Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy gyerekülés megbukik az...

Ha egy gyerekülés megbukik az ADAC teszten, attól még forgalmazhatják?

Figyelt kérdés
A Graco Junior Maxi nem megfelelőt kapott, a biztonsáa nem volt jó. De akkor mi alapján kerülhet forgalomba? A saját tesztjei miatt? Lehet buta kérdés, de remélemj kapok választ, és nem szóltok le...
2011. nov. 26. 14:21
 1/8 A kérdező kommentje:
Megint elnézést kell kérnem a hibák miatt, alig van már billentyű a laptop-on!
2011. nov. 26. 14:22
 2/8 anonim ***** válasza:
A választ sajna nem tudom, de mi is most veszünk új ülést (15-36 kg) és a Graco minden féle üléséről mindenhol lebeszélnek. Úgyhogy ezt a márkát tuti nem vesszük.
2011. nov. 26. 14:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekünk ilyen ülésünk van. Pár hónapja vettük, most akkor ez nem jó? Nem biztonságos??
2011. nov. 26. 15:19
 4/8 A kérdező kommentje:

Most nézegettem az ADAC teszteket, és a 15-36 kategóriában nm megfelelőt kapott.

[link]

2011. nov. 26. 16:13
 5/8 ttiittaa válasza:

Az ADAC egy nem teljesen elfogulatlan intézmény, Németo-n kívül (na meg nálunk is az az ETALON!) nem nagyon foglalkoznak vele, létezik más törésteszt (NHTSA, Euro NCAP, IIHS-HLDI, INRS, SABS, ...).

Mo-n a magyar és az EU-s szabványoknak kell megfelelniük, nem a német autoklub tesztjének (mégcsak nem is német szabvány...). A német autoklub még Németo-ban sem tud betiltani semmit, max. ajánlást tehet. Ez az ülés Németo-ban is forgalomban van!

2011. nov. 28. 01:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ADAC (és egyéb) töréstetsztek sokkal "szigorúbbak", mint a forgalomba hozatali feltételek. Tehát attól még igen, simán lehet forgalomban egy ülés, hogy bármilyen teszten nem megfelelő minősítést kapott.

A különböző klubok, magazinok, szervezetek stb. a saját, szubjektív szempontjaik alapján csinálnak egy összehasonlítást. Azért érdemes figyelembe venni ezeket a teszteket választásnál, de az sem mindegy, hogy egy ülés mondjuk csak azért kap alacsony pontszámot, mert mondjuk nem elég pihe-ouha, vagy azért, mert pl. az isofixes rögzítése kompletten kiszakad az ülésből egy kisebb ütközésnél.

2011. nov. 28. 11:59
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tudom, persze, az ADAC nem a minden, de ha egy ülésnek a biztonsága volt rossz, tehát ripityára tört egy ütközésnél, és egyáltalán nem védte a gyereket, akkor azokat szerintem komolyabban kellene vennie a forgalmazónak vagy a gyártónak. Ezért gondoltam, hogy így nem engedik forgalomba...

2011. nov. 28. 12:11
 8/8 ttiittaa válasza:

érdemes elolvasni őket...

[link]

[link]

2011. nov. 28. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!