A kormány vajon mit fog tenni a népességcsökkenés megállításának érdekében?
Én külföldön szültem, a lányom állampolgársága magyar.Ennek ellenére, már a 4. hónapja tartózkodom itthon, hogy végre magyar lehessen a gyerekem.Kiadták az anyakönyvi kivonatot, de ez nekik nem elég, állampolgársági igazolás kell, hogy útlevele lehessen.Pedig az apa is magyar.Most újabb 3 hónapot kell várnom, pedig ugyan az az intézmény alá tartozik az egész, amelyik az anyakönyvet kiadta...Szóval..én növelni szerettem volna a népességet, de már azt kezdem hinni, hogy az ország vezetése ezt lehetetlenné teszi ezzel a huzavonával, ezzel az esztelen bürokráciával és rendszerrel.
Talán ha egyszerűbb lenne az ügyintézés, biztos több magyar gyerek lenne hivatalosan is magyar !!!!!!!!
A kormány bármit is tesz,vagy akar tenni lényegtelen!
Aki akar gyereket az így is úgy is fog szülni,aki nem akar az meg mindig fog "kifogást" találni!
Hiába a válság,a munkanélküliség,úton útfélen belebotlom gömbölyű pocakos lányokba!Vagy épp nem rég született babákba!
Most azért nem vállalom be mert nincs munkám vagy félek hogy kirúgnak mert leépítés van mindenhol...és ha ez 10 év múlva sem lesz jobb?Akkor sose lesz gyerekem?
Háborúban is születettek gyerekek és felnőttek!
Nem azt mondom hogy ész nélkül gyereket kell csinálni de pl én rendelkezem egy saját lakással,van mit ennem gond nélkül és van háttér aki segít!
Ha 5 éves lesz a gyerekem és akkor nem lesz munkahelyünk akkor ajándékozzam el a gyereket?
Az ember életében egy párszor kerül nyakig érő kakába,ami be is löttyen de ez van!Az öregek szavával élve...úgy még sosem volt hogy ne legyen sehogy!
Nincs lehetetlen!
Én évek óta halogatom a gyerekvállalást és nem hogy javulna bármi is,hanem csak romlik!
Most vagy bevállalom így,vagy várok a csodára!
Ez a kormány egy lapát lósz*r!Beülnek,kiosztják maguknak a tiszteletdíjakat meg az egyéb milliós fincsiségeket és elmennek (jelen esetben) téli szünetre!
Velünk történt valami?SEMMI!
További szép napot kedves kérdező!:)
Semmit!
Amíg ilyen marad a gazdaság, már ha ezt még annak lehet nevezni, addig nem fog több gyerek sem születni. Nincs hova vissza menni dolgozni, ha van is, amit nem vagy védett már tesznek is ki, mert felvesznek helyetted olyant akinek nincs gyereke, ergo nem hiányzik betegség miatt minden 2.-3. héten.
Másrészt én mennék vissza dolgozni, mert a férjemnek csődbe megy a munkahelye jövő év elején, de sajnos nem tudok, mert nem tudom hova tenni a gyereket, mert nem vagyok 3H-s, és kisebbségi hogy felvegyék bölcsibe.
Oviba is talán majd 4 évesen.
Ez az ország már sz.r sem ér!
kiegészítés:
népességcsökk. megállítása érdekében:
betelepít kínaiakat.
ezt már kimondták jó pár éve
és elsődleges célja a népességcsökkenés megakadályozása volt.
A leírtakat kiegészítve: majd megtiltja az abortuszt is. (de hogy az arra képtelen anyát támogatja azt biz ne várjuk). Így nőhet a népesség a nyomorral egyetemben!
Szörnyű.
Majd azokat támogatja akik igen jól keresnek, a közép és felsőosztályt, ők szüljenek gyereket, a szegények ne. A felsőoktatást is pont az ő számukra alakították így ahogy most. A szegények pusztuljanak, nincs semmi hasznuk az országnak belőle........... most azt érzem a szép kis hazánk ezen az úton marad.
Mi is tervezzük a másodikat, de nyilván csak terv marad. Persze lehet azt mondani, hogy aki akar annak úgy is lesz, de kérem szépen, én nem szeretnék olyan gyerekeket akik éheznek, és szakadt ruhákba járnak. Inkább legyen akkor egy, de annak megadunk ami tőlünk telik. Már így is ott tartunk, hogy aki tud tyúkot tart, mert annyira drága a tojás, meg a hús. A zöldségeket most megpróbálom magam megtermelni, fával fűtünk....már nincs hova tovább spórolnunk.
Igaz, ha a GYES összege egy kicsit emberbarátibb lenne nem lenne egy szavam sem, de ahogy lejárt a GYED-em nagyon nagy pácba kerültünk.
Azt nyilatkozták tavaly: "befagyasszuk a GYES összegét". Nevetséges, 2007-ben emeltek utoljára 700 Forintot...
Sőt azt tervezték egy időben, nem tudom lesz-e belőle valami, hogy a családi pótlék sem fog járni mindenkinek.
Most meg fizessük a bölcsit is, majd aztán lehet az ovit is...
10/16-os gondold át a válaszos az óvodai életről, mert embertelen nagy baromság!
Üdv, egy óvónő
Nagyon furcsának tartom, hogy van olyan, aki azt gondolja, hogy ez az állam feladata. Ilyen alapon megkérhetnénk a politikusokat, hogy csináljanak gyereket a „magyar nőknek”, és fizessenek utána tartásdíjat. :)
A kormánynak az (lenne) a feladata, hogy az országot gazdaságilag gatyába rázza, és akkor rögvest meg tudnának élni a (dolgozó) emberek, és nem lehetne kifogás a gyerekvállalás ellen a szegénység. De sajnos nem ezzel foglalkoznak.
A népességcsökkenés nyilván gazdaságilag rémisztő folyamat, de szerintem ahelyett, hogy azon sírunk, hogy „fogy a magyar”, azt kéne kitalálniuk, hogyan lehet ellensúlyozni a negatív hatását az elöregedő társadalomnak – szigorúan gazdasági szempontból.
Nem leszek népszerű, de bevallom, nekem bőven elég ennyi magyar, és azt gondolom, hogy a kevesebb gyerek születése az evolúció része. Hová és miért szaporodjunk? Számomra fontos lenne, hogy a gyerekem lásson még zöld erdőket, vadon élő állatokat, nem csak embert, embert mindenütt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!