Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két gyerek tényleg sokkal...

Két gyerek tényleg sokkal több kiadás lenne, mint egy gyerek?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék még 1 babát, de a párom az anyagiak miatt nem akar vállalni, mert lakáshitelt fogunk felvenni és fél, hogy két gyerek mellett nem tudnánk fizetni. Én meg azt gondolom, hogy eleve a fiam után szinte minden babacucc megvan már, de van sok lány ruhánk is ami el van rakva. Titeket kérdezlek, hogy nagyon mehterhel 2 gyerek egy családodt anyagilag? Jó persze, ha nagyobbak lesznek biztosan sokkal több kiadással fog járni.
2011. nov. 20. 14:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Amit az előzők leírtak anyagiakban, az igaz. De később az iskolában sem kell minden tankönyvet megvenni, mert az elsőtől megmaradó jó lesz a kicsinek is. (Én ugyanabból a magyar nyelv könyvből tanítok, amiből én is tanultam.) Nem rendel minden évben homlokegyenest mást az iskola.

De egy biztos. Ha a szülők nem lesznek, a testvére még ott lesz és nem lesz egyedül a világban. Kicsi fiam 18 hónapos, és 8 hetes a pocaklakó.

2011. nov. 20. 15:47
 12/15 anonim ***** válasza:

igazad van, 15:14-es, de a lényeg a lényeg: plussz kiadással jár, hiszen végülis tökmindegy, hogy az ágyat és az autósülést a kicsinek vagy a nagynak veszik, a pénzt akkor is ki kell adni érte.

Az előtted válaszoló voltam.

2011. nov. 20. 17:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, csak éppen erről érveltünk, hogy ha egyke marad, akkor is meg kell venni a nagyobbnak az egyel nagyobbat mindenből.

(Annyi igaz, ha egyke marad, akkor a kinőtt autósülést, ruhát stb. el lehet adni, és akkor azon bejön valami kis pénztöbblet, de szerintem ez jóval kevesebb, mint amekkora előnnyel jár, ha legalább ketten vannak :o)

2011. nov. 20. 17:26
 14/15 anonim ***** válasza:

hmm

nekem 3 gyerek van (lány 9éves fiú 7éves lány 11hónapos)

az ágy babakocsi hordozó autós ülés egyszeri kiadás de a többi apróság is

igyekeztem inkább kicsit többet szánni a jobb dolgokra h tartósak legyenek

ruhák : mivel nem szeretem a pinket és társaikat nem kellet teljesen új ruhatár a gyerekeknek simán elvolt piros pulcsiban a fiam és kékben a lányom nagy a család és így sokat kapunk és adunk is

turiban teszveszen leértékelésen veszek nekik pl szezon végiben a jövő évre :-)

cipőben sem veszem meg a fehéret pirosat pinket inkább kék zöld fekete stb.. ha egyik kinövi/kikopik a másiknak még jó lesz az udvarra játszani

ami kellet mindegyiknek az a pelus gyógyszer és a tápszer a kicsinek

egyenlőre a suli sem olyan nagyon nagy kiadás szerencsére ingyenesek a szakkörök 3 gyerek után már a tankönyv és az étkezés is

összességében most kevesebb a havi kiadás rájuk mint mikor egyedül volt a nagylányom

rezsiben : vettem egy 8kg-os mosógépet pont annyit de lehet h kevesebbet fogyaszt vízben energiában mint a régi 5kg-os

fürdeni kádban együtt -- imádnak a kicsivel pancsolni :-)

étel: tény h az több de több száj is van :-))

2011. nov. 21. 11:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Nálunk pici a korkülönbség(19hónap). Majdnem el se tettem a kelengyét a nagy után, mikor jött a kicsi, egy nagyágy kellett, meg egy kendő pluszban. Egy ideig a pelenka volt ami plusz volt. Most hogy a nagy pelenka nélkül van az is kiesett. Enni azt eszik amit mi, annyi hogy kb 1adaggal kell most még több. Mosni a fiam után rengeteget kell(igazi gengszter) most a csajos egy plusz ruhája nem oszt, mosógolyót használok.

Ruhákra találtam egy kínai áruházat ahol tényleg jó minőségű, és olcsó ruhák vannak, cipők is.

És remélhetőleg mire odakerül a sor addigra nekem is szép fizum lesz, és a plusz ktgket mint ovi, szakkör, meg egyéb programok azokat tudjuk fedezni.

2011. nov. 21. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!