A tip-top mamik hogyan csinálják? Frissen mosott haj, smink, tűsarkú, csinos rucik. Bébiszitterrel, megértő a férj, vagy a gyerek rovására?
jah és 2szer 50percet alszik napközben,tehát nagy dolgok kilőve, megfőzöm az ebédet, a vacsorát, elmosogatok.
Bár éjjel meg nagyon jól alszik, igaz, este 8után meg már nekem nincs energiám nagy dolgokra, rendszerint inkább a férjemmel foglalkozok.
ma 11:43 vagyok
És mi lenne ha nem agyalnál semmin? Mi lenne ha legalább egyszer a rossz lenne jó? Mint írtam biztos nálunk is történnek "jajj csak anya meg ne tudja típusú dolgok". Ha valahova megyek és a férjem vigyáz rá, de valamiért nem tudja felöltöztetni, akkor egy harisnyában vagy pelusban várnak haza. Na és? Eltöltöttek egy délelőttöt pelusban. vagy éppen nem tudja megetetni és még a feje teteje is tiszta kaja a gyerkőcnek. Na és? Haza érek beteszem a kádba és megfürdetem. Az életével nem játszik. Nem mennek neki flottul a dolgok miért lenne ez baj. Igen, van amikor nincs türelme, de nem üti meg, nem veri agyon. Hát igen, lehet, hogy érzi a gyerkőc a feszültséget. Biztos sokan mondják, hogy ez nem jó neki, de burokban egyszerűen nem tudom nevelni.
Nálunk a rutin: vagy én vagy apa megfőzi a kv-t reggel, elkészíti a kakaót, utána szépen elrendezem magam(wc-zuhany):
a esetben) addig még itthon az apjuk figyel rájuk, hogy ne essen bajuk-itt ki is merül a dolog, sajna volt amikor ez se ment neki:S, néha ha már kifolyt a kaki a kicsinél hajlandó felemelni a seggét babát pucolni, bár ilyenkor csak a pelust cseréli a kakis rugi marad "nem tudom mit akarsz ráadni" felkiáltással-összehajtva a pelenkázón:D. zuhany, fogmosás, villám smink opcionális(h-k-sz), fésülködés.
b esetben) kislány a babakocsiban, rágcsálja a játékát, és engem néz amíg zuhanyzok rendbe teszem magam, a nagy kakaót iszik addig.
c eset) még mindenki alszik.
A ruhákat még lefekvés előtt összerakom a gyerekeknek meg magamnak, kéznél legyenek, elmenős napokon a táskát is összeteszem, átnézem, pelust pótlok, popsitörlőt...
Reggel csak reggeli-öltözés indulás, nincs kapkodás, csini lehetek, a babák is rendezve.
Én írtam, hogy lekapnám a 10 körméről.
Akkor azért nem is olyan rossz a helyzet, csak tipikus pasi! :) Feledékeny, szétszórt és ügyetlen. De az akarás ott van, mert segít máshol! Ez a lényeg!
Hát apró trükköket kell bevetni, 5 perces frizura, 5 perces smink. Olyan ruhák, amik kényelmesek, de mégis mutatnak. Túl kell élni ezt az időszakot, aztán később jobb lesz! Kitartás!
Igaz, az en lanyom 2,5 eves, mar nem szamit babanak. Tolem is sokszor kerdezik, hogy hogy vagyok mindig tip-top.
Leirom:
(ferjem sokat dolgozik, szinte az altatasra er haza, igy sajna nem tud besegiteni, ahogyan mas sem, mert kulfoldon elek.)
HAjat havonta festek, amikor a gyerek alszik. Nagyon ritkan fodraszt hivok (utoljara nyaron), hazhoz jon, mivel nem tudnam sehol sem hagyni a lanyom, arban is jobban megeri.
Minden reggel megnez egy meset, addig en sminkelek, belovom a hajam es reggelit csinalok.
Tip-topnak nezek ki, de nem forditok azert sok idot magamra (smink haj maximum 15 perc).
Minden nap megyunk vmerre a gyerekkel (megint csak tip-top), majd hazaerve gyorsan megfozok es jatszunk egy kicsit.
Delutan alszik 2 orat, ilyenkor szoktam furdeni, meg takaritani (annyi, hogy a gyerek nem az a rongalos tipus, a jatekait is el szokta pakolni).
Nem allok meg egesz nap. Most pl kovet mostam, kormot festettem, amig szarad a lakk, addig netezek.
Majd beszelek vmelyik baratnommel szkajpon (kozben ruhat vasalok).
Ennyi a titkom.
Utolso vagyok. Amikor a gyerek 10 honapos volt, en sem voltam minden nap azert tip-top:), de ha kimozdultunk, akkor igen.
En mondjuk ugy lefogytam szules utan, hogy 16 evesen voltam utoljara ilyen csinos:)
Ha majd egy kicsit mar idosebb lesz, nem kell majd pakkokkal jarni (a taskaba egy pelenka, vmi kaja ha megehezne, meg viz)
Akkor megegyszer: ferjem nem tud besegiteni, mert hetvegen is dolgozik. Soha sehol nem voltam meg gyerek nelkul. (Viszont hozza van szoktatva hogy egyutt fizetunk be szamlakat, egyutt butikolunk, setalunk, mindent az egvilagon egyutt csinalunk.)
Tegnap 11-kor alltam neki hajat festeni, amikor elaludt a gyerek. Korabban keltem, igy 5 perc alatt ki is vasaltam.
MEg mindig az utolso vagyok.
Az, hogy tip-top vagyok:) nem megy a gyerekneveles rovasara. Pedagogus voltam annak idejen, igy tudok ertelmesen foglalkozni a gyerekkel.
Egyedul a fozessel allok hadilabon. Egyfele kaja egy nap es kesz. (a ferjem hazajon enni egy 20 percre, ilyenkor a lanyom alszik, tenyleg csak az altatasra er haza este).
Sutemenyeket meg nem szoktam sutni.
Ami hatalmas segitseg nekem, az a mosogatogep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!