Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincs megállás, szüljön az...

Nincs megállás, szüljön az ember ennyi erővel egész életében?

Figyelt kérdés

Pl itt vagyok én. 25 éves vagyok, 2 gyerekem van, nem szeretnénk többet. Ez a terv. Inkább anyagilag, mint érzelmileg hoztunk ilyen döntést. De mindenki azzal jön, de ha becsúszik megtartjátok ugye?" hát erre nem tudok válaszolni. Ennyi erővel a harmadik után is mondhatnám, hogy persze ha becsúszik nincs szívem elvetetni, de még az 5. után is? Vagy hogyan? Amúgy spirálom van, mert más megoldás nem jöhet szóba, de így is ott maradhat egy pici embrió...

Azok válaszát várom, akik rávágnák arra, hogy kettőt terveztem, hogy "na nem biztos az, úgyis megtartanátok ha jönne nem?" Szóval miért mondanátok ezt? Ti megtartanátok az összes babát, aki jönni akar?

2011. dec. 6. 07:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

De hát védekezik a kérdező- de igaza van, mert spirál mellett is van némi kis esély a teherbeesésre, és akár gyógyszer mellett is.

Mi egyébként 2 vagy 3 gyereket terveztünk, 2-őt biztos, a harmadikkal úgy voltunk, hogy vagy lesz, vagy nem. Végül lett- most várjuk- de többet biztos, hogy nem akarok. Most úgy érzem testileg-lelkileg, hogy most lesz teljes a családunk.

És én is el szeretném magam köttetni a harmadik baba születése után. Szülés után lesz egy kis nőgyógyászati műtétem, akkor a doki ezt is megcsinálja majd. Így biztos nem csúszik be senki!

Bár én is 35vagyok, 25évesen még lehet drasztikus lépés elköttetni magad.

2011. dec. 7. 21:32
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is drasztikusnak gondolom ilyen korán. Nem is ecsetelem, hogy miért, mert bármelyik variációba rossz belegondolni.

Inkább ha ennyire félsz, azt a sprirált ki kéne valamivel egészíteni. (pl. helyi hatású fogamzásgátlóval... mondjuk jót mondok, mert nekem meg azt nem szabad használnom, beteg leszek tőle. de érted, mire gondolok)

2011. dec. 8. 09:56
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, számomra már az is tapintatlanság, ha valaki megkérdi, hogy „és mikor jön a következő gyerkőc?”, nemhogy azt kérdezni, megtartanád-e, ha véletlenül teherbe esnél. Szóval szerintem erre nem is kell válaszolni, esetleg visszakérdezni valami hasonló marhaságot.

Arról meg, hogy védekezni kell, és akkor nem lehet baj, azt gondolom, hogy nem egy nőt láttam már, aki gyógyszer vagy spirál mellett esett teherbe.

Személyes véleményem a kérdésben, hogy nyilván semelyik értelmes ember nem tekinti fogamzásgátlásnak az abortuszt, de van olyan élethelyzet, amikor senkinek nincs joga más felett pálcát törni, ha mégis rákényszerül. Egy gyerek megszületése ellen nem csak a gázos anyagi körülmények szólhatnak, hanem akár az anya mentális állapota is pl. (nem úgy értem, hogy hülye az anya, csak hogy nem az az „ősanya” típus, és esetleg megbolondulna 2-3-X gyerek mellett, kinek mi a határa.

2011. dec. 17. 10:35
 14/14 anonim ***** válasza:

Utolsó majdnem logikus és elfogadható, amit írsz.

DE valóban ott van lehetőségként a petevezeték elvágása, tehát egy végleges és szinte biztos (ha jól csinálják és megcsinálják)- de ez drasztikus, meg amúgy is, és mi van, ha?

Ezzel szemben ott áll, az abortusz, amit lehet szépíteni, de egy gyermek meggyilkolása? Az nem drasztikus, meg hú, hát...

Jó igaz, az a gyerek számára végleges és drasztikus, valószínűleg neki fáj (hiszen 12 hetes korban már sír a magzat) Hát mit számít ez egy anyának??

Hát nem tudom, ha én erre a kérdésre, nemmel válaszolnék, nem az abortuszt választanám, hanem a végleges elkötést, 23-24-25 évesen.

2011. dec. 17. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!