2010. ápr. -ban szültem,2012. decemberééig szülök akkor újra Gyedet kapok?
Tévedsz.
Ha él a munkaviszonyod, akkor 2013-ban is jogosult leszel gyedre-tgyásra. Az, hogy mikor szülsz az esetlegesen csak azt befolyásolja, hogy mennyi lesz a juttatások összege.
Ha viszont már nem él a munkaviszony, akkor feltehetően csak gyest fogsz kapni.
Én mindenképp azt ajánlanám,hogy kérdezz meg egy könyvelőt. Nekem van egy ismerősöm,aki pont emiatt nem kapott magasabb gyedet. Ő azt mondta azért nem kapott magasabbat a második gyerkőc után,mert nem szakította meg a gyedét.(mintha a munkanélkülit emlegette volna,de már nem emlékszem pontosan)
Nekem februárban jár le a gyedem,lassan mi is tervezzük a tesót,én is utánajárok azért...
Élő munkaviszonnyal mindenképpen gyedet fog kapni, az, hogy gyes után, vagy gyed után szül valaki, az ellátás összegét befolyásolja.
Azt nem igazán értem, hogy "azért nem kapott magasabb gyedet, mert nem szakította meg a gyedét"??
Viszont javaslom, hogy NE könyvelőt kérdezzetek, hanem szakembert, mert (igaz ez saját tapasztalat) 10 megkérdezett könyvelőből 8 akkora balos baromságot mondott, hogy a szemem kikerekedett a döbbenettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!