Mennyi az össz bevétele annak a családnak, akiknek 3-5 gyerkőcük van?
Nekem is 1 gyermekem van, az én férjem kicsit kevesebbet keres, kb. 110 körül adójóváírással+ gyermekkedvezménnyel együtt, az én fizum kicsit több, mint a Tied, 75 körül. Hát, mi is úgy állunk, hogy nem lesz tesó. Nekünk mondjuk lakáshitel van (többek közt) 60 ezer, nem kocsi.
Olvasom itt, hogy a többi család elég jól keres, irigykedem kicsit, hogy ezek szerint nekik a zsíros kenyéren, főzeléken kívül telhet másra is... Még ha több gyerek is van... na mindegy,csak rosszabb ne legyen.
Az a baj, hogy én ezt a "szegénységet" elég rosszul élem meg. Mert mások vállalnak több gyereket önkormányzati lakásba (ki tudja, mikor teszik ki őket onnan 4 gyerekkel), munkanélküliség mellett is. Csak turiból vásárolnak, még alsóneműt is, de nem 800 Ft-os ruhát, mert az már drága. (Vannak ingyen turik is, a családsegítőnél-ott fordulnak elő.) Meg adományokat fogadnak el. Milka csokit akkor eszik a gyerek, mikor nem tudom kitől kapnak vagy szülinapjakor.
Úgyhogy ez úgy látszik,változó, ki miből,mennyiből él. Nálunk tuti nem lesz több gyerek.
Még csak két gyermekünk van, de tervezzük a harmadikat.
Férjem kb. 140-150 ezret keres, én most 80 ezer gyedet + 26600 családit kapot, ha lesz még egy babánk akkor 48 ezer családi. Akkor a bevételünk kb. 275 ezer lesz. Kiadások lakás 40000+rezsi (mobillal, tv-vel,nettel) kb. 67000, benzin kb. 30000. Marad 138 ezer. Úgy gondolom az simán elég lesz kajára, ruhára (mániákus turizós vagyok) gyógyszerre és szerintem félre is tudunk majd tenni.
Most még rosszabbul állunk, mert 80000 a hitelünk, de végtörlesztünk, költözünk, a férjem ingázik még napi 50 km oda-50 km vissza (oda költözünk) és így a benzin is havi 50. Most így a bevételünk kb. 250 ezer, a kiadás 80 ezer hitel, 60 ezer rezsi, 50 benzin, marad 60 ezer. Hát elég kevés, nem is nagyon boldogulunk már.
3 gyerekünk van, mindhárom 3 év alatti még, kicsik ikrek.
93000 a gyedem, +48000 családi, apa meg annyit keres, amennyi munkát kap. Hála Isten most van, de havonta változó, lehet 50e, lehet 150e. Mondjuk átlag 80-100e nettó.
35e a hitel a házon (új, építettük), 8 e életbiztosítás, van 2 autó (ezeken nincs hitel, de fenn kell tartani)+rezsi(gázunk nincs, fával fűtünk, azt már megvettük, de van tévé 5600, víz 9000, villany 17000. )
Rezsi+kaja+pelus+ami a gyerekeknek alapvetően kell megy a gyedből és a családiból, elég is általában. Kocsik csekkjei, műszaki, ilyesmi apa keresetéből, már előre félreteszegetjük. Ami marad, abból lesznek a + dolgok (ha marad), pl most vettem a kicsiknek szivacsot az ágyba, köv hónapban asztalt szeretnék a lányomnak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!