8 hónapja szültem - hogy lehetnék ismét NŐ?
Terhesség alatt minden porcikámban nőnek éreztem magam, 90 kg-san is. Kívántam a párom is. Most már lefogytam 65 kg-ra (hasamon még van kis felesleg, de nem vészes), minden régi ruhám jó rám, imádom a kisfiamat, életem legjobb döntése volt, imádok anya lenni.
De egyáltalán nem kívánom a szexet, hetekig is ellennék nélküle. Viszont ha párom közeledik és végül együtt vagyunk, az mindig nagyon-nagyon jó.
De nem is a szex a legnagyobb kérdésem, sztem ez csak a jéghegy csúcsa. Úgy összességében nem látom magamban a Nőt. Persze igényes vagyok most is, járok fodrászhoz, és mindig ápolt vagyok, de nincs az mint régen, hogy annyira érdekelt volna egy ruha (igaz most pénz sem lenne rá:), vagy hogy milyen színben tűnhetek fel a férjem szemében egyáltalán.
Mondom: nem vagyok trampli, de nem kosztümben vagyok itthon, nem is sminkelem magam (régen minden nap), nem tartom fontosnak itthon, egyedül.
Ti hogy lendültetek ezen túl?
Érdekes amit írsz. Én pont azon vagyok, hogy csinos legyek, nő legyek, tehát engem érdekelnek a sminkek, a hajam állapota, milyen ruhát hordok, hogy így anyukakánt és csinos maradjak, és a többi anyukánál is csinosabb :))
Bocsánat, én adok a külsőre, és ami a legfontosabb, szeretek a férjemnek tetszeni, mert tudom, hogy ő szereti, ha csinos vagyok és szép nő.
Az, hogy most nem érdekel a ruha, vagy egyéb más, ami a külsődhöz tartozik és annyira, mint a szülésed előtt, szerintem az amiatt van, hogy anya lettél, és ezek az igények eltörpültek, fontosabb neked a család, a meleg otthon megteremtése, a gyermeked, mint az, hogy hogyan nézel ki.
Sajnos én ezen nem estem át, én az első perctől kezdve elkezdtem foglalkozni a külsőmmel.
Hiányzik neked az az érzés, vagy csak furcsa, hogy most már nem akarsz tetszeni? Vagy hogy is írjam neked, tehát, hogy most már nem tartod olyan fontosnak az, hogy mondjuk öt perc helyett egy órát foglalkozz a külsőddel?
Ismét elolvastalak, szerintem sok nő hasonló helyzetben van, mint te, ez olyan érdekes szitu, hogy megvan a házasság és a gyerek, akkor már biztonságban érzik magukat, nem kell hódítaniuk, mert elérték amit akartak, és emiatt már nem tartják annyira fontosnak azt, hogy szép színben tűnjenek fel mások előtt, férfiak előtt, férjük előtt.
Ez természetes, már nem kell hódítani, meg tetszeni, mert mindened megvan.
A férfiaknál is van ilyen.
Zavar, hogy így érzek!!
Amikor belenézek a tükörbe, nem a régi magamat látom. Amikor szépen felöltözök, a tekintetem akkor sem a régi, nem tudom jobban megmagyarázni.
Persze van sok nehézségünk is most anyagilag, meg családilag is, de kinek nincs?
Irigyellek, hogy ilyen tip-top vagy most is!
Szülés utáni hónapokban otthon is sminkeltél?
Miben vagy/ voltál otthon? Baba mellett azért sokat pörög az ember, meg előfordulnak "balesetek" is, mint bukás, lepisilés és társai, szóval olyan nagyon flancos ruhákat nem vennék fel, így marad a melegítő-póló-kardigán.
Szerintem még nagyon kicsi a babád, elfoglalja minden gondolatodat. Én nemrégen álltam neki ismét sminkelni, hogy a nagy 3, a kicsi meg másfél lett. Körömlakk, szolid smink. Férjem szokta is mondani, hogy fessem ki magam, most, hogy megint elkezdtem kenni magam, neki tetszik.
Később majd neked is biztos nagyobb igényed lesz, hogy legyen kis időd magadra, meg sminkeljél. Ha szép a bőröd, szerintem a szemceruza-spirál pont elég a mindennapokra, diszkrét és szép, leülsz a babád mellé és akkor is ki tudod magad kenni kis tükörben. Próbáld ki.
Hali, , én vagyok az első válaszoló.
Igen sminkeltem, és akkor érzem jól magam, ha belenézek a tükörbe és ott "szépet" látok. Az otthoni smink nálam abban merül ki, hogy erősítek a szemöldökömön és kihúzom a szememet főleg felül.
Öltözködés. Otthon melegítő és felső, van tipikus olyan, amit lebukik, összenyálaz, leeszik a gyerek, de még az is jól néz ki. (feláldoztam párat)
Fülbevaló nekem fontos, nem hordok mindennap, de feldobja a napom és a lányom is szereti nézegetni.
Hajam, felkötöm, mert hosszú és most hullik is ezerrel sajnos :( De valahogy szépen próbálom ezt is.
Nálam pont az a baj, hogy vannak időszakok, amikor már szinte betegesnek érzem azt, amennyit a külsőmmel foglalkozom, pedig ha látnál, azt mondanád: ez mit foglalkozik ennyit, hiszen semmi nem is látszik.
:)
Szóval sokszor nem jó ez nekem, tudom, de valahogy a szívem legmélyén szeretek magammal foglalkozni, és van hogy egy órát itt ülök és nézegetem a smink híreket a gyakori kérdéseken. :)
Ha zavar, akkor kezd el. Ha tetszeni fogsz magadnak, amikor a tükörbe nézel, akkor egyre jobban majd az az oldalad kell és akkor fogsz tenni azért, hogy jól nézz ki és akkor nőnek fogod magad érezni.
És ami fontos, hogy mosolyogni kell :)
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok, és jó tippeket adtatok! A szolid körömlakk, szemceruza és kis fülbevaló is nagyon jó ötlet, ezeket "viselni" kell, mindjárt nem tűnik szürkének az ember. A régi munkahelyi fölső is szuper ötlet, de legalább addigra felveszem, mire este hazaér párom...:)
Kedves Utolsó, így van ez: egyik véglet sem túl jó, valahogy közelíteni kell az arany középúthoz. De sztem alapvetően nincs abban semmi baj, ha végignézed a sminkes kérdéseket, és adsz magadra otthon is.:)
igazad van kérdező! :)
igyekszem majd én is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!