Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek igazam van a...

Szerintetek igazam van a gyerekvállalás terén? Be merjük vállalni?

Figyelt kérdés

Párommal már legalább egy éve vágyunk a babára és egyetlen egy dolog miatt nincs még: az anyagiak!

Felnőtt,egészséges fiatalok vagyunk,szakmával,JÓ szakmával a kezünkben és nem találunk normális munkát!Alkalmi munkákból próbálunk megélni,ráadásul nem is a saját szakmánkban!

3 éve vagyunk együtt ebből 2 éve együtt élünk és folyamatosan azt várjuk hogy majd csak találunk,majd csak jobb lesz!Elköltöztünk másik városba hogy hátha és semmi!

A hírekből,az utcán,mindenhonnan azt halljuk hogy nem hogy jobb nem lesz de még most jön a java!

Most úgy érzem és látom hogy ha most nem vállaljuk be a gyereket,akkor sosem fogjuk!Mindig ott lesz a félsz hogy "de mi van ha"...és én örökösen ebben nem akarok élni!

Hitelünk nincs,saját lakásban élünk,a család elég sok mindenben tud/tudna segíteni!Ahogy látom az oviig nem is nagyon kerül sokba a gyerek ha a földön tudunk maradni!

Természetesen az ember mindent meg akar adni a gyereknek de olyan hogy tökéletes időpont és anyagi helyzet sose lesz!:( és ahogy látom rengetegen szülnek albérletre,több milliós hitelre...

szerintetek belemerjünk vágni?

2011. okt. 13. 12:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

szerintem vállaljátok.mindig van ok, miért ne.sose lehet tudni hogy lesz a meló, most van. nem kell aggódni mindig van, lesz valahogy.

nekünk semmink nem volt egyetemisták voltunk amikor becsúszott a baba, most 3 éves, azóta úgy hozta az élet mindenünk meglett...gondolkoztuk megtartsuk e, de ahol ennyi éhes száj elfér, még egy nem?

És mondom sorolhatnám azóta milyen dolgaink, házunk, autóink vannak.

ne aggódj, egy gyerek mindig áldás, mindig lesz valahogy, ti nem vagytok a nyavalygós fajta, szépen felfogod nevelni a gyereked, gyerekeket:)és ki tudja veletek mi lesz 3 év múlva?lehet valami irtó jó melót kap a párod...sose lehet tudni, de azt mindig bánni fogod h addig halogatod a babát, amíg késő nem lesz

amúgy mi a szakmátok?

2011. okt. 23. 17:02
 22/27 anonim ***** válasza:

16-23-mal egyetértek.

Kedves válaszolók! Nálatok mit jelent, hogy szegény? Pl. havi szinten?

2011. okt. 23. 17:23
 23/27 anonim ***** válasza:

nem olvastam végig a válaszokat.

én teljesen egyetértek veled. igazából nincs mire várnotok. :)

2011. okt. 23. 17:35
 24/27 anonim ***** válasza:

Igazából az, hogy dolgozik valaki, és elküldhetik, oké. De az nem mindegy, hogy mennyiért vagy otthon, amíg a babával vagy. 28 000m Ft gyesért, vagy magasabb tgyásért/gyedért.

Mit kapnál: Megvan az elmúlt 2 évben a 365 napod?

2011. okt. 23. 17:42
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy látom eléggé megoszlanak a vélemények.:)

Írtátok, hogy ha albérletbe vagy hitellel vállal valaki babát, akkor a kérdező miért ne? (vagy valami hasonlót) Vicces mert még nem is olyan régen én is úgy gondoltam, hogy aki albérletbe vállal gyereket, az milyen felelőtlen, de ma már másképpen látom. Én 24 éves vagyok, a párom 29 és 1 éve és 3 hónapja élünk együtt. Én vidéken laktam és Budapesten költöztünk össze, mert én is bíztam benne, hogy itt könnyebben találok munkát, ahhoz képest ez idő alatt összesen 3 hónapot dolgoztam. Albérletben lakunk, a párom pedig vállalkozó, amivel egész jól keres, de félretenni nem tudunk, ráadásul elég kiszámíthatatlan, hogy mikor mennyi jön be neki egy hónapban. Nagyon szeretnénk babát, de szeretnénk saját lakást is. Jó pár lakástakarékot fogunk kötni, hogy 4 év 4 hónap múlva hitellel tudjunk lakást venni. A baj az, hogy párom 30 éves kora előtt, én pedig 25 éves korom körül szerettem volna mindig babát. Ez egyértelműen nem fog összejönni, ami a legkevesebb, mert nem leszünk öregek még pár év múlva sem, de nem szeretnénk túl sokáig várni ezzel. Nagyon sokat emésztettem már magam ezen, de végül arra jutottunk, hogy 2 év múlva elkezdünk próbálkozni és ha szerencsénk lesz és hamar összejön a baba, akkor mire megszületik már csak 1 év kell ahhoz, hogy saját lakásunk lehessen, de mégis albérletbe fogok szülni. Már előre félek, hogy mennyire el fog ezért ítélni mindenki minket, főleg, ha így marad a helyzet és továbbra sem találok munkát (bár reményeim szerint legalább 1 évet sikerül ledolgoznom, ha már 2-t nem is).

Én ha a helyedben lennék kedves kérdező, akkor a két kezemet összetenném, hogy egy saját, hitelmentes lakásom van és egy pillanatig sem gondolkodnék a babán, főleg, hogy meg tudtok élni, és tudtok félretenni is.

Az egyik válaszoló kérdezte, hogy másoknak ki számít szegénynek. Szerintem az, akinek kevesebb a bevétele, mint a kiadása. Ilyen pl. az édesanyám is, aki hiába dolgozik, de csak 6 órás munkát talált, előtte 3 havonta küldték el és most 60ezres bevétele van, ebből kell fizetnie a 20ezres lakáshitelt és a 70ezres rezsit, plusz a kajáról nem is beszéltem. Apámtól elváltak, és a húgom még vele lakik, akit etetni, ruházni és iskolázni kell (ráadásul most szalagavató, ballagás, érettségi). Ha nem lenne nagymamám és édesanyám kapcsolata, akik rengeteget segítenek neki anyagilag is, akkor nem tudom mi lenne velük. Bármennyire szeretnék nemhogy neki, de magamnak sem tudok segíteni. Szóval szerintem ő már szegénynek számít, mégis szép, tiszta környezetben élnek és akárhányszor vendég érkezik hozzájuk, akkor csak ámulnak, hogy milyen jól élnek, biztos sokat keres...

Még utoljára annyit elmondanék, hogy én éltem szegénységben és jólétben is, de sosem voltak márkás ruháim, nem jártam bulizni, nem szórtuk a pénzt akkor sem, mikor volt, de sok mindent megkaptunk és iszonyatosan hiányzott, mikor ez megszűnt a válással, ugyanis apánk utána nem foglalkozott velünk, mert nem akart anyának adni, ezért megvonta tőlünk is, hogy nehogy segítse véletlenül. 4 évig éltünk 1 szobában hárman, nagymamámmal a szomszéd szobában. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem az anyagiaktól függ, hogy egy ember milyen értékeket sajátít el, hanem a nevelésen. Szerintem!:)

2011. okt. 23. 19:01
 26/27 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszi a választ!

tegnap 19:01:Köszönöm szépen a válaszodat,számomra nagyon hasznos volt!Kívánom hogy minden jól alakuljon nálatok és hamarabb tudjatok babázni!:)

Na hát ennyit arról hogy az ember biztos munkahelyen van...A múlthéten és ezen a héten nem kell mennie páromnak melózni,tehát elesünk tizenezrektől!A jövő7 is képlékeny!Ennyit arról hogy ez biztosnak látszott!Most az a nagy szerencse hogy két másik lehetőség adódott és most reménykedünk hogy valamelyik sikerül!Emellett most kivételesen én is megyek ma állásinterjúra úgy hogy szurkoljatok!:)

Ha nem sikerül már végképp nem tudom mit fogok csinálni!

Én fodrász vagyok,úgy gondolom/gondoltam hogy a világ egyik legjobb szakmája az enyém,most mégis a legrosszabb!Túl telített lett és mindenki ezen spórol!Így csak háznál tudok benne dolgozni de azzal sajnos nem váltom meg a világot!

Párom asztalos,anno jól menő cégnél melózott nagyon sok megrendelésük volt...a cég becsődölt egy perc alatt,így mindenki mehetett amerre látott!

És ez a körforgás nem akar leállni!Akkor meddig is várjunk?

Ja és az hogy mostanában meglegyen a 365 napon annyi rá az esély mint arra hogy tollas legyen a hátam!Ha most sikerülne elhelyezkednem se bejelentett munkáról beszélhetnék és abból a kicsi pénzből sem tudnám fizetgetni a járulékokat hogy gyűljön az 1 évem!

Szóval kezd elegem lenni!:)

Egyébként itt van a tökéletes példa a tegnap 17:02 válaszolóm!Semmijük sem volt,tanultak és még sem döntöttek rosszul hogy megtartották a babát!Akárhonnan nézem,nekem még mindig jobb a helyzetem,és mint írtam a család is sokat tudna segíteni!

Nem helyeslő válaszokat akarok kapni,nem azért írom ezt le,hanem csak bosszant hogy ilyen kételyek közt kell állandóan élni és folyton a "mi van ha" a mérvadó!

Egyébként beszélgettem olyan ismerősökkel ahol most született baba,vagy még picike(ovis)és mindegyik életében volt csúnya mélypont de kilábaltak és nem bánták meg hogy gyereket vállaltak....

2011. okt. 24. 08:50
 27/27 anonim ***** válasza:

tegnap 19:01 vagyok

Örülök, hogy tudtam segíteni egy kicsit.:) Majd azért írd meg, hogy hogy döntöttetek és esetleg, ha teherbe estél vagy megszületett a baba.:) Engem személy szerint érdekel!:)

Köszönöm a jókívánságodat, én is kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek! Sok sikert!

2011. okt. 24. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!