Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi így tartjuk a dec.24-ét....

Mi így tartjuk a dec.24-ét. Vélemények?

Figyelt kérdés

Már tavaly is így tartottuk. 23-án éjjel feldíszítjük a karácsonyfát,hogy reggel,mikor felkelnek,már az ajándékok a fa alatt legyenek.Ezt azért gondoltuk jónak,hogy egész nap játszhassanak a játékokkal. Ha este lenne karácsonyfa,meg ajándék,akkor a gyerekeket el kellene vinni a nagyszülőkhöz,amit nagyon nem akarok,mert addig ők sem állíthatják fel a fájukat. Nem panaszkodnának tudom,de nem akarok nekik kellemetlenséget.

A másik meg,hogy akkor nem tudnának sokat játszani,nagyon felpörögnének,és nem aludnának jól. 25-én és 26-án a nagyszülőkhöz megyünk felváltva. Akkor sem tudnának a játékokkal játszani.

Szerintetek tönkre vágjuk ezzel a szenteste hangulatát?

2011. nov. 16. 11:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

szerintem jó ugy ahogy ti csináljátok.mondjuk mi együtt díszítjük a fát.szüleimmel is mindig együtt szoktuk 24-én délután,aztán ajándékbontás és utána egy vacsora.most anyóséknál élünk,ugy szoktuk,hogy feldíszítjük a fát,majd ajándékozunk 3-as ban.aztán anyósék is ajándékoznak.utána felkerekedünk és átmegyünk anyuékhoz,ha még nem álla fa segítünk,majd megint ajándékozunk,és vacsi.utána meg annyit játszik amennyit akar a fiam.

szerintem a tietek is nagyon jó,ugy ahogy van.

2011. nov. 16. 13:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy a legjobb neki. Nálunk tavaly másfél, idén két és fél éves fiam mellett így zajlott, ill. fog zajlani a szenteste:

23-án éjszaka fa díszítés, 24-e reggelre megozza a Jézuska a karácsonyfát ( alvásidőben nem mernék nekiállni, mert mi van, ha előbb felébred és kitotyog...), aztán napjközban zajlik az élet, este templom, és utána jön a Jézuska ajándék. Az este, vacsi előtt. 25-én, 26-án mi is nagyszülőkhöz megyünk, de csak ebédre, így délelőtt van idő azért játszani. :) Ja, és természetesen 24-én később került tavaly ágyba a fiam, mert ő is túlpörgött, de hát ez nincs minden nap, így nem bántam.

2011. nov. 16. 14:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ma 11:17 vagyok

Igazándiból sok ötletet megoldást kaptál. Végül is egy dologra jöttem rá. Mindazon túl, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó, ahogy beilleszthető a család életébe. Viszont egy valamiről nemigen tettünk említést: méghozzá arról, hogy ezeknek a csöppségeknek annyira mindegy, hogy 24-e vagy 23-a van. Reggel van-e vagy este, hogy a szomszéd hogyan csinálja. Nekik a fa maga, az ajándék jelent csupán valamit. Talán érzik azt is, hogy kicsit más a hangulat otthon, de nem több a karácsony.

2011. nov. 16. 14:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is az volt, hogy Apukámmal sétáltunk, és egy idő után már mi dísztettük a fát. Most 30 éves vagyok, gyerekem is van, de már délután 4-től kérdezgetem, hogy "Akkor már jöhet a Jézuska, mire várunk?":-))
2011. nov. 16. 15:24
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos tanácsot. Át fogom gondolni mindet,aztán a férjemmel döntünk. Eddig az tetszik nagyon,hogy sétálni megyünk.De abban is van valami,hogy a gyerekeknek mindegy mikor van az ajándék.Csak én misztifikálom túl.(igazából mindegyik megoldás nagyon tetszett,győzzek válogatni:))

Áldott karácsonyt kívánok mindenkinek!

2011. nov. 16. 16:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van hogy dec.23-án este közösen díszítjük fel a fát,24-én elmegyünk a 9-es karácsonyi misére,délelőtt még beszélgetünk a fa előtt,kapcsolunk zenét.És nálunk délután szokott lenni az ajándékozás (15-16 óra körül), ilyenkor "bevonolunk" a szobába és éneklünk karácsonyi dalokat. :)

13/L :D

2011. nov. 22. 18:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. És utána van az ajándékosztás. Az unokatesóim (2 és 4 évesek) már rögtön indulnak is "robbantgatni" csomagokat. Nagyon édesek :)
2011. nov. 22. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!