Baba börzére mennék eladni a felesleges kis ruhákat . Kell ott számlát adnom a vásárlóknak?
Figyelt kérdés
2011. nov. 26. 16:48
1/5 anonim válasza:
Nem hinném, mivel gondolom gyesen vagy, nem biztos, hogy vállalkozó vagy, akkor, hogy tudnál adni.Ha neten árulod, akkor se adsz.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2011. nov. 26. 17:03
3/5 anonim válasza:
Rendszeresen vásárolok a helyi bababörzén, még egyszer sem kaptam számlát. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Még valami:először fogok menni,és nem tudom mit lehet vinni,úgy értem 10-12 éves gyerekekre való ruhákat is lehet vinni,vagy csak picike baba ruhákat?
2011. nov. 26. 18:11
5/5 anonim válasza:
Attól függ, mit árulsz és milyen gyakran és mennyiért. Mert van határ, saját holmidból azt hiszem 150 ezer forintig eladhatsz, de meg kell nézni az adójogszabályokat.
A neten árulókra rákattant az APEH, és követhető is ki mit mennyiért, kinek árult.
Ja és egyébként még annyit, hogy adhatna számlát, bemegy az APEHBa és kér egy adószámot és egy számlatömböt.
És aztán ugyanúgy működik, mint a vállalkozás, gyűjthetsz költségszámlát, igényelhetsz ÁFÁt stb stb, nem egyszerű egyébként, de nem is bonyolult.
De összefoglalva, ha valóban kinőtt ruhákat, alkalomszerűen árulsz, akkor szerintem nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!