Hány naposan/hetesen vinnéd vitted vagy fogod kivinni a babát először ha kb. ilyen lesz az idő?
khmm
no igen nekem is anno 2-3 hete mondtak az elsőnél
de nem tartottam be .-P
más másnap bebugyoláltam és irány a kiserdő :-) kb 30 percet sétáltam vele pedig február volt
mind a 3 gyerekem téli de mindegyikkel már másnap mentem sétálni
mire 1 hónaposak lettek a napi séta már volt 1-2 óra tavasszal meg szinte egész nap kint voltunk ha tehettük
nekem még a nagyim mondta h nem kell félteni ennyire a babákat mert később csak a gond lesz vele
amugy nem értem ha már nem az első baba...
Nálunk (a mi körzetünkben) a védőnő téli babák esetén 6 hetet mondott, de igazából nekünk decemberi a babánk, és pont kifogtuk a nagy havat, meg a -10 fokokat nappal, így nem is volt sok választásom. Biztos igazad van, hogy az elsőt jobban félti az ember, de én a másodikkal is ugyanígy tennék. Én azt tartom felelőtlenségnek, amikor pár hetes, hónapos babákkal plázákba meg nagyáruházakba járnak úgy, hogy apa és anya is ott van. Amikor babóm pici volt, akkor dúlt a H1N1, így 4 hónapos koráig ilyen helyekre nem vittük, férjem járt bevásárolni. Minden nap vittem sétálni minimum 1 órát, de emberekkel tömött helyekre nem. Hogy mi baja lehet, ha beviszi az oviba? Végül is egy egyhetes babának olyan erős az immunrendszere, hogy bármit kibír... Elég neki az is, amit a nagyok hazavisznek.
Ja, és ha valaki nagycsaládos, attól még nem kell ilyen kioktató hangnemben írni, mert nem a gyerekek számától függ kizárólag az, hogy ki hogyan vélekedik a gyerekek ellátásáról és neveléséről.
Nem akartam senkit kioktatni! Ha úgy jött le, bocsánato kérek!De hidd el pontosan a piciknek erős a védettsége, hisz az anyukától a magzati korban rengeteg védettséget kapnak, utána meg ugye (jó esetben ott az anyatej, ami rengeteget segít). Nem mindenki olyan szerencsés, hogy van segítsége a gyerekek körül..
A vírusokat bárki hazaviheti, így ha te a te párod járt dolgozni, vásárolni az annyira rettegett h1n1 alatt, akár ő is elkapatta volna és szépen hazaviszi... De ha az orvos, védőnő járt hozzátok, ők is vihettek volna bacikat (bár én nem hittem akkor se és most se ebben a járványban, itt, ahol élünk, egyetlen ember sem betegedett meg és a környékben sem... ez az ország legnagyobb megyéje!).
Persze, vigyyázni kell a babákra, de a túlzott féltés még veszélyesebb, mint amikor lazábban látjuk a dolgokat. Nálunk a 3 nagy és a sok barát, sok gyerek bármit átadhatott volna a kicsinek (ők nem egyszer voltak betegek: megfázás, torok-, mandulagyulladás, influenza/sima/, stb.) érdekes módon a pici soha nem kapta el.. egyszer volt beteg 2 éves koráig, mikor apával hóolvadáskor elmentek sétálni és amikor hazaértek, úgy kellett kiönteni a csizmájából a jéghideg vizet..
Kedves kérdező! A babádnak napi 5-10 perc sétától nem lesz baja. A babakocsiban édesen alhat a levegőn. Sőt, az eléggé védi attól, hogy közvetlenül érintkezzen a testvérei pajtásaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!