A TGYS mikortól lehet igénybe venni?
Csak abban az esetben kivitelezhető, ha nem a terhesség miatt ír ki a dokid, mert ha az ok a veszélyeztetett terhesség, akkor nem mehetsz betegszabadságra, hanem egyből táppénzzel indul a keresőképtelenség.
Mivel már gondolom dolgozol egy ideje, így a gyes járni fog a táppénz mellett is (annyi ideig, amennyit dolgoztál, pl. 3 hónapot dolgoztál, akkor 3 hónapig lehetsz táppénzen úgy, hogy a gyest is kapd)
A gyed itt szóba sem került. A gyesről beszéltem, ami jár táppénz mellett is, ha dolgozott a folyósítása alatt, annyi ideig, amennyit dolgozott.
Hogy került ide a gyed?
Értő olvasás?
Kérdés utolsó sora: "Március 12re vagyok kiírva,csak nem nagyon szeretnék táppénzre menni mivel 6órásba dolgozom Gyes mellett.szerintetek lehetne így csinálni?".
Feltételeztem, hogy azért nem szeretne táppénzre menni, mert nem akar elesni a gyestől.
De tőlem nyugodtan kötekedj csak tovább...
Egyáltalán nem kivitelezhető, legalábbis a betegszabis része, ugyanis terhesség alatt nem jár a betegszabadság! Az első naptól táppénz jár! (2011. május 1. óta)
37+1 hkm
Kedves utolsó! De csak akkor, ha veszélyeztetett terhesség miatt írja ki az orvos. Ha más betegség miatt, akkor oké.
Kedves kérdező! Leírnád, hogy most miért akarsz gyesre menni? Mert szerintem gyedre mész, nem? Vagy most is gyes mellett dolgozol?
És légyszives ne más válaszoló válaszoljon!
Tudom, nem mástól vársz választ, így nem is válaszolok, csak egy kérdést teszek fel: Ugyan honnan veszed, hogy nem akar gyedre menni, hanem gyesre? Tényleg nem ártana újraolvasnod a kérdést, mert kicsit eltévedtél a sorok között:)
Jaj, és nem bírom ki, csak muszáj írnom mást is, kérlek ne haragudj meg rám:)
Szegény kérdező egyáltalán nem aziránt érdeklődött, hogy milyen ellátásra mehet a második babával, nyilván tudja.
És nem akar gyesre menni, könyörgöm, MOST VAN GYESEN:D
Tiszta komédia:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!