Két gyerek tényleg sokkal több kiadás lenne, mint egy gyerek?
Amit az előzők leírtak anyagiakban, az igaz. De később az iskolában sem kell minden tankönyvet megvenni, mert az elsőtől megmaradó jó lesz a kicsinek is. (Én ugyanabból a magyar nyelv könyvből tanítok, amiből én is tanultam.) Nem rendel minden évben homlokegyenest mást az iskola.
De egy biztos. Ha a szülők nem lesznek, a testvére még ott lesz és nem lesz egyedül a világban. Kicsi fiam 18 hónapos, és 8 hetes a pocaklakó.
igazad van, 15:14-es, de a lényeg a lényeg: plussz kiadással jár, hiszen végülis tökmindegy, hogy az ágyat és az autósülést a kicsinek vagy a nagynak veszik, a pénzt akkor is ki kell adni érte.
Az előtted válaszoló voltam.
Igen, csak éppen erről érveltünk, hogy ha egyke marad, akkor is meg kell venni a nagyobbnak az egyel nagyobbat mindenből.
(Annyi igaz, ha egyke marad, akkor a kinőtt autósülést, ruhát stb. el lehet adni, és akkor azon bejön valami kis pénztöbblet, de szerintem ez jóval kevesebb, mint amekkora előnnyel jár, ha legalább ketten vannak :o)
hmm
nekem 3 gyerek van (lány 9éves fiú 7éves lány 11hónapos)
az ágy babakocsi hordozó autós ülés egyszeri kiadás de a többi apróság is
igyekeztem inkább kicsit többet szánni a jobb dolgokra h tartósak legyenek
ruhák : mivel nem szeretem a pinket és társaikat nem kellet teljesen új ruhatár a gyerekeknek simán elvolt piros pulcsiban a fiam és kékben a lányom nagy a család és így sokat kapunk és adunk is
turiban teszveszen leértékelésen veszek nekik pl szezon végiben a jövő évre :-)
cipőben sem veszem meg a fehéret pirosat pinket inkább kék zöld fekete stb.. ha egyik kinövi/kikopik a másiknak még jó lesz az udvarra játszani
ami kellet mindegyiknek az a pelus gyógyszer és a tápszer a kicsinek
egyenlőre a suli sem olyan nagyon nagy kiadás szerencsére ingyenesek a szakkörök 3 gyerek után már a tankönyv és az étkezés is
összességében most kevesebb a havi kiadás rájuk mint mikor egyedül volt a nagylányom
rezsiben : vettem egy 8kg-os mosógépet pont annyit de lehet h kevesebbet fogyaszt vízben energiában mint a régi 5kg-os
fürdeni kádban együtt -- imádnak a kicsivel pancsolni :-)
étel: tény h az több de több száj is van :-))
Nálunk pici a korkülönbség(19hónap). Majdnem el se tettem a kelengyét a nagy után, mikor jött a kicsi, egy nagyágy kellett, meg egy kendő pluszban. Egy ideig a pelenka volt ami plusz volt. Most hogy a nagy pelenka nélkül van az is kiesett. Enni azt eszik amit mi, annyi hogy kb 1adaggal kell most még több. Mosni a fiam után rengeteget kell(igazi gengszter) most a csajos egy plusz ruhája nem oszt, mosógolyót használok.
Ruhákra találtam egy kínai áruházat ahol tényleg jó minőségű, és olcsó ruhák vannak, cipők is.
És remélhetőleg mire odakerül a sor addigra nekem is szép fizum lesz, és a plusz ktgket mint ovi, szakkör, meg egyéb programok azokat tudjuk fedezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!