Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy abortuszt túlélő története...

Egy abortuszt túlélő története érdekel? A végét csak erős idegzetűek nézzék4 (mikor befejezi a beszédet)

Figyelt kérdés
[link]
2011. okt. 10. 12:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
33%

Igen. "Beteg". De kinek van joga eldönteni, hogy milyen fokú "betegség", ami már "igazi" betegség, és amivel nem lenne "szabad" élni.

Érdekes, ha egy szülőnek az addig egészséges négy éves gyereke csúnyán megbetegszik és pl. tolószékbe kerül, akkor mindenki furcsán nézne, ha közölnék a szülők, hogy akkor most vessünk inkább véget a kicsi életének valami injekcióval (hogy ne fájjon), mert hát milyen élet ez, meg mi sem akarunk egész életünkben egy gyereket ápolni... Lenne joguk ehhez?? Vagy megcsinálná ezt valaki is??

Magzati korban lazán megcsinálják...

És ez csak az egyik oldala a dolognak. Bár az orvostudomány kétségtelenül fejlődik, a magzati korról még azért keveset tudnunk így is. Én ismerek olyat, akinek megmondták, hogy beteg gyereke lesz, a szülők úgy döntöttek, hogy betegen is bevállalják, és megszületett a makk egészséges gyerekük.

És kérdezem én, hogy azt a sok ezer babatetemet, akiket "betegség címén" abotráltak, vajon egytől-egyig felboncolták-e, hogy megnézzék, valóban beteg volt. Kétlem.

2011. okt. 10. 13:59
 22/34 anonim ***** válasza:
84%

Figyelj Kedves Utolsó!

Kissé fanatikus gondolkodásra vall, amiről írsz.

Egy barátnőmnek Down kóros babája született. Először persze kétségbeesett, de egyszerűen imádja a kislányát.

Megkérdeztem tőle, hogy elvetette volna-e, ha tudja, hogy beteg. És igen volt a válasz. Mert bármennyire szereti, iszonyú nehéz egy beteg gyerekkel az élet. És nem csak neki, hanem apának, és a nagyobb testvérnek is. Arról is beszélt, hogy mennyire retteg, hogy mi lesz a kislánnyal, ha őket éri valami. Ugyanis világ életében alkalmatlan lesz az önálló életre. És lássuk be, nem könnyű olyan rokont találni, aki elvállal egy beteg gyereket.

Szerintem majd akkor vagdalkozz ilyen nagy szavakkal, ha te kerülsz ilyen helyzetbe. ne másból próbálj mártírt csinálni!

2011. okt. 10. 14:13
 23/34 anonim ***** válasza:
46%

Fanatikusan tisztelem az életet, és azt gondolom, hogy nincs jogunk emberként dönteni felette.

Ha Isten nekem ad beteg gyereket, akkor nekem is szembe kell néznem ezzel. Eddig nem kellett, most várom a harmadikat. Ez is benne van a pakliban. Épp ma mondtam, hogy nem fogom megcsináltatni az "ajánlott vizsgálatokat" erre vonatkozóan, mert épp betöltöm a 35-öt mire szülök majd.

Nem ítélkezem senki felett, hiszen mindenki maga dönt és számol el a lelkiismeretével, mártírt meg végképp nem csinálok senkiből, de az abortusz minden esetben abortusz marad, függetlenül attól, hogy miért végezték el, és ez nem az én "agyszüleményem".

2011. okt. 10. 14:31
 24/34 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

A "fanatikus" válaszolóval meg egyet értek.

De az is igaz, hogy a világ legnagyobb igazságtalansága mikor betegen születik egy pici!!

Igazából azoknak kéne megmutatni ezt a videót, akik elsősorban az anyagi körülmények miatt gondolkoznak a gyilkosságon...mert nem 1 ilyen van sajnos

2011. okt. 10. 15:14
 25/34 anonim ***** válasza:
86%
nem akarok dúrva példákat felhozni,de ha azt látják ultrahangon,hogy nem fejlődött ki a lába,vagy valamelyik fontos belső szerve-akkor is ellenzitek az abortuszt?
2011. okt. 10. 15:22
 26/34 anonim ***** válasza:
73%

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, bár az sem érdekelne őszintén szólva...

Egyébként az jutott még eszembe, hogy az abortusz kapcsán tényleg sokat "lovagolunk" a "beteg gyerekeken", pedig ha megnéznénk, hogy az összes elvégzett abortusznak hány százaléka az, amit "betegség miatt" végeztek el, akkor nagyon kicsi számot kapnánk azt hiszem...

2011. okt. 10. 15:24
 27/34 anonim ***** válasza:
45%
A cigány 9-10. gyereke is Isten ajándéka, kedves "fanatikus"? Mindenki szüljön agyra-főre, mégha mélyszegénységben is "neveli", tengeti a gyerek életét? Hát milyen életek azok???? Kimozdulni sem tudnak a putriból.
2011. okt. 10. 15:39
 28/34 anonim ***** válasza:
77%

15:24-nél van a pont.

Nekem ilyenkor mindig eszembe jut az ókori Spárta. Ők nem csak a beteg, hanem a kicsi és gyenge újszülötteket is kitették a Taigetoszra. Ez a mai felfogással kegyetlennek és embertelennek tűnik, pedig evolúciós szempontból a társadalomnak tényleg nem érdeke sérült és magatehetetlen utódokat gondozni.

2011. okt. 10. 15:56
 29/34 anonim ***** válasza:
29%

Megneztem.

Meg most is potyognak a konnyeim.

Eddig is nagyon abortusz-ellenes voltam de ez a video meg jobban megerositett az igazamban.

Es igen, en vallalnam azt is ha kiderulne,hogy beteg a gyerekem. Kereszteny vagyok en is. Istentol nem csak a jot kell elfogadnunk hanem a rosszat is. Utalom,mikor baj van akkor egybol Istent szidjak az emberek,mikor meg minden szep es jo akkor meg Isten meg a gondolatukba sincs.

Remelem sok abortusz partit elgondolkoztat ez a video.

2011. okt. 10. 23:40
 30/34 anonim ***** válasza:

Nem vagyok katolikus, nem Isten ajandekanak tartom a gyermeket, de ettol meg tisztelem az Eletet, es ugy gondolom, hogy vallastol es etnikumtol fuggetlenul mindenkinek tisztelnie kellene az eletet.

A beteg magzatok abortalasanak etikussagarol sokaig vitatkozhatnank ervekkel es ellenervekkel, ahogy arrol is vitatkozhatnank, hogy kepes e felnevelni egy anya az eroszakbol szarmazo gyermeket, valamilyen szinten mindket vitafel megingathato lenne a hiteben.

DE!!!! az ok nelkul, illetve a TUL HULYE VAGYOK, HOGY VEDEKEZZEK okok miatt elkovetett abortalas egyszeru legalis gyilkossag. Ha valaki nem akar terhes lenni, az tegyen rola, hogy ne essen teherbe.

2011. okt. 11. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!