Lehetséges, hogy szuvas babám foga? De mitől, a tejtől?
13 hónapos, és ma mikor sírt, láttam, hogy a felső fogainak a hátsó oldaluk mintha sárgák lennének.Persze nem tudtam megnézni rendesen.
Egyik ismerősöm 2 éves fiának szuvasak a fogai, a doki azt mondta a sok szopizástól...
Kisfiam nem iszik teát, nem iszik cumisüvegből, a csőrősből is csak vizet kap.Nem eszik édességet,mosom a fogát.Viszont elég sokszor szopizik, éjjel is, szóval a fogmosásnak sincs túl sok értelme....szerintetek?
:( jaj ....
már leszokóban vagyunk, de nem olyan egyszerű....remélem nem lesz gond:(
nekem a két nagyobb gyerekem 2 évesen szokott le a szopiról de egyiknek sincsen semmi baj a fogával és nem is volt
most váltják a fogaikat de azok is nagyon szépek
ja éjjel is szoptak nem is egyszer
viszont attól lehet h ha az anyának a terhesség alatt kevés volt a kalcium bevitele és a baba nem kapott eleget
szedtem komplex vitamint, és külön kalciumot is nem egyszer...azért köszi, lehet még sem volt elég.
Ha kalcium plusz fluoridos fogkrémet veszek az jó?A gabinak van olyan 1 éves kortól
Igen, ilyenkor már lassan el kéne hagyni a szoptatást, főleg éjszaka.
Most nagy divat lett ez a "szoptass a gyerek 5 éves koráig különben szaranya vagy" elmélet, pedig ez nem igazán egészséges dolog. Többek között a fogszuvasodás az egyik hátránya a dolognak. Ha a gyereknek már fogai vannak, tud rágni, akkor itt az ideje, hogy átszokjon a szilárd kajára, ez lenne a természetes. Csak mostanában megerőszakoljuk a természetet, mert a sok okos magyar anya nem is tudja elképzelni, hogy nem csak úgy lehet törődni a gyerekkel, ha a szájába gyömöszöljük a mellünket.
Bocs kérdező, nem téged akarlak piszkálni, csak idegesítenek az ilyen idióta trendek, amit a legtöbben birka módra követnek, és még le is fikázzák azt aki máshogy gondolkodik.
nem, nem bántasz egyáltalán, sőt egyet értek teljesen!!!
1-2 hónapja feltettem itt egy kérdést, hogy válasszam-e el a babámat,mert nagyon sokat ébred éjjel és cicizni akar, és szerintem jobb lenne ha leszokna az éjjeli cicizésről.
Szinte kivétel nélkül arról győzködtek, hogy még pici, miért vagyok ilyen, hogy nem adom neki azt, ami a legjobb, sőt el akarom venni tőle.Hiszen a cici nyugtató, fájdalom csillapító...én meg nagy naivan bedőltem...hát kire is hallgathatnék, 1.baba, anyum meg egyikünket sem szoptatta eddig:(
Annyira idegesít ez a sok szélsőség ami ma van...azt hittem kapok legalább 1-2 reális választ ha itt kérdezek, mert van sok tapasztalt anyuka...:(
Most totál ideges vagyok, komolyan...
Ne idegeskedj, nem a te hibád. Tényleg kire hallgasson egy tapasztalatlan anyuka, ha nem az elvileg tapasztalt anyukákra...
Én csak azt tudom ajánlani, hogy mindig figyelj oda az ösztöneidre, és a gyerekedre, na meg a józan észre. A gyerekedet más módon is megnyugtathatod, nem csak a cicivel. Előbb-utóbb ezt ő is elfogadja.
Tényleg ne emészd magad. Nem hiszem, hogy nagy probléma lesz belőle. Figyelj oda a fogaira mostantól, ne feküdjön le fogmosás nélkül, és ha egy mód van rá, az esti fogmosás után már csak vizet igyon.
Ez lesz köszi...
Nem hinném, hogy egyik napról a másikra át tudunk majd állni, de elkezdjük.
Amúgy tényleg nem értem...az anyatej a "minden" ez a legjobb..persze, de azért az se lenne hátrány, ha egy 1-2 évesnek jók lennének a fogai, és ha legalább 8 órát végig tudna aludni a nélkül, hogy a "ciczés idő van" miatt felkeljen.De ezt már nem hangsúlyozzák.
Köszi, hogy írtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!