Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Szomszéd ügyben...

Anyukák! Szomszéd ügyben kellene tanács?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a szomszédom egy sznob paraszt. Szó szerint. Van egy másfél éves fia, akit kint öltöztet a folyóson és be is rakja egyből a babakocsiba. Amivel gond nem lenne, ha nem min. 30 percig tartana az egész. Eddig a max üvöltése/sírása a kisfiúnak 1 óra volt a folyóson (zárt folyosó, 4-en vagyunk egy zárt részben, nekünk közvetlen szomszédunk) este fél 10-kor.

A nő egyszerűen köszönni nem tud, mindent elénk pakol, amit már kértem is tőle, hogy rakja/rakják arrébb, mert mi nem férünk el a babakocsival. Húzta a száját, de végül megtette a férje. Mindenkit lenéz .. de hát sznob, úgyhogy inkább nem is részletezem!

Lényegében az a probléma, hogy miután állandóan bőg a gyerek, mint egy tehén és sír folyamatosan, egy idő után iszonyat idegesítő..

Múltkor már kimentünk megnézni, hogy mi a gond és pont kijött a 3. szomszédunk is... azt hittük, hogy valami gond van, mert olyan szinten üvöltött a kisfiú.

Nekem is van egy 4 hónapos lányom, aki erre nem ébred fel, nem is érdekli szerencsére a hangzavar.. még se hagyom sírni és fel-fel bőgni!

Ráadásul, ha ő neki van gondja, akkor iszonyat flegmán tud szólni. Már-már nem is szól, hanem parancsol..

Egyik szomszédnak is mondta, hogy hallgattassa el a kutyáját vagy feljelenti .. mire a szomszédunk közölte neki, hogy 3 hónapja meghalt a kutyája! A nő meg megfordult és elment..

Férjével nincs gond, ő szerintem az egyetlen normális abban a családban! Csak szegény kisgyereket sajnálom..

Durva ezt mondani, de a 4 hónapos lányom 'fegyelmezettebb' és értelmesebb mint a nő és a gyereke összetéve ... :/

Hogyan tudnám szépen megkérni, hogy lehetőség szerint este fele - vagy akár a nap bármelyik szakában -, ha jönnek, mennek ne a folyóson bőgesse a gyerekét, amíg ő elkészül ?!?!?!

2011. nov. 16. 11:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ha szépen szeretnéd megkérni tedd úgy /előszőr :)/, de ahogy leírtad ez korábban sem jött be nála...Másodszor már mond neki határozottabban. Ha ez sem jön be a (másik két érintett lakóval megbeszélve-gondolom ez őket is zavarja) megmutathatnád neki, milyen is az ha hangzavar van a folyosón. Pl.:hallgass magnót nyitott ajtónál, vagy kapcsold be a porszívót...jobbat sajna nem tudok!
2011. nov. 16. 11:23
 2/20 anonim ***** válasza:
72%

Az én szomszédom meg egy undorító állat. Ha úgy van kedve ránk töri az ajtót, fenyegetőzik, a szemetet a folyosón tárolja, bűzlik minden, éjjel 3 kor is kint ordít a folyosón. Tiszta elmebeteg, a családjával együtt.

Éjjel is ordítanak, a zene is állandóan üvölt náluk. Kislányomat nem egyszer keltették már fel, mert ha kedvük támad szétverik a falat. Csak úgy.

Az én kislányom 1 éves létére halkabb és értelmesebb náluk.

Én nem bánnám, ha inkább egy gyerek sírását kellene hallgatnom, és nem ezeket az antiszociális unintelligens lényeket.

De persze értem a problémádat. Csak megoldást nem tudok. Ha beszélni nem lehet velük, akkor mit tehet az ember?

Én már hirdetem a lakásom. Nem fogok félelemben élni a szomszéd miatt. S soha többé nem költözök társasházba.

2011. nov. 16. 11:24
 3/20 anonim ***** válasza:
Vedd fel magnóra. Majd, amikor náluk nyugi van, akkor játszd le a gangon. Bár én soha nem mennék bele ilyen vitákba. Egyik beszólás szüli a másikat, és ha a nőnek valóban nincs annyi esze, hogy ne csinálja, akkor nem is jön meg neki.
2011. nov. 16. 11:24
 4/20 anonim ***** válasza:
Na hát látom mindenhol élnek paraszt emberek..Az én szomszédom az olyan hogyha napközben kicsit hangosabban beszélgetünk mint ahogy azt az ő pici füle elviseli már kopog is át(társasházban lakunk),viszont az ő gyereke még rohangálhat,labdázhat,hintázhat a lakásban éjjel 2 kor is.én meg magyarázzam meg a 3 évesemnek hogy hát neki szabad,te meg aludjál szépen..Van amikor éjjel indítja el a mosógépet,mondván hogy napközben nem alszik a lánya így kénytelen éjjel elvégezni a munkáját.
2011. nov. 16. 11:28
 5/20 anonim ***** válasza:

11:28-vagyok ismét..Hát ha szép szóval nem megy akkor te is mondd meg neki,hogy ha ezen nem változtat a következő hangzavarnál kihívod a rendőrséget..Jobbat nem tudok.

Mi is már összeugrottunk vele párszor ez miatt.

Hétfőn ígértem meg neki,hogy beverem a száját ha nem fejezi be.10 óra lehetett délelőtt és a párommal vitatkoztunk telefonon,de nem kiabáltam,normális emberi hangon beszéltem..Már dörömbölt is át..Én meg átkiabáltam neki hogy nincs más elfoglaltsága mint dörömbölni...Köztudott dolog hogy bejárónője van mert nem jut ideje a gyereke mellett semmire...Hát úgy nem is ha egész nap járja a várost..Ő lánya is az a típus hogy minden szarért sír..

Nehéz esetek ezek a szomszédok,de sokszor nincs más megoldás mint tűrni amit csinálnak..

2011. nov. 16. 11:33
 6/20 A kérdező kommentje:

Úristen!!! Jól megvagytok áldva ti is!

Férjével már egyszer beszéltem, mert ráterelődött a téma a sírásra, mivel mindig mondja, hogy sosem hallja/hallják a lányunkat sírni.

Én meg akarva-akaratlanul mondtam a srácnak, hogy a fiadat mi szoktuk, nem is keveset.. Erre mondta, hogy sajnos a felesége elég hülyén gondolkozik azzal kapcsolatban. Viszont ez alatt nem tudom mit értett a srác.

Pár hónappal ezelőtt zengett a folyosó úgy kiabáltak egymással. Manapság pedig alig látjuk a férjét itthon..

Talán csak akkor van itthon, ha a nő elutazik a fiával valahová..

2011. nov. 16. 11:36
 7/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én beszélnék még a védőnővel is, kitudja zárt ajtókon belül mit művel a gyerekkel. Vagy még a Gyermekvédelminek is betelefonálnék akár névvel, akár név nélkül. Egy gyerek nem sír/ bőg ok nélkül, pláne nem egész nap!

Szintén 18 hónapos a fiam, vannak hisztijei, de hamar túljut rajtuk, mert következetesek vagyunk. Egy ilyen akarati hiszti max. 3 percig tart.

Ráadásul nem értem ezt a folyosón öltöztetést sem! Miért ott? Miért nem a lakásban?

Nekünk van egy házunk és egy lakásunk is, mikor kimegyünk az udvarra vagy megyünk le sétálni, akkor is bent öltöztetem fel. Felöltöztetem kinyitom az ablakot (vidék, ház) vagy az ajtót(Város, panel)és mindjárt nem melegszik be a gyerek amíg felveszem a cipőm és a kabátom!

2011. nov. 16. 11:53
 8/20 A kérdező kommentje:

Azért öltözteti kint, mert az ajtójuk előtt tartja láncon a babakocsijukat. Nehogy ellopják a zárt folyosóról!

Az a gond, hogy amint felöltözteti a gyereket, berakja a kocsiba. Mondván, hogy elkészül! Csak, hogy kb. 30-40 perc mire ő végez magával és remélhetőleg elindulnak .. Ő az a tipikus 'kiöltözöm a játszótérre' anyuka.

A gyereket nem egyszer láttam az ajtójuk előtt, hogy csak bambul ki a fejéből .. olyan mintha figyelemzavaros lenne .. bámul és bámul..

Egy 'szót' sem szól.. csak nyög és nyivákol ..

Durva .. de én Raptor családnak hívom őket :))

2011. nov. 16. 12:07
 9/20 anonim ***** válasza:
Pfuuu, ezekkel szerintem nem sok mindent lehet tenni... Utálom az ilyen nőket, minek neki a gyerek?! Gondolom, mennyit foglalkozhat vele. Én is azt csinálnám, amit már előttem írtak, felvenném a ramazurit, és lejátszanám nekik.
2011. nov. 16. 12:12
 10/20 anonim ***** válasza:

A zárt folyosó azt jelenti, hogy kulccsal lehet csak bemenni?

Szerintem hívd ki a védőnőt, amikor kiteszi a gyereket a folyosóra. Ne hozzájuk, hanem magadhoz valamilyen ürüggyel. Gondolom nem tetszene neki, hogy egy ilyen kis gyereket csak így kicsapnak az ajtó elé bömbölni.

2011. nov. 16. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!