Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meggyőződésből otthon maradnál...

Meggyőződésből otthon maradnál 3 évig a kisgyerekeddel, mégha anyagilag nem is engedhetitek meg?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mondta, hogy ő bizony otthon marad, bár a férjének évek óta nincs semmilyen munkája. Én nem vagyok ilyen bátor. Te?
2011. okt. 19. 22:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

kedves utolsó:

mintha kicsit irigy lennél

nem ma kezdtük az ipart, maholnap 40 lévesek leszünk mind ketten nem a 2 csupsza seggünkre vállaltuk a gyerekeket és nem 20 évesen, befizettünk mér sok -sok adó és hasonlókat, tényleg sajnálod az a bruttó 28500 forintot

utolós előtti voltam

2011. okt. 20. 09:51
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

Én nem hinném, hogy célravazatő azt firtatni, kinek mire van szüksége. Hiszen egyébként az állam rengeteg féle támogatást oszt szét, valamit szinte mindenki igénybe vesz és ami nekem nem kell, akkor én meg azt találom feleslegesnek. Mondjuk én GYES-n vagyok, én is feleslegesnek tartom az adókedvezményeket, emelhetnék az én GYES-emet,havi húszezer forinttal és mennyire jó lenne. Akkor már majdnem minimálbért fizetnének, azért, hogy otthon nevelem a gyerekem. Az ilyen szemlélet ostobaság, nem azt kell nézni, mit kap a másik és aztán azt irigyelni meg azért fröcsögni.

Egyébként meggyőződésből nem lehet megélni való igaz, de van, amikor az embernek le kell mondania dolgokról illetve választani kell.

A lépcsőházunkban van egy csaj, akinek rengeteg problémája volt a fiával, talán hiperaktív is volt, lemondott a munkáról, elhozta délben az iskolából és mondta nagyon jó, mert délután 3-ig megcsinálták a házi feladatot mindent megtanultak, járhatott utána edzésre a gyerek, játszhatott és teljes nyugalomban élnek. Persze pár évig összébb húzták a nadrágszíjat, ő itthon volt, de megérte a gyerek érdekében.

Kinek a saját élete a fontosabb, meg a vásárlás, kinek a gyerek. És biztos vagyok benne, többet kapott így a gyerek tőle, mintha hagyta volna elveszni, viszont anyagilag mindent biztosított volna neki.

2011. okt. 20. 10:28
 13/14 ava87 ***** válasza:
Én egyáltalán nem vagyok irigy, nekem mindegy, ki meddig marad otthon. Az meg szerintem sehogy nem kapcsolódik a témához, hogy ki mennyi idős, vagy hány évesen szült. Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy az ország gazdasági helyzetét figyelembe véve túlzásnak érzem három éven keresztül fizetni az otthon töltött időt. Akinek nem okoz gondot ezt finanszírozni, annak kétlem, hogy az a huszonpárezer forint számítana, akinek meg gondot okoz, annak a megélhetését a gyes sem fogja fedezni.
2011. okt. 20. 10:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is szívesen visszamennék dolgozni, de az előző mhelyemre nem várnak vissza, újat kell keresnem, ami elég nagy szívás, hiszen alig van munka, mert itt ebben az országban csak a protekciósoknak van lehetőségük. DE HA találnék is munkát, mert már bármit elvállal az ember, csak legyen... AKKOR SEM tudnám hova rakni a gyereket. 50 000Fős városban élek, ahol 2!!! db bölcsőde van az egész városban, gondolom nem kell elmagyaráznom, hogy mennyire lehetetlen hogy bejussunk... Ha kifizetem a családi napközit, ahova minden bizonnyal felveszik a gyereket, akkor annyi pénzem maradna a fizuból, mint ha itthon lennék vele, és Gyest+Cspt kapnék. Így tehát, ha nem találok egy olyan mhelyet, ahol 150000 Ft-ot megkapok kézbe, akkor igen, itthon maradok a gyerekkel. Esetleg egy 4 órás munkahelyet keresnék gyes mellett, mert addig az apja is tud rá vigyázni.
2011. okt. 20. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!