Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány naposan/hetesen vinnéd...

Hány naposan/hetesen vinnéd vitted vagy fogod kivinni a babát először ha kb. ilyen lesz az idő?

Figyelt kérdés
pénteken szülök,hétfőn max kedden jövünk haza ha minden ok.Arra gondoltam,hogy szerda csütörtök már kimennék vele 5 percre.Úgy néz ki nekem kell menni a nagyokért majd a suliba ovuba ami gyalog 5 percre van.Szerintetek?
2011. szept. 20. 17:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Nem akarok kekeckedni, de én is nagycsaládos anyuka vagyok, mint a kérdező. Télen nem tudom, hol javasolnak 6 hetet, nálunk ez max. 2 hét. Persze, ha nincs iszonyú hideg hetekig (mínusz 10 fok alatti) és nincs köd.. Tudod, azok, akik már nem csupán egy gyereket kell ellássanak, kicsit "lazábban" kezelik ezeket a dolgokat. Ha vannak nagyobb tesók, óhatatlan, hogy az oviból, iskolából haza ne hozzanak valami bacit. Én úgy tapasztaltam, a kevésbé féltett 3 kisebb sokkal kevesebbet volt mégse beteg, mint a nagy, akit igyekeztünk óvni minél jobban (azért ő se volt búra alatt). A gyerekekért bizony el kell menni és ha más nem tud, megy anyuka a babával. Az a pár perc ártani nem fog és még nem is kimerítő annyira. Emellett nem kell bevinni a picit a csoportszobába, ha a babakocsiban lesz, nem eshet baja. Persze, nem kell engedni, hogy a gyerekek összetapizzák, de attól, hogy megnézik, semmi különösebb baja nem esik.
2011. szept. 20. 21:08
 12/15 anonim ***** válasza:

khmm

no igen nekem is anno 2-3 hete mondtak az elsőnél

de nem tartottam be .-P

más másnap bebugyoláltam és irány a kiserdő :-) kb 30 percet sétáltam vele pedig február volt

mind a 3 gyerekem téli de mindegyikkel már másnap mentem sétálni

mire 1 hónaposak lettek a napi séta már volt 1-2 óra tavasszal meg szinte egész nap kint voltunk ha tehettük

nekem még a nagyim mondta h nem kell félteni ennyire a babákat mert később csak a gond lesz vele

amugy nem értem ha már nem az első baba...

2011. szept. 21. 11:21
 13/15 A kérdező kommentje:
nem az első igen...kedves utolsó de tudod mikor 10 éve született a lányom nyáron kegyetlen kánikulába ak.nem vittem ki rögtön a hatalmas melegbe csak szinte késő este.Mikor a kissebbik 5 éve született akkor meg igen kemény minuszok voltak hetekig és nagy hó.Így vele azért vártunk pár hetet.Mosr meg valahogy egyik időjáráshoz se hasonlít a helyzet...ezért bátorkodtam véleményt!!!! kérni és tapasztalatot.
2011. szept. 21. 13:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Nálunk (a mi körzetünkben) a védőnő téli babák esetén 6 hetet mondott, de igazából nekünk decemberi a babánk, és pont kifogtuk a nagy havat, meg a -10 fokokat nappal, így nem is volt sok választásom. Biztos igazad van, hogy az elsőt jobban félti az ember, de én a másodikkal is ugyanígy tennék. Én azt tartom felelőtlenségnek, amikor pár hetes, hónapos babákkal plázákba meg nagyáruházakba járnak úgy, hogy apa és anya is ott van. Amikor babóm pici volt, akkor dúlt a H1N1, így 4 hónapos koráig ilyen helyekre nem vittük, férjem járt bevásárolni. Minden nap vittem sétálni minimum 1 órát, de emberekkel tömött helyekre nem. Hogy mi baja lehet, ha beviszi az oviba? Végül is egy egyhetes babának olyan erős az immunrendszere, hogy bármit kibír... Elég neki az is, amit a nagyok hazavisznek.

Ja, és ha valaki nagycsaládos, attól még nem kell ilyen kioktató hangnemben írni, mert nem a gyerekek számától függ kizárólag az, hogy ki hogyan vélekedik a gyerekek ellátásáról és neveléséről.

2011. szept. 21. 17:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem akartam senkit kioktatni! Ha úgy jött le, bocsánato kérek!De hidd el pontosan a piciknek erős a védettsége, hisz az anyukától a magzati korban rengeteg védettséget kapnak, utána meg ugye (jó esetben ott az anyatej, ami rengeteget segít). Nem mindenki olyan szerencsés, hogy van segítsége a gyerekek körül..

A vírusokat bárki hazaviheti, így ha te a te párod járt dolgozni, vásárolni az annyira rettegett h1n1 alatt, akár ő is elkapatta volna és szépen hazaviszi... De ha az orvos, védőnő járt hozzátok, ők is vihettek volna bacikat (bár én nem hittem akkor se és most se ebben a járványban, itt, ahol élünk, egyetlen ember sem betegedett meg és a környékben sem... ez az ország legnagyobb megyéje!).

Persze, vigyyázni kell a babákra, de a túlzott féltés még veszélyesebb, mint amikor lazábban látjuk a dolgokat. Nálunk a 3 nagy és a sok barát, sok gyerek bármit átadhatott volna a kicsinek (ők nem egyszer voltak betegek: megfázás, torok-, mandulagyulladás, influenza/sima/, stb.) érdekes módon a pici soha nem kapta el.. egyszer volt beteg 2 éves koráig, mikor apával hóolvadáskor elmentek sétálni és amikor hazaértek, úgy kellett kiönteni a csizmájából a jéghideg vizet..

Kedves kérdező! A babádnak napi 5-10 perc sétától nem lesz baja. A babakocsiban édesen alhat a levegőn. Sőt, az eléggé védi attól, hogy közvetlenül érintkezzen a testvérei pajtásaival.

2011. szept. 22. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!