Ausztriában mennyi gyes-t kaphatok, ha nincs jogviszonyom?
Gyesen voltam a 3. gyerek elött folyamatosan 5 évig(Magyaro.-on), tehát nem dolgoztam.
Milyen összegre számítsak Ausztriában?
A GYEShez nem kell munkaviszony és 28500 forint, ez a minimuma és a maximuma is.
Az EU-ban vagyunk igen, de a Németországi munkáidat azért számították be, mert itt voltál biztosítotti jogviszonyban, ha nem volt biztosítási jogviszonyod Magyarországon, kizárt, hogy kaphattál volna.
Plusz egyébként logikusan gondolkodva, ha ennyi lenne valahol dolgozol és a másik országban beszámítják, csak azért mert ott laksz, akkor már beindult volna a GYES turizmus, hiszen Ausztriában nem 28500 forint a GYES meg 12 ezer a családi. Minden anyuka ott élne, ahol a legtöbbet fizetik. De még sosem hallottam erről. Szemben a gépjármű turizmussal. Az üzemanyag turizmussal.
Vagy létezik GYES turizmus is? Lehet átjelentkezem Ausztriába, már a családi pótlékért megérné.
Pláne ha tovább megyek, mi lenne az üzlet ebben az adott országnak? Fizet államkasszából, idegeneknek egy csomó pénzt, mert épp az ő országukban kívánnak élni?
Hát gyanítom erősen ez még az EUn belül sincs így.
Hiszen hiába EU és hiába van egészségbiztosításod itthon Németországban az élődonoros májátültetéshez az élő donor vizsgálata 1 millió forint.
Jó, ha hat hónapig keresel olyan nettó 120 ezret, akkor jogosult is leszel a támogatásra.
Illetve a férjed jogán a családi pótlékra. Ha ő is keres annyit, amennyi jogosulttá teszi az ilyen biztosítási jogviszonyra.
Igen azért nekem is feltűnt, egy dolgozó nő, aki 5 évig GYESen van, ami a nem dolgozó szülő nőknek jár, hát furcsa.
Kettő meg azért kérdező, olvasd el, kétszer, háromszor, ott fent a zöld keretben, ez a te kérdésed, de leírom ezt kérdezted:
Ausztriában mennyi GYESt kaphatok ha NINCS jogviszonyom.
Egyébként oké hadoválsz, beszámításról- mit, a semmit vagy az itthoni GYESt gondoltad beszámítani?
Meg hirtelen lesz jogviszonyod is, bár a kérdésben még nem tervezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!