Mi így tartjuk a dec.24-ét. Vélemények?
Már tavaly is így tartottuk. 23-án éjjel feldíszítjük a karácsonyfát,hogy reggel,mikor felkelnek,már az ajándékok a fa alatt legyenek.Ezt azért gondoltuk jónak,hogy egész nap játszhassanak a játékokkal. Ha este lenne karácsonyfa,meg ajándék,akkor a gyerekeket el kellene vinni a nagyszülőkhöz,amit nagyon nem akarok,mert addig ők sem állíthatják fel a fájukat. Nem panaszkodnának tudom,de nem akarok nekik kellemetlenséget.
A másik meg,hogy akkor nem tudnának sokat játszani,nagyon felpörögnének,és nem aludnának jól. 25-én és 26-án a nagyszülőkhöz megyünk felváltva. Akkor sem tudnának a játékokkal játszani.
Szerintetek tönkre vágjuk ezzel a szenteste hangulatát?
Szerintem nem.
Amikor mi kicsik voltunk, nálunk is így volt. Én is így fogom csinálni!
Igen!!!!!!
Én érzelgős vagyok. Nekem fontos a szent este. Fontos ez a nap. Azért mert így neveltek. Mert volt varázsa (persze a te változatodnak is van). Mi apuval sétálgattunk, amíg anyu fát díszített és ajándékot pakolt. Játszani meg jó esetben egy kerek évünk volt a kapott játékokkal.
Szóval eszemben sincs lehúzni a ti szentestéteket. Ahány ház annyi szokás. Ha nektek így jó, akkor csináljátok így. Csupán az én véleményemet mondtam el.
Azzal vágnátok tönkre, ha nem úgy csinálnátok, ahogy nektek és a gyerekeknek jó.
Ha nektek ez így megfelel, így lesz logikus, akkor ne gondolkozz azon, hogy mit szólnak ehhez mások.
Nálunk egy jó ideig mindig "szent kora délután" volt, hogy legyen idő játszani, beszélgetni, enni, ünnepelni.
Mikor már nőttek a gyerekek, akkor kitolódott a dolog, de soha nem jött este 9-kor a Jézuska. Általában 5-6 órakor volt ünneplés.
tavaly mi is úgy csináltuk,hogy szent este délutánján feldíszítettük a fát,közben anya csinált vacsira halat meg hozzá köretet..Aztán amig vacsiztunk megjött a Jézuska....Ez olyan 6 óra körül volt..2 éves volt a lányom.
Viszont másnap reggel mentünk az egyik mamához,aztán köv. nap a másik mamához és mindenhová cipeltük magunkkal a kapott ajándékokat.:)
Idén mi nálunk is az lesz hogy feldíszítjük vacsi után a fát és reggelre jön a Jézuska.A mamáékat pedig egy nap alatt letudjuk karácsony másnapján..Így egy egész napa lesz hogy csak az ajándékaival foglalkozzon.Mamáék is meg fogják érteni,hogy csak keveset leszünk nálunk,ugyanis dec.-4 re vagyok kiírva a kisöcsivel,így nem nagyon szeretnénk egész nap menni meg úton lenni..
Nekünk is így volt amikor picik voltunk és ugyanúgy örültünk mindennek,mintha előtte este kaptuk volna meg..
Szia!
Nálunk úgy van, hogy a déli szunya alatt, van fadíszítés!Mire abból felébred akkor van fa meg aji!Mert mi meg szenteste a sógornőméknél vagyunk mindenki!Így neki is van egy kis játékidő, majd indulás...De lehet mi is áttérünk a reggelre, mert jövő karácsonykor, meg már ketten lesznek, és nem hinném, hogy egyszerre fognak még akkor aludni :)
De mimeg szeretjük a férjemmel együtt feldíszíteni, így szerintem marad az ahogy nálatok van!
23 hós kislány és 15 hetes pocakbabi anyuja
Csináljátok úgy, ahogy nektek jó! :)
Gyerekkoromban a szüleim 24-én kora délután díszítették a fát, 10 éves koromtól mi is segítettünk nekik. Utána rögtön ajándékozás volt, majd 6-7 körül vacsora. Így megvolt minden.
Mi úgy csináljuk, hogy mivel a nagyobbik fiam már nem alszik délután, így ő segít nekünk fát díszíteni. Én szeretem ezeket a perceket, olyan békés és meghitt. Aztán amikor felébred a kicsi, átadjuk az ajándékokat, így vacsi előtt még tudnak játszani velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!