Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A legjobb barátnőm babát vár....

A legjobb barátnőm babát vár. Nyárira tervezték az esküvőt. Nagyon kétségbe van esve, azon is gondolkozik, hogy elveteti. Mit tudjak tenni? Ti mit tennétek? Jogom van beleszólni?

Figyelt kérdés

Tudom mennyire szereti a gyerekeket, egy életen át lelkiismeret-furdalása lenne a dolog miatt. Régen együtt vannak már a párjával. Szerintem meg kellene tartania (persze tudom, nem az én döntésem).

Kérlek segítsetek! Nagyon megvisel a dolog, nem akarom, hogy rossz döntést hozzon.

Köszönöm előre is

2011. nov. 1. 11:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ez durva,hogy emiatt képes lenne elvetetni a babáját,mert esküvő előtt lett terhes.

Nem ítélek el én senkit, lehet akrámilyen vallásos a falu,azért 21. század-ot írunk,nem egészen úgy működik már az a vallási dolog,mint anno.

Javaslatom az lenne, esküvő és majd utána baba. Inkább szólják meg amiatt,hogy esküvő előtt lett terhes,mint hogy megtudjátk,azért vetette el a babáját,mert a falubeliek a szájukra vették volna. Az ilyen dolgok seperc alatt kiderülnek,mert pont akkor és ott találkozik a falu legpletykásabb emberével, stb...

Én magasról,nagyívben tojnám le mások véleményét,fel sem merülne bennem a kérdés...

És ne haragudj,az őszinteségemért

2011. nov. 1. 12:23
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

és mi lenne, ha addig nem mondaná el? ha az abortuszt nem tudnák meg, akkor még azt sem tudják, hogy terhes. Még koraterhesen nem nő a has és ugyanúgy férjhez mehet, mintha nem lenne terhes, aztán a nászéjszakán becsúszik az a baba, senkinek sem tűnne fel, az időkülönbség.

Remélem megtartja. Én azért elmondanám neki, hogy ha elveteti élete végéig végigkíséri, illetve le tud-e élni egy életet úgy, ha netalántán nem lehet többet gyermeke, mert ez is benne van egy abortusz után. Nálunk a férjem nem akarta a gyereket (akkor még nem voltunk házasok) én megtartottam, rá 15 hónapra össze is házasodtunk és most gyúrunk a kistesóra már 13 hónapja, de nem akar jönni. Egy baba mindig tudja mikor kell érkeznie, lehet utána akarnak majd és évekbe telik míg lehet gyermeke. Én nem bántam meg a döntésem, mindketten imádjuk a fiamat, aki már elmúlt 4 éves. :)Remélem meg tudod győzni a barátnődet.

2011. nov. 1. 12:26
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 14 hetes várandósan mentem férjhez, nem túl fiatalon (28 évese) több éves kapcsolattal, terveztük az esküvőt, de a baba meggyorsította az eseményeket:)

Keresztanyám volt, aki megjegyzéseket tett (falusi, pletykás, mindenről véleménye van asszony)ránk a hátunk mögött, amit persze visszahallottunk. Igazából nem érdekelt a véleménye. Fél év sem telt el, és a saját lánya is hasonló korú várandósan ment férjhez, egy alig fél éves kapcsolat után. Az unokáit (azóta már több is van neki) imádja, a lányával és a családjával tök jó a kapcsolata.

Szóval én a barátnőd helyében magasról sz@...nám, hogy mit beszél a falu szája. Ők sem különbek nála...

2011. nov. 1. 12:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom,nagyon buta begyöpösödött falusi liba ha elveteti ne harahudj....és ezt meg is mondanám neki nagyon szivesen,akár a helyedben is. És aztán jövő ilyenkor meg elkezdenék gyártani az "igazi" gyereket???Ennek mi értelme???Milyen emberek vannak...próbálj azzal érvelni,hogy ugyis tudja mindenki a faluban hogy régtől együtt vannak,hogy esküvőt,babát terveztek,ez miatt senki nem fogja megszólni!!!Hisz nem egy futó kapcsolatról van szó.
2011. nov. 1. 12:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a hozzászólásokat, nincs hozzá türelmem:)

Nekünk úgy alakult, hogy az esküvőnk a kislányunk 9 hónapos "szülinapjára" esett. Semmi gond nem volt vele, szépen viselte, kivéve az éjszakai vacsorát. Annyira fel volt pörögve, hogy nem akart aludni, órákat tologattam babakocsiban az utcán menyasszonyi ruhában, de jöttek a barátnőim is, és így jót dumáltunk:)

Ja, és az esküvővel egy időben megtartottuk a keresztelőt is, két legyet ütöttünk egy csapásra:) Manapság egy keresztelő legalább akkora felhajtás mint egy esküvő, meg kell vendégelni az egybegyűlteket.

Próbáld meggyőzni a barátnődet, hogy másnál is előfordul ilyesmi,nem dől össze a világ, emiatt nagy butaság egy babát elvetetni.

2011. nov. 1. 12:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

És ez milyen országban van?

nem tudom elképzelni milyen fejletlen hely lehet, ahol valakiben komolyan felmerül, inkább megölné a gyerekét, nehogy esküvő előtt érkezzen.

Mondjuk, gonosz dolog, de egy ennyire egyszerű és elmaradott lélek, hogyan és mire nevelne egy gyereket? Meg egy ilyen elmaradott faluba is minek? Hogy legyen majd egy újabb munkanélküli, segílyen tengődő Jobb lenne elvetetni, ha hosszú távra gondolok és jobb lenne ha nem is vállalna gyereket, mert minek. Hogy eggyel többen legyenek a földön.

2011. nov. 1. 13:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam nyárra terveztük az esküvőt, és becsúszott a baba, így 2 hónap alatt január végére összehoztuk a lagzit, ugyanolyat mint amilyet nyárra terveztünk csak épp kellett a csizma meg a nagykabát, ráadásul sajnos előtte 2 héttel meghalt a nagyim úgyhogy dupla dilemma volt hogy gyász meg baba mellett legyen e lagzi. Megtartottuk, az élet megy tovább alapon, nekem is rengeteg régimódi vallásos rokonom van de a baba híre mindenkit inkább megpuhított, különben is az a legfontosabb hogy ők mit akarnak minek foglalkozni azokkal akik rosszallják ezt, semmi közük hozzá igazából. Nálunk volt aki nem jött el a lagzira de ők nem is hiányoztak. A babám aki már azóta 5 éves a világ legnagyobb csodája lett számunkra, és a lagzit így különlegessé tette az is, hogy ő is ott volt a pocakban, meg az is hogy igazi hagyományos lagzit tartottunk de hóesésben.
2011. nov. 1. 15:11
 18/21 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök a válaszaitoknak! Próbálom összeszedni a fejemben a gondolatokat és mindenképpen beszélek vele. Ha kell ezt is megmutatom itt neki. (Ő is nagy dilemmába van, nem döntött még, csak felmerült benne az abortusz lehetősége is)

Köszönöm még egyszer mindannyiitoknak.

2011. nov. 1. 16:06
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Először is leszögezném, hogy nem vagyok abortuszellenes, szerintem vannak olyan helyzetek amikor indokolt. De ez pont nem az.

Ha ennek a csajnak fontosabb a falubeli pletykafészkek véleménye, mint a saját gyereke, akkor talán jobb is, ha nem lesz anya. Birom amikor ilyenkor a vallással jönnek. Nem nagyobb vétek megölni azt a szerencsétlen babát, csak hogy meglegyen a látszat, hogy jogos a fehér ruha? Hányok az ilyesmitől.

2011. nov. 1. 17:40
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát igen, kedves utolsó. Egyetértek veled.

Arról nem is beszélve, hogy szigorúan véve a fehér ruha akkor jogos, ha a menyasszony szűz.

Gondolom, hogy ezt még a falu szája sem várja el a XXI. században...

2011. nov. 5. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!