Miért mondják sokan, hogy a mai világba 3 gyerek sok?
De mindenki maga tudja mennyit "bír el" minden értelemben. Ez az általánosítás egy dolog, szerintem mégse lehet ráhúzni egy kétgyerekes +állapotos anyára, hogy a mai világban sok a 3 gyerek. Most konkrétumokat mondok.
Pénz: Lehet, hogy az 1 gyerekesnek kevés az a pénz amiből a 3 gyerekes fog élni, de ettől még a 3 gyereknek meglehet mindene, nem? Mert lehet venni 20ezerért 1 db cipőt, de valaki 20 ezerből 3 gyereket is feltud cipővel szerelni.
Energia: pl.: én a két gyerekkel és nagy pocakkal elvittem őket orvoshoz, játszóházba, állatkertbe, fagyizni,reggel oviba stb. Nem akadály, hogy nincs segítségem. Barátnőm 2 gyerek akkor van friss levegőn ha apuka hazaér, mert nem bír velük.
Hatalmas különbség van az emberek között. Mindenki más. Ezért NEM LEHETNE ÁLTALÁNOSÍTANI!
az 5.hsz vagyok. Én se azt mondtam hogy ez jó dolog ( hogy minden a pénzről szól) csak hogy ez az általános hozzáállás. Végül is az ezen témához hozzászólók 90%a arról beszél hogy ANYAGILAG nehéz 3 gyereket eltartani/elindítani az életben/támogatni.Nem arról hogy türelem, odafigyelés sok sok energia kell hozzá, legalábbis több mint 1-hez, hanem csak a pénzbeli részét emlegetik.Értem én,hogy az nagyon fontos, de épp azért nem lehet vitát nyitni róla, mert úgy van ahogy írod (van aki 20 ezerből 4 pár cipőt vesz, van aki meg 1-et).
Engem pont nem kell győzködni erről, hogy miért is jó 3 gyerkőc, és miért nincs hozzá igazából senkinek se köze hogy miért ennyi.Segítséget még nem kértünk senkitől.Persze előfordulhat olyan helyzet hogy kellene, de az nem a gyerekek számától függene.
Mi is elvetethettük volna (sokan ezt is mondták) és tudtuk hogy majd kapjuk a beszólásokat, de vállaltuk, mert így alakult.
És igazad van, nagyon idegesítő az általánosítás,dehát az emberek már csak ilyenek:)
- egyrészt amit említettél a kérdésedben, anyagilag mindenki bizonytalan, még a képzett, látszólag biztos munkahellyel rendelkezők is.
- a rohanó életvitel mellett nem lehet elég energiát fordítani egy-egy gyerekre
lehetne, ha lenne segítség, de sokan már 30 fölött szülnek, így sokszor a nagyszülők vagy már túl idősek ahhoz, hogy segítsenek, vagy talán már nem is élnek.
Leginkább ez a két tényező, ami nehezen egyeztethető össze a nagycsaláddal, de leginkább az utóbbi.
Mi legalabb 3 gyereket szeretnenk.
Nem tudom miert mondjak.
Epp mult vasarnap kerdeztem errol egy baratnomet. Neki 1 fia es 1 lanya van. O azt mondta,hogy a mai vilagba mar nem lehet 3 gyereket vallalni. En nem itelem el Ot mert ezt mindenkinek maganak kell eldontenie mennyit tud vallalni.
De cserebe en is elvarom,hogy ne nevezzenek felelotlennek ha elmondom,hogy 3 gyereket tervezunk. (eddig egy fiunk van).
Az lenne fair , ha mindenki a saját nevében beszélne! Nem akar 3-at, ne legyen neki 3. De ne azt mondja, hogy sok a 3, mert azt én tudom nekem mi a sok!
És én azt mondom, akármilyen sz@r világban is élünk, aki akar dolgozni az fog. Ha más nem elmegy kapálni, de akkor is megdolgozik a napi betevőért HA AKAR! Nem égő polcot pakolni egy multiban sem, ha nincs más. Van lehetőség , bár tény, hogy kevesebb, de akkor is, nem hiszek abban, hogy akinek nem büdös a munka és elszánt ne találna magának bármit is. Én 30 fölött szülöm a 3-dikat, sőt a másodiknál is majdnem a 30-at tapostam, nincs segítségem egyáltalán, hálistennek nem azért meg nincsenek nagyszülők, hanem azért mert mindannyian aktív dolgozók! De ez engem nem vet vissza a gyerekvállalásban, hisz nem nekik szülöm! Jó nem azt mondom, nem lenne könnyebb csak egy beteg gyereket vinni dokihoz és nem kéne a többi egészségest (nemsokára másik 2-t) vinni a rendelőbe, vagy reggel nem kéne mindenkit ébreszteni csak mert oviba kell vinni a nagyot. De ez számomra nem mérvadó annak eldöntésében, hogy legyen e 3-dik vagy sem. Ez csak egy kényelmi kérdés, engem ez nem befolyásol. És ne tudja már más jobban, hogy nekem/nekünk, hogy jó. És ezek miatt nem hinném, hogy a gyereknek bármi lelki hátránya származna.
Azért mondják, hogy sok, mert még sosem jártak olyan családnál, ahol legalább 3 gyerek van.
Ahol örökös a zsivaj, a kupi, a mosogatnivaló, a száradó ruha. Hegyekben áll a sok cipő. A nagy pelusozza a kicsit. Mindig éhes valaki, vagy inni kér, vagy át kell öltöztetni. Az esti fürdés után mindenki kedvéért egy mese, és vagy száz puszi :)
Akik azt mondják, 3 gyerek sok, azoknak biztos nincs 3 gyerekük :)
Ez pedig egy érdekes cikk:
Ez a fajta életmód tetszik nekem, amit te leírtál. És néhányan ezért elítélnek.. mert jönnek a "mert a mai világba" bla bla.
Tény, hogy a mai világban már élni is kockázatos, de olyan csöpp lehetőséget kaptunk a világban-azt a pár évet amit élhetünk-az hadd legyen már teljes, a maga nehézségeivel, de legfőképpen a vágyainkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!