Hogyan értessem meg a mamákkal, hogy nem a férjem kötelessége lenne öket elvinni a kórházba?
38 hetes terhes vagyok. Anyósomék a szomszédban, anyuék pedig 30km-rel messzebb laknak. Már az anyósom és az anyukám is jelezte, hogy ha szülök, ők mindenképpen ott akarnak lenni. Ez különösen nem is érdekelne, hiszen elférnek a váróban, viszont mind a ketten elvárják, hogy majd a férjem hordozza őket. Az eszükbe sem jut, hogy esetleg én azt szeretném, hogy velem legyen. Tudom, hogy a szülés nem egy 20 perces folyamat, de bármi történhet, és szeretném ha a párom végig mellettem lenne. Persze ha felhozom ezt szóba, akkor mind a ketten megsértődnek, hogy ők nem ezt érdemlik. Én viszont kétlem, hogy a férjemnek majd az lesz a legfontosabb, hogy a mamákat fuvarozza, miközben a felesége vajúdik.
A másik problémám a kórházi látogatás. A férjem naponta csak egyszer fog tudni bejönni a lányommal (5éves), és ezt az időt én maximálisan csak velük szeretném eltölteni. A mamák pedig akkor is elvárják, hogy a férjem hozza-vigye őket. Arra nem gondolnak, hogy nélkülük (mármint a mamák nélkül) elvagyok pár napig, de a családommal minden nap szeretnék egy kis időt tölteni, természetesen társaság nélkül.
Ti hogyan oldanátok meg a helyzetet?
A magyar nyelvet felhasználva megmondanám, hogy én, a szülő nő azt szeretném, ha a férjem végig velemlenne a szülésnél is és az utána következő látogatássokkor is.
Ha ők is szeretnének jönni, akkor szívesen lesznek látva, remélem, hogy a kórházba jutást majd megoldják valahogy.
Punktum.
Nem hiszem, hogy ez olyan bonyolult lenne, meg kell mondani.
Ha feljön még ez a téma, említs meg nekik, hogy ha a férjed bevisz téged a kórházba, akkor ő már el nem mozdul mellőled, amíg meg nem születik a baba.
Hátha elgondolkoznak ezután, hogy ők hogy jutnak be.
Könnyű szülést!
26 hetes kismama
Én is megmondanám, hogy ne haragudjanak, de Te azt szeretnéd, ha végig ott lenne veled, és legyenek szívesek más megoldást találni a bejutásra.
Ha megsértődnek, akkor is majd megbékélnek, hidd el.
Nekem anyósomat sikerült egy időben többször megsértenem, de mégis a mai napig rendben vagyunk egymással, szeret. Akkor viszont már muszáj volt, mert annyira ránk akart telepedni, hogy már szinte az életét éltük a sajátunk helyett. Akkor sokat mondtam, hogy nem, nem így ne úgy ne, mert én szeretném, hogy én inkább így vagy úgy szeretném, stb. Akkor megsértődött, de azót rendeződtünk, és azóta nem telepszik annyira ránk. És nem is tartott sokáig a sértődöttsége.
Remélem nálatok is megoldódik a helyzet és nagyon szép szülést kívánok.
35 hetes gömbike
Szerintem legyél nagyon egyenes és mondd meg kerek perec, hogy ez nektek egy intim esemény. Szívesen látjátok őket majd, mikor eljon az idő, de most lelkileg csak egymás támogatására vágytok, ezért másképpen kellene megoldani. Nagyon sok kis család kb 6 hétig senkit nem enged be a köreikbe.
Esetleg keress erről olvasnivalót nekik, ill. próbáld megszervezni, hogy valaki el tudja őket vinni, ha lehet. Pl. sógor, sógornő, unokatestvér, szomszéd, jóbarát. Végülis nekik tök mindegy sztem ki viszi őket.
Másrészt én azért nem aggódnék annyira, nálunk a sógoromék csinálták ezt a 6 hetet, kicsit furcsáltuk és nem mondom, laikusként nem értettem, de mire a 3. pici érkezett épp az unokatesómékhoz, már mondtam h nem akarunk zavarni, jelezzék, mikorra lesz alkalmas. Most már örülök, hogy az ő gyerekeik 1-2-3 évvel idősebbek :-)
A család is megszokta, nekem már nem lesz ilyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!