Milyen "óvintézkedéseket" tudok tenni, hogy a szülés ne rontsa jelentősen az alakomat?
Nagyjából egy év múlva tervezzük a babát (aztán a természet eldönti, hogy milyen gyorsan jön).
Mivel nem szeretnék se megereszkedett testrészeket, se nagyobb térfogatot, mit tudok tenni?
Számít valamit, ha sokat sportolok terhesség előtt? Az izomzat esetleg gyorsabban és jobban visszahúzódik,ha erősebb?
A bőrrel lehet valamit kezdeni, vagy teljesen genetika kérdése, hogy mennyire lesz a hason löttyedt/csíkos?
Gondolom a mell szintén genetikai alapon fog változni, úgyhogy ott csak a szerencsében lehet bízni.
Terhesség alatt elkerülhetetlen a saját zsírra hízás (tehát nem a hasban növő súlyra gondolok)?
Azt tudom, hogy a csípőcsont szélesedhet, de eléggé szűk a csípőm, így az még kedvező változás is lenne.
Nem olvastam a válaszokat, lehet ismétlek.
Szerintem ez teljesen egyén függő dolog.
Rám egy deka saját zsír nem jött, sőt ami volt az is le ment rólam a terhesség alatt.
Pedig a mozgásom terhesség előtt és alatt is nulla volt.
Szalonnát, sajtburgert és krémest ettem állandóan.
Miután megszültem mentm a körmösömnek újságolni a nagy hírt, hogy meg van a pici, és az épp nála lévő vendég elhülve mondta hogy nem hiszi el hogy szültem, mert nem is látszik rajtam.Mesélte hogy ő már a terhessége elött jóval elkezdett sportolni, egészségesen étkezni, terhesen is folytatta az odafigyelést mégis 20kg felesleg volt rajta még a szülés után 1 évvel is.
Szeretnék Neked elmesélni egy történetet...
Barátnőm ugyanezen,ugyanígy filózott anno,mint Te most...már előre kész volt attól,hogy esetleg egy kicsit is változni fog a teste...
Terhes lett,nagyon nehéz terhesség,toxémia,tokától bokáig víz,a vízzel 30 kilót szedett fel a terhesség végén.Kiszélesedett a csípője,ronggyá szakadt a hasán a bőr,olyan megereszkedett kötényhasa lett,hogy majdnem elájultam,mikor megláttam,rengeteg teje volt hatalmas lett a cicije,ami szoptatás után két nagy üres bőrzacskó lett.Viszonylag hamar visszanyerte eredeti súlyát szülés után(4-5 hónap)...de az állag az teljesen már lett.Mivel Ő egy nagyon hiú ember...ezért egyszerűen gyűlöli most a testét,és ami a legszörnyűbb,hogy a gyerekét is,mert miatta lett ilyen a teste.Nekem az a véleményem,hogy nem lett volna szabad gyereket szülnie,jobb lett volna,ha élete végéig csak magával foglalkozik.
Ezt nem rád értem Kedves Kérdező!!!!Csak azon gondolkozz el,hogy Te el tudod e majd fogadni,ha valami nem úgy jön össze???Előre sajnos nem mindig lehet tudni mi lesz...
Úristen, ez nagyon durva! Szerencsétlen kérdezőben megfogalmazódott az az ártatlan gondolat, hogy szeretné megőrizni az alakját a terhesség után is és egyesek most úgy viselkednek mintha valami önző, minden emberi érzésből kivetkőzött valaki lenne. Komolyan mondom, eldobom az agyam!
Különben a legtöbb, amit megtehetsz az a sport. (Bár ezzel most semmi újat nem mondok.) Én teherbeesés előtt direkt jól kigyúrtam a hasizmomat, szülés után egy-két héttel már teljesen lapos volt.(Még annyi,hogy az izmos has nem lesz annyira nagy, mert az izom "befelé nyomja" a méhet, vagyis a bőr sem fog annyira megnyúlni.) Gyerekvárás alatt meg rendszeresen futottam, aztán meg tornáztam Rubint Rékára. (Persze elég butus dolgokat beszél a gyakorlatok közben RR, de mag a torna nagyon jó.)
Terhesség alatt egyáltalán nem törvényszerű, hogy hájat is magadra szedjél. A gyerek, a magzatvíz, a méhlepény, a méh megnövekedett súlya és a plusz vér összesen 8-9 kiló ennyit kell "hízni". A többi a vizesedés és a zsír, de ezek elkerülhetőek babavárás alatt.
Ja ige, és nagyon könnyen és gyorsan szültem, szóval nem törvényszerű, hogy nehezen szüljél, ha sportolsz. És szoptatás alatt is nyugodtan mozoghatsz, én anno napi 45-50 percet futottam (futottam, nem kocogtam), amíg szoptattam, semmi gond nem volt belőle. De volt itt a GYK-n egy anyuka aki félmaratont futott úgy, hogy szoptatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!