Vajon miért nem kapok maximális gyedet?
A problémám, hogy nem kapok maximális gyedet, pedig fizetésem alapján(havi brutto 405.000Ft)azt kellene. A munkahelyem tb kifizető hely, de nem tudják megmondani, miért nem kapom a maximumot, az oep, meg nem tud segíteni, mert a mh-em intézi. A gyed, amit utalnak netto 71095 Ft. Annak idején apának kértük a családi kedvezményt. Lehet, hogy ez a baj? Köszönöm a segítséget!
Kavalae
Köszönöm a válaszokat! Közben kiszámoltam, és nekem nem fog járni adójóváírás. Szóval még sem ez lesz a ludas! :((
Más ötlet?
(Azért az eléggé röhejes, hogy itt kell ötletelnem, mert a munkáltatóm képtelen bármire is!)
Ezt kimásolom neked az oep honlapjáról:
"A kifizetőhely vagy az egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerv kérelemre tájékoztatást nyújt a megállapított ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról."
És csak ismételten hangsúlyozom: olyan nincs, hogy a munkáltatód nem tudja, hogy mi alapján számolják a gyededet, hiszen akkor ezzel az erővel a minimálbér többszöröse is ugyanolyan eséllyel lehetne, mint a töredéke. Ne hagyd magad lerázni!
Köszönöm a válaszokat!
Én bárhogy számolom, szerintem max. gyedet kéne kapnom. Itt leírnám, hogy hogyan alakult az elmúlt évben a keresetem, és jó lenne, ha valaki meg tudna erősíteni, hogy jól gondolom, és jól számolok. Nagyon köszönöm a segítséget, mert lehet, hogy így kiderül, hogy én mit gondolok rosszul. A munkaviszonyom a cégnél folyamatos, 20 éves.
2010.01.01-2010.02.24-ig dolgoztam, havi bruttó bérem: 405000/hó.
2010.02.25-2010.03.11-ig betegállományban voltam, ( Nálunk a betegállományra (15 nap) és a táppénz első 15 napjára teljes bruttó bér jár) Így februárban teljes havi bruttó bér 405000 ft
2010.03.12-2010.11.06-ig végig táppénzen voltam, mert veszélyeztetett terhességem volt, táppénzem bruttó 361246 FT/hó (ez a teljes bruttó bérem 90%-a) Így márciusban volt 11 nap betegállomány (121184 Ft) és 20 nap táppénz (235161ft) így 278861 bruttó
Április 1-től 361243/hó
2010.11.07-től tgyás-on vagyok, mert ezen a napon született a kislányom.
Novemberben 361858 ft-ot, decemberre 425042 ft volt a bruttóm)
Szülési szabadságot a szülés napjától vettem ki.
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Szia!
Ha nem te vetted igénybe a családi kedvezményt és az adójóváírást, akkor sajnos a max. gyed-nek 71.000 ft körül van a nettója.
Az hogy az adójóváírás jár-e, szívesen kiszámolom, csak kellene tudnom hogy mennyi volt a bruttó volt összeg amit eddig kaptál 2011-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!