Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Max gyed-nek 2012-ben mennyi...

Max gyed-nek 2012-ben mennyi lesz a nettója?

Figyelt kérdés

Jelenleg olyan 98 e ft-ot utalnak havonta egy gyermek családi kedvezménye és adójóváírás.

Jövőre ez kevesebb lesz?

2011. nov. 21. 21:19
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
2011. febr.végi baba a 2. baba.
2012. febr. 7. 16:40
 22/27 anonim ***** válasza:

Akkor ez lesz a gond.

Mivel a második babánál nem volt 180 bérezett nap, így a tgyás az akkori minimálbér kétszerese alapján lett kiszámítva. A gyed alapja pedig, mivel azért nem volt 180 bérezett napod, mert gyeden voltál, az utoljára kapott ellátás alapja lett - vagyis ugyanaz a gyed alap, mint a tgyásé volt - az akkori minimálbér kétszeresének 70%-a, 109200.

Érdemes lenne az oep-től megkérdezni, de sanszos, hogy ez ennyi:( A kompenzáció biztosan fog járni, de valószínűleg nem fogják módosítani az alapját. Egy kérdést megér az oep-nél.

2012. febr. 7. 18:19
 23/27 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszodat.

Borzasztó igazságtalannak tartom, hogy két gyerekkel vagyok itthon, nevelem.

Szerintem ezt benézték nagyon, ennyire nem szúrhatnak ki velünk. Vagy igen?????

2012. febr. 7. 18:56
 24/27 A kérdező kommentje:

De most 2012 van. akkor miért nem az idei minimálbért nézik?

annak a 2x-ét????? mert az 180 e ft lenne?

2012. febr. 7. 18:57
 25/27 anonim ***** válasza:

Nem nézhetik az idei minimálbért, mert az ellátást már kapod, és az alapja 156 ezer volt ( a tgyás alapja).

Igen, ez borzasztó igazságtalan, de sajnos gyakran előfordul.

Tudod a kedvezményszabály azt mondja, hogy ha nem volt 180 bérezett nap, akkor az utoljára kapott ellátás alapja lesz a gyed alapja is.

Mivel akkor a tgyásod alapja 156 ezer volt, ezt már valószínű nem számolják át, ahogy a fizetésed alapján se számolnák.

Még mindig azt mondom, hogy egy kérdést megér az oep felé, de inkább ne készülj pozitívra:(

2012. febr. 7. 19:16
 26/27 A kérdező kommentje:

És a kolleganőm?

400 e ft-os bruttó bér

2008. dec. született az 1. baba, nem volt táppénz, 1 hónappal szülés előttig dolgozott.

Tgyás bér alapján, max. gyed

2. baba 22 hónapra az első után született

Jelenleg 78 e ft-ot kapott tegnap, még nálam is kevesebbett!!!

Nem értem, tényleg

2012. febr. 8. 08:11
 27/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy néz ki én is így jártam, ahogy te.Neked mit mondott az OEP? Én most készülök felhívni az államkincstárat,m ert nekem ők utalnak, de ha így van, ez nagyon igazságtalan....Minket miért hogynak ki az emelésből?

2012. ápr. 10. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!