Kb. annyi lesz a gyedem, mint a szülés előtti táppénzem?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 23. 09:33
1/7 anonim válasza:
Én most kaptam meg az első gyedemet, vontak belőle magánnyugdíj, és nyugdíjjárulékot, és adóelőleget. Kb. annyi mint a táppénz. Valamivel kevesebb mint a tgyás.
2/7 anonim válasza:
Nem a gyeded valószínű hogy kevesebb lesz!Mivel a táppénz a fizud 70%-a,a gyed pedig az átlagkereseted 70%-a,és ez maximálva van!Jelenleg bruttó 100100ft,ami kb 84000ft nettóban.Nekem a táppénzem 105000ft volt,és a gyedem pedig a maximum!
3/7 anonim válasza:
A gyed öszege maximalizálva van, még a táppénz nincs felső határhoz kötve. Attól függ, hogy milyen magas volt a jövedelem. A gyed max bruttó 100.100 Ft lehet. Ebből adó és nyugdíjjárulék megy le. A táppénzből csak adót vonnak.
4/7 anonim válasza:
A táppénzből nem csak adót vonnak.pár hónapja vagyok táppénzen,és ugyanazokat vonják mintha dolgoznék.Mindent,nem csak adót!!!
5/7 anonim válasza:
Második válaszoló vagyok. A táppénzből csak adót vonunk!!! Elképzelni nem tudom, hogy az utánam válaszolónak mit vontak még. A betegszabadság az, amiból mindent vonunk, de az csak a keresőképtelenség első 15 munkanapja. (ebben dolgozom)
6/7 anonim válasza:
Ezeket vonják:Adóelőleg,TB,Magánnyugdíj,egészségbiztosítási járulékok,munkavállalói járulék.És 4 hónapja táppénzen vagyok.
7/7 anonim válasza:
Bocsi, azt írtam, hogy a második válaszoló vagyok, de most látom, hogy harmadik voltam. (végülis lényegtelen) Bérelszámolásban és TB ügyintézésben dolgozom. Ha már táppénzen vagy, akkor pontosan látod, hogy mit vonnak!!!
Én boldog babavárást kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!