Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan, hogy a...

Miért mondják sokan, hogy a mai világba 3 gyerek sok?

Figyelt kérdés
És most nem az egymás után gyesért, segélyért szülő munkakerülő szülőkre gondolok. Azokat hagyjuk ki a válaszokból.
2011. okt. 28. 14:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

De mindenki maga tudja mennyit "bír el" minden értelemben. Ez az általánosítás egy dolog, szerintem mégse lehet ráhúzni egy kétgyerekes +állapotos anyára, hogy a mai világban sok a 3 gyerek. Most konkrétumokat mondok.

Pénz: Lehet, hogy az 1 gyerekesnek kevés az a pénz amiből a 3 gyerekes fog élni, de ettől még a 3 gyereknek meglehet mindene, nem? Mert lehet venni 20ezerért 1 db cipőt, de valaki 20 ezerből 3 gyereket is feltud cipővel szerelni.

Energia: pl.: én a két gyerekkel és nagy pocakkal elvittem őket orvoshoz, játszóházba, állatkertbe, fagyizni,reggel oviba stb. Nem akadály, hogy nincs segítségem. Barátnőm 2 gyerek akkor van friss levegőn ha apuka hazaér, mert nem bír velük.

Hatalmas különbség van az emberek között. Mindenki más. Ezért NEM LEHETNE ÁLTALÁNOSÍTANI!

2011. okt. 28. 18:02
 12/21 A kérdező kommentje:
Kimaradt a türelem. Nem is tudom kommentáljam e. Hisz valaki 1 gyerek mellett is néha úgy érzi majd megbolondul. Más 3 gyerek mellett lehet többet kibír. Persze kiborulni szerintem bármikor bárkivel lehet, nem gyerekszám kérdés.
2011. okt. 28. 18:05
 13/21 anonim ***** válasza:

az 5.hsz vagyok. Én se azt mondtam hogy ez jó dolog ( hogy minden a pénzről szól) csak hogy ez az általános hozzáállás. Végül is az ezen témához hozzászólók 90%a arról beszél hogy ANYAGILAG nehéz 3 gyereket eltartani/elindítani az életben/támogatni.Nem arról hogy türelem, odafigyelés sok sok energia kell hozzá, legalábbis több mint 1-hez, hanem csak a pénzbeli részét emlegetik.Értem én,hogy az nagyon fontos, de épp azért nem lehet vitát nyitni róla, mert úgy van ahogy írod (van aki 20 ezerből 4 pár cipőt vesz, van aki meg 1-et).

Engem pont nem kell győzködni erről, hogy miért is jó 3 gyerkőc, és miért nincs hozzá igazából senkinek se köze hogy miért ennyi.Segítséget még nem kértünk senkitől.Persze előfordulhat olyan helyzet hogy kellene, de az nem a gyerekek számától függene.

Mi is elvetethettük volna (sokan ezt is mondták) és tudtuk hogy majd kapjuk a beszólásokat, de vállaltuk, mert így alakult.

És igazad van, nagyon idegesítő az általánosítás,dehát az emberek már csak ilyenek:)

2011. okt. 28. 19:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

- egyrészt amit említettél a kérdésedben, anyagilag mindenki bizonytalan, még a képzett, látszólag biztos munkahellyel rendelkezők is.

- a rohanó életvitel mellett nem lehet elég energiát fordítani egy-egy gyerekre

lehetne, ha lenne segítség, de sokan már 30 fölött szülnek, így sokszor a nagyszülők vagy már túl idősek ahhoz, hogy segítsenek, vagy talán már nem is élnek.

Leginkább ez a két tényező, ami nehezen egyeztethető össze a nagycsaláddal, de leginkább az utóbbi.

2011. okt. 28. 22:00
 15/21 anonim ***** válasza:

Mi legalabb 3 gyereket szeretnenk.

Nem tudom miert mondjak.

Epp mult vasarnap kerdeztem errol egy baratnomet. Neki 1 fia es 1 lanya van. O azt mondta,hogy a mai vilagba mar nem lehet 3 gyereket vallalni. En nem itelem el Ot mert ezt mindenkinek maganak kell eldontenie mennyit tud vallalni.

De cserebe en is elvarom,hogy ne nevezzenek felelotlennek ha elmondom,hogy 3 gyereket tervezunk. (eddig egy fiunk van).

2011. okt. 28. 23:16
 16/21 A kérdező kommentje:

Az lenne fair , ha mindenki a saját nevében beszélne! Nem akar 3-at, ne legyen neki 3. De ne azt mondja, hogy sok a 3, mert azt én tudom nekem mi a sok!

És én azt mondom, akármilyen sz@r világban is élünk, aki akar dolgozni az fog. Ha más nem elmegy kapálni, de akkor is megdolgozik a napi betevőért HA AKAR! Nem égő polcot pakolni egy multiban sem, ha nincs más. Van lehetőség , bár tény, hogy kevesebb, de akkor is, nem hiszek abban, hogy akinek nem büdös a munka és elszánt ne találna magának bármit is. Én 30 fölött szülöm a 3-dikat, sőt a másodiknál is majdnem a 30-at tapostam, nincs segítségem egyáltalán, hálistennek nem azért meg nincsenek nagyszülők, hanem azért mert mindannyian aktív dolgozók! De ez engem nem vet vissza a gyerekvállalásban, hisz nem nekik szülöm! Jó nem azt mondom, nem lenne könnyebb csak egy beteg gyereket vinni dokihoz és nem kéne a többi egészségest (nemsokára másik 2-t) vinni a rendelőbe, vagy reggel nem kéne mindenkit ébreszteni csak mert oviba kell vinni a nagyot. De ez számomra nem mérvadó annak eldöntésében, hogy legyen e 3-dik vagy sem. Ez csak egy kényelmi kérdés, engem ez nem befolyásol. És ne tudja már más jobban, hogy nekem/nekünk, hogy jó. És ezek miatt nem hinném, hogy a gyereknek bármi lelki hátránya származna.

2011. okt. 29. 08:56
 17/21 anonim ***** válasza:

Azért mondják, hogy sok, mert még sosem jártak olyan családnál, ahol legalább 3 gyerek van.

Ahol örökös a zsivaj, a kupi, a mosogatnivaló, a száradó ruha. Hegyekben áll a sok cipő. A nagy pelusozza a kicsit. Mindig éhes valaki, vagy inni kér, vagy át kell öltöztetni. Az esti fürdés után mindenki kedvéért egy mese, és vagy száz puszi :)

Akik azt mondják, 3 gyerek sok, azoknak biztos nincs 3 gyerekük :)

Ez pedig egy érdekes cikk:

[link]

2011. dec. 13. 00:13
 18/21 A kérdező kommentje:

Ez a fajta életmód tetszik nekem, amit te leírtál. És néhányan ezért elítélnek.. mert jönnek a "mert a mai világba" bla bla.

Tény, hogy a mai világban már élni is kockázatos, de olyan csöpp lehetőséget kaptunk a világban-azt a pár évet amit élhetünk-az hadd legyen már teljes, a maga nehézségeivel, de legfőképpen a vágyainkkal.

2011. dec. 13. 14:05
 19/21 anonim ***** válasza:
Aki azt mondja hogy sok, annak ne is legyen! Engem mélyen irritál a mindent meg akarok adni neki hozzáállás. Nekem 4 van. Most éppen betegen fekszem napok óta és a 18 éves fiam ágybahozza nekem a saját maga készítette kaját és rendbe teszi fürdeti a 10 és 6 évest. Azt hiszm ez valahol engem igazol. Nem mindent megadni kell hanem minden lehetőséget megmutatni.
2014. jan. 3. 20:11
 20/21 anonim válasza:
A párom és én is 3 gyerekes családba nőttünk fel,annyi különbséggel hogy az én családom tehetősebb volt,az övéké sajnos nem ...de soha nem vállalnánk be 3 gyereket...egyszerűen nem jut annyi figyelem három gyerekre,gondolok itt a tovább tanulási évekre is, egyikünk se ment főiskolára,mert annyi pénzt felemészt a három gyerek hogy nem jutott már rá egyik családnál sem...nekünk már van egy kétéves gyerekünk még 1 tervben van ,de biztos hogy még a családi adókedvezmény hatására sem vállalnánk be!!sok ismerősöm van akik bevállalták,és nem felhőtlen boldogok...állandóan panaszkodnak,hogy most az egyik gyereknek ez kell a másik táborozna a harmadik meg sportol..stb
2017. febr. 25. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!