már kikúrálta magát. Persze nem jön, dolga van. (Neki mindig akad, ha nekem kéne segíteni.)

Szóval nem tudom mit csináljak már, 2 üveg köptető, 1 doboz antibiotikum elment már. Pihenni persze egyáltalán nem tudok. Segítségem nincs. Mos öltöztem át, mert a fiam annyira köhögött, hogy lehányt, azt hiszem ez a nap fénypontja. Vele amúgy sem egyszerű, mert semmilyen teát, gyógyszert nem eszik meg. El vagyok keseredve.

2011. dec. 7. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
rendeld haza a férjedet vegye ki a köv 2 napot szabiban és te meg pihend ki magadat. más erre nincsen. vagy egyszerüen állíts be anyádhoz és hagyd ott a gyerekeket.
2011. dec. 7. 12:15
 2/9 anonim ***** válasza:

ugyanez van nálunk is,egy hónapja beteg vagyok.egyszerűen nem tudok meggyógyulni.az én fiam is hányós,van,hogy háromszor hány egy nap köhögés miatt.persze legtöbbször a nyakamba,mert mire ugrok a vödörért,már jön.segítség nincs,mindenki dolgozik.

nem tudok jó tanácsot adni

2011. dec. 7. 12:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt hittem csak az én fiam ilyen hányós, tegnap éjszaka 2x hányta össze az egész szobáját, alig állok a lábamon. Éjszaka már nem merek köhögni nehogy felébredjen és ő is elkezdje. Kitartás lányok.
2011. dec. 7. 12:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk ez minden ősszel és tavasszal van. Leterítettem a szőnyegeket pléddel, amit lehetett felszedtem, csereágynemű-és ruha kikészítve. Két ruhaszárító van, mert nem tudnék kben mosni. Felmosóvíz, nedves törlőkendő.

Nálunk mikor betegek a gyerekek, egyik nem eszik, csak fekszik egész nap, ő mesét néz, a másik meg aktívan körbehány mindent. Mindentől hány a nagy, agyrém. Köhögéstől meg hányós betegségtől is, ezért az orvos nem is mert semmit felírni, csak hányás elleni kúpot meg lázcsillapító kúpot. A kicsi csak szimplán óránként ébredt éjjel, kinyúvadtam, ráadásul a foga is jött közben. Sajnos bírni kell. Volt, hogy feküdtem mellettük, tévé ment, bambultak, meg olyan is, hogy rohantam ki a vécéből (hánytam), mert a kicsi is hányt a szőnyegre. Borzalmas volt. Amikor annyira rosszul voltam, hogy nem tudtam felkelni az ágyból, akkor feküdtem csak egy napot. De EGY ANYA NEM LEHET BETEG. Komolyan. Kben összedől a világ. Igazságtalan helyzet.

Egyébként meg nagyon együtt érzek, hidd el, hogy egyszer vége lesz ennek a reménytelen helyzetnek. Ha nagyon hánynak én nem erőltetném az antibiotikumot, hacsak nem hányás elleni kúppal együtt, mert egyrészt tönkreteszi a gyomrukat, másrészt úgyis kihányják. Jobbulást mindenkinek!

2011. dec. 7. 12:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom...én is beteg vagyok,a férjem is az volt,ám ő már rendbe jött.A gyerekhez én kelek fel,és mivel ő is hányós,az elmúlt napokban többször összehányt mindent(szintén a köhögéstől).Volt hogy éjjel,volt,hogy reggel.A férjem ebből nem sokat vett észre,mert ő az emeleten a hálóban van,én meg lent a gyerekszobában.Hát,ez az anya-sors.Kitartás, lányok!
2011. dec. 7. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja,és nálunk is 2 gyerek van(5. válaszoló vagyok).
2011. dec. 7. 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Rendeld haza apát!

Nálunk sincs segítség, csak egymásra számíthatunk. Én év elején voltam influenzás, úgy, hogy apa kezdte a nagy folytatta aztán én, csak a 2 hetes picike úszta meg.

Én ha lázas vagyok konkrétan nem tudok kikelni az ágyból, azt sem tudom hol vagyok, nem azért mert nyafogós vagyok, de rám így hat a láz. Úgyhogy ha én belázasodok apának nincs más választása, marad, pedig nagy munkamániás, semmi pénzért nem maradna itthon!

Javaslom, hogy holnap reggel közöld, hogy nem bírsz felkelni. Inkább, mint egy lábon kihordott tüdőgyulladás! A betegség még anyukának sem vicc, és ezt apukának is meg kell érteni. 2 nap szabi nem a világ vége, ezért nem fogják kirúgni.

Jobbulást mindenkinek! Az én 2 gyerekem is beteg, kíváncsi vagyok mi mikor dőlünk ki!

2011. dec. 7. 15:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy múlt héten már táppénzen volt. És kevesen vannak, ha a főnöke üzleti úton van, valakinek bent kell lennie a boltban, szóval állítólag nem lehet megoldani.
2011. dec. 7. 16:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Jaj ezt mennyit hallottam én is, hogy nem lehet megoldani. Míg nem terhes lettem a második gyerekkel. Menni kellett a kombinált tesztre, de mivel épp előtte váltottam orvost, így utolsó pillanatra kaptam időpontot, amikor még biztonsággal meg lehetett csinálni a tesztet. Mikor mondtam apának, hogy aznap délelőtt szükségem lenne a segítségére, mert 40 fok van kinn, és nem nyúznám 40 km-en keresztül tömegközlekedésen a 2 éves gyereket, miközben állandó hányingerrel küzdök, vagy hányok, na szóval ezt elmondtam neki, és azonnal kiakadt, hogy nem lehet, kérjek másik időpontot, mert nem jó neki, stb, majdnem váló ok lett az időpont. Na akkor megelégeltem és mondtam neki, hogy közösen vállaltunk a gyerekeket, akkor közösen is fogjuk megoldani a problémákat, nem lehet más időpontot kérni, és a fejéhez vágtam, hogy miért nem csinálta 1-2 nappal később a gyereket. :))

Elvitt bennünket a vérvételre, és telefonon intézte a dolgokat, pedig aznap tényleg nagyon fontos dolga lett volna. A munka mégis el lett végezve nélküle, és senki még csak a fejéhez sem vágta. :)) Szóval lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Ne mártírkodj!

Utolsó voltam!

2011. dec. 7. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!