Érdemes visszamenni 2 gyerek között dolgozni?
2005. szeptember óta van folyamatos munkaviszonyom. Jelenlegi munkahelyemen 2008. április óta vagyok. Január óta táppénzen vagyok, veszélyeztetett terhesség miatt. Augusztusban születik meg a Lányunk (első gyermekünk).
A gyerkőcöket (2 vagy 3) 2-3 év korkülönbséggel tervezzük. Érdemes visszamenni 2 gyerek között dolgozni (amolyan fizetés frissítés célból), és ha igen, mennyi időre? Ha nem megyek vissza, akkor a következő gyereknél hogyan, miből számítva kapom az ellátást (pláne, ha akkor is táppénzre kell mennem a terhesség elejétől)?
Szia!
Jelenleg úgy van a szabályozás, hogy anyagilag akkor éri meg, hogy visszamenj dolgozni, ha minimum 180 biztosítotti napot töltesz munkában és a következő évben igényled az ellátásokat, mivel mind a tgyás, mind a gyed számításánál az előző naptári évet veszik alapul. A 180 biztosítotti nap pedig nem naptári napot jelent, hanem olyan 180 napot, amikor effektív dolgozol vagy szabin vagy, vagyis a táppénzes nap nem számít. Ez utóbbit nem igazán értettem, de nekem ezt mondta a bérszámfejtő, amikor én rákérdeztem.
Na ezt a 180 napot akarják (fogják) megváltoztatni 365 napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!