GYES, GYED, TGYÁS, Tp. Kérlek aki tud írja le, hogy mire számíthatok?
Előző vagyok!
Most olvastam még a kommentedet...igen, jól értetted, még most el kell menned szabira, hogy ne lépd túl a 6 hónapot a gyessel. A 180napod nem lesz meg de az nem számít ez esetben, ugyanazt a pénzt fogod kapni amit az előző gyerekkel kaptál.
Sziasztok!
Várjatok csak! Elvileg hivatalosan nem igényelheti sem a nagyi, sem az apa a Gyest az első gyerekkel ha te szabin vagy táppénzen vagy. Csak akkor jár nekik is ha te is jogosult vagy rá, tehát csak akkor vagy jogosult ha más helyről nem kapsz pénzt vagy dolgozol 6 órában.
1.válaszoló vagyok.
Hát, mi kapjuk a gyest apának. Hivatalosan én dolgozom, apa munkanélküli. Az már más kérdés, hogy épp szabin vagyok vagy épp táppénzen de elvileg dolgozom. Mi beszéltük 2x is ezügyben a Magyar államkincstárral (persze azt nem mondtuk, hogy igaziból sohasem fogok dolgozni) és azt mondták, hogy persze jár a gyes apukának. Én lemondtam mert visszamentem dolgozni de apa meg közben munkanélküli lett. Nincs ezzel semmi gond. Mindenki így csinálja aki teheti, sőt gyes mellett dolgozni is lehet max. 6 órát naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!