Miért sajnálja mindenki az orvosokat azért, mert keveset keresnek? Látott már valaki közületek szegény orvost?
Amúgy én is azt gondolom, hogy akkor ne menjen orvosnak.
De amúgy ennyi erővel lehetne adni a sarki boltban a pénztáros néninek is hálapénzt mert kivételesen kedves és aranyos és tisztelettudó és segítőkész, mégsem fogadhatnak el egy fillért sem. És az ő munkájuk is strapás. Igaz nem emberélet múlik a munkájukon, de az orvos sem így áll a dolgokhoz mintha emberélet múlna rajta, legalábbis néha úgy érzem. Sok orvosnak csak ez munka és nem hivatás. Mert akkor más lenne. Meg a hálapénzzel sem lenne semmi baj, ha elvégezné a munkáját és adnának neki amennyit gondolnak. Na de itt előre megmondják hogy mennyit kérnek. Ha meg nem adjuk oda akkor vagy meghalunk a műtőasztalon, vagy legalább is lesz még hosszú lábadozás, vagy egyszerűen nem vállal el és kész. Mintha egy kőművest hívnánk hogy mennyiért csinálja meg ezt és ezt a munkát. Na a hálapénzben ez az undorító, hogy nem hálapénz, hanem előre elvárt fizetés. Igaz néha csak utólag kell odaadni, de akkor is. Ez a szemétség benne.
Ha tényleg úgy lenne hogy mindenki ad amennyit tud hálából, vagy ha nem tud nem ad nem lenne gond, na de így.
Úgyhogy vagy ne sírjanak, vagy ne menjenek orvosnak!
Ja és visszatérve. Én dolgoztam pénztárosként és volt hogy akart adni 100-200ft-ot a vevő, nem fogadhattam el, mert ha megtudják akkor mehetek. És én nem bruttó 180-at kerestem és nem emberéletek múltak rajta, mégis akár még 100ft ért is kirúgtak volna. Pedig becsületes pénztáros voltam és megbízott bennem az üzletvezető 100%-osan, de az üzlet maga nem engedte. pedig tehettem volna külön a kasszapénztől amit én kapok, hogy nem legyen gond ha ellenőrzés jön netán, mégsem tehettem. Még 10FT-ot sem fogadhattam el. Volt hogy már azt csinálták hogy vettek egy csokit, kifizették külön, odaadták a blokkot, hogy ki van fizetve, csakhogy valahogy meghálálják hogy kedves voltam velük. De ezt sem lehetett, mert nem én vettem és azon a helyen megkérdezték hogy miből vettem, hiszen a pénztárcám nincs nálam. Úgyhogy erről ennyit!
Az orvosokat is jól ellenőrizni kéne. Vagy adjanak róla számlát, meg a magánrendelésről is ami nem szokásuk, még a kiírt összegről sem és akkor senki nem szólná meg őket!
Remélem amit be akarnak vezetni ez a vagyonadó ez majd jól leszedi őket kicsit! Ha már kevesebb marad nekik a hálapénzből mert elmegy vagyonadóra akkkor már kicsit igazságosabb lesz a rendszer! Mert ha neki csak 180e br bére van akkor miből telik neki 8milliós kocsira, házra stb-re. Bár félek attól hogy minden veszteséget a betegeken fognak behajtani! És még szemtelenebbek lesznek!
De így a végén mondom vannak kivételes orvosok és egészégügyi dolgozók akik pénz nélkül is szívvel és lélekkel csinálják a dolgukat és nekik tisztelet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!