Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vajon miért nem kapok maximáli...

Vajon miért nem kapok maximális gyedet?

Figyelt kérdés

A problémám, hogy nem kapok maximális gyedet, pedig fizetésem alapján(havi brutto 405.000Ft)azt kellene. A munkahelyem tb kifizető hely, de nem tudják megmondani, miért nem kapom a maximumot, az oep, meg nem tud segíteni, mert a mh-em intézi. A gyed, amit utalnak netto 71095 Ft. Annak idején apának kértük a családi kedvezményt. Lehet, hogy ez a baj? Köszönöm a segítséget!

Kavalae

2011. szept. 26. 19:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha nem kérted az adójóváírást se és az adókedvezményt se akkor is 76eFt-nak kéne, hogy legyen a gyeded, nem 71eFt-nak. Úgyhogy szerintem nem az adójóváírás a ludas, azért írtam, hogy kb. számítással ez az összeg akkor jön ki, ha a tavalyi minimálbér kétszeresét vették alapul, nem az idei minimálbér kétszeresét.
2011. szept. 28. 17:34
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Közben kiszámoltam, és nekem nem fog járni adójóváírás. Szóval még sem ez lesz a ludas! :((

Más ötlet?

(Azért az eléggé röhejes, hogy itt kell ötletelnem, mert a munkáltatóm képtelen bármire is!)

2011. szept. 29. 16:29
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezt kimásolom neked az oep honlapjáról:

"A kifizetőhely vagy az egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerv kérelemre tájékoztatást nyújt a megállapított ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról."

És csak ismételten hangsúlyozom: olyan nincs, hogy a munkáltatód nem tudja, hogy mi alapján számolják a gyededet, hiszen akkor ezzel az erővel a minimálbér többszöröse is ugyanolyan eséllyel lehetne, mint a töredéke. Ne hagyd magad lerázni!

2011. szept. 29. 16:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem sem hagy magad lerázni. Nem tudom mekkora munkahely, de gondolom nagyobb ha TB kifizetőhely. Akkor viszont kell lennie külön TB ügyintézőnek, akinek tudni kell segíteni táppénz, TGYÁS, GYED kérdésekben. Az adójóváírásról pedig bármelyik bérszámfejtőnek tudni kell nyilatkozni. Benéznek a programba, ott látniuk kell az eddigi éves adóalapodat, és alapján ki kell tudniuk számolni hogy jár-e valamennyi.
2011. szept. 30. 09:05
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én bárhogy számolom, szerintem max. gyedet kéne kapnom. Itt leírnám, hogy hogyan alakult az elmúlt évben a keresetem, és jó lenne, ha valaki meg tudna erősíteni, hogy jól gondolom, és jól számolok. Nagyon köszönöm a segítséget, mert lehet, hogy így kiderül, hogy én mit gondolok rosszul. A munkaviszonyom a cégnél folyamatos, 20 éves.

2010.01.01-2010.02.24-ig dolgoztam, havi bruttó bérem: 405000/hó.

2010.02.25-2010.03.11-ig betegállományban voltam, ( Nálunk a betegállományra (15 nap) és a táppénz első 15 napjára teljes bruttó bér jár) Így februárban teljes havi bruttó bér 405000 ft

2010.03.12-2010.11.06-ig végig táppénzen voltam, mert veszélyeztetett terhességem volt, táppénzem bruttó 361246 FT/hó (ez a teljes bruttó bérem 90%-a) Így márciusban volt 11 nap betegállomány (121184 Ft) és 20 nap táppénz (235161ft) így 278861 bruttó

Április 1-től 361243/hó

2010.11.07-től tgyás-on vagyok, mert ezen a napon született a kislányom.

Novemberben 361858 ft-ot, decemberre 425042 ft volt a bruttóm)

Szülési szabadságot a szülés napjától vettem ki.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

2011. okt. 2. 11:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem te vetted igénybe a családi kedvezményt és az adójóváírást, akkor sajnos a max. gyed-nek 71.000 ft körül van a nettója.

Az hogy az adójóváírás jár-e, szívesen kiszámolom, csak kellene tudnom hogy mennyi volt a bruttó volt összeg amit eddig kaptál 2011-re.

2011. okt. 14. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!