Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy változott a baráti...

Hogy változott a baráti körötök szülés után? Hol ismerkedtek, barátkoztok?

Figyelt kérdés

1éves a babám és mivel még fiatal vagyok a barátaim többsége nem szült, vagy még egyedül van. Nekem viszont igényem lenne múzeumba-, kirándulni járni, tea mellett beszélgetni, palacsintázni..

játszótéren nem nagyon tudok ismerkedni.

tudom, erőltetni ezt nem lehet, de elébe menni se?

2011. okt. 4. 07:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Én 23 éves vagyok a párom 30 éves.3 hónapos a kislányunk de a baráti körünk ugyanaz akik eddig voltak.A barátnőim velem egyidősek de nincs baj az eljárással.Most a nyáron fagyizni jártunk,sétáltunk,jókat beszélgettünk és persze babusgatták a lányomat.Nem változtak ezek a csajos napok annyi különbséggel,hogy van egy újabb emberke velünk az én édes kicsi lányom.

És az összes barátainkkal ez így van.Imádják a babánkat!

2011. okt. 4. 07:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem megmaradt a baráti köröm. Voltak,akik vigyáztak a gyerekre időnként. A titok: a barátokkal a közös témákról kell beszélni,nem pedig állandóan a gyerekről.
2011. okt. 4. 07:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem/nekünk sehogy. Barátnőimmel ugyanúgy találkozunk, összejárunk, annyi, hogy én a koncertekből, koktélozásokból, hajnalig tartó bulikból kimaradok. De kirándulunk, kávézóba járunk, jönnek velünk játszóra, nagyon akarnak hozzánk igazodni :) Haverokkal ritkábban találkozunk, többen külföldre költöztek :( Így elég nehéz tartani a kapcsolatot.

Próbáltam játszón anyukákkal ismerkedni, barátkozni, sajnos eddig senkivel nem találtunk közös hangot....pedig a kislányommal elég sokan járunk, sőt, nem sokára itt a kisfiúnk, még többet megyünk majd. Úgy látszik, már nem tudok barátkozni :) Nem tudom, tényleg mi lehet a probléma, de valahogy nem vevő rám a többi anyuka...

családban egyre több baba születik, így pl férjem unokatestvéreivel is többet találkozunk, már van közös téma, elfoglaltság :)

2011. okt. 4. 08:00
 4/8 anonim ***** válasza:

08.00 vagyok

Férjemmel 27 évesek vagyunk, barátaink is ennyi idősek.

2011. okt. 4. 08:01
 5/8 A kérdező kommentje:

ezt én is tudom,hogy nem a gyerekről kell beszélni :)

viszont ha ránk néznek, attól félnek,hogy már eljárt felettük az idő és gondolom ezzel nem szeretnek szembesülni :( Az átlag életkor 30év nálunk

2011. okt. 4. 08:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok mint te, első szülő a baráti körben, amikor megszületett,mindenki eljött megnézni, 2-3lány -akik már tervezik a babát-, ők havonta egyszer eljönnek babázni, de közös téma híján, elkoptak mellőlünk. A baráti programokra beköszönünk, de 1-2óra múlva lelépünk, apa marad bulizni.Közösségbe még nem viszem, de amint elkezdjük, biztos vagyok benne, h mellénk csapódnak majd újak.Ha nem játszótérről,akkor majd baba-mama tornáról, zenebölcsiből. Őszintén szólva mindig meghallgatom, de engem kifejezetten untatnak a régi barátnők pénteki diszkós beszámolói,vagy h éppen megint min marják egymást a párjukkal, velem már más történik.Én úgy fogom fel, h átmeneti helyzet, jönnek majd a babák és a baráti kör is átmegy családosba.És előttem szólóval értek egyet, nem kell a gyerekről beszélni, más kérdés viszont h velünk ez történik.
2011. okt. 4. 08:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem nem igazán változott, csak annyiban, hogy a fiam 2 éves korában elkezdtem egyetemre járni, és ott lett jópár új barátnőm. Akik a terhességem előtt jó barátaim voltak, azok megmaradtak. Illetve akik nem, azok annyira nem voltak közeli barátok, inkább csak haverok, akikkel régen csak bulikban találkoztam, velük most is pont annyira vagyok jóban, mint akkor, csak már sokkal kevesebbszer futunk össze. Meg az elmúlt négy évben többen külföldre költöztek, ők is elfoglaltak, én is az vagyok, így ritkábban beszélgetünk, találkozni meg még annál is ritkábban tudunk. De ennek az ég világon semmi köze nem volt ahhoz, hogy nekem gyerekem lett, nekik meg még nincs.

24/L

2011. okt. 4. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Én vagyok az első válaszoló.Még annyit szeretnék,hogy az igaz barátok mindig összetartanak jóban és rosszban is.Szerencsére nekünk igaz barátaink vannak!:))
2011. okt. 4. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!