TGYÁS-t az igénylés napjától számítva hány nap alatt utalják kártyára?
Az az ügyintézőktől függ (már ha minden rendben van,semmi nem hiányzik,de ez egyedi eset!)
Általában 2-3 hét az átfutási idő,ha az esedékes utalás utánra esik mire a határozat megszületik,akkor csak a következő esedékes utaláskor utalnak,de akkor visszamenőleg.
Kedves utolsó én nagyon morcos leszek ha nem utalnak visszamenőleg! aug-ba született a pici szept elején igényeltem csak akkor a munkáltato valamit elcseszet. oktnberbe nem kaptam semmit, most hétfön bevittem a papirokat.
akkor most ugrott a szept meg az okt-i tgyás?
3. Válaszadó! Nem tudom - miről beszélsz?! A T.gyás egy kb. fél évig tartó,havonta érkező ellátás-akár a gyed,gyes,családi... ezeket is havonta kapja az ember,ezeket is megküldik visszamenőleg,ha úgy alakult a dolog,hogy az esedékes utalásra nem tudták feldolgozni!!
Kedves Kérdező! Ne aggódj,megkapod visszamenőleg!!-attól a naptól,ami az igénylőlapon fel van tüntetve-ha a szülés várható ideje előtt 28 nappal igényelted,akkor is küldik utólag!
2 éve nekem annyi volt a bibi,hogy a MÁK által kiküldött határozat,mi szerint nem jár a gyes-lemondtam róla- nem volt az OEP-nek,azért nem is hoztak határozatot. Majd 1,5 hónapos volt a kicsi,amikor újfent rájuk telefonáltam,akkor nyögték ki,hogy az a papír hiányzik,és hogy ha ami nekem van lefénymásolom is elfogadják.Így kaptam a következő esedékes utaláskor (2 hónapos volt a kicsi) a május végétől járót (május végén volt a szülés várható ideje előtti 28. nap) szeptemberben. Tehát visszamenőleg utalnak!!!
Erre most is felhívták a figyelmem!!!!egyéb probléma szólt közbe...
Üdv:1. válaszadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!