Kókusz vagy szivacsmatrac?
Melyik a jobb újszülöttnek? Ugye most már a kókusz az elterjedt, de sokan keménynek találták. Viszont a szivacsmatracól meg azt olvastam,hogy túl puha!
Melyiket vegyem? Illetve hol kapok jó áron!
Többéves gyakorikerdesek és anyai tapasztalat alapján ezt mondom:
ÁLTALÁNOSSÁGBAN (tehát vannak kivételek) akik nem szivesen költenek kókusz matracra és/vagy ezt egy új irányzatnak és fellengzésnek tartják,azok mondják azt,hogy jó a szivacs, nem lesz a babának semmmi baja.
Na már most, ez a hely nem alkalmas arra hoyg normélis véleményt alkothass a végén, mert úgyis mindenki a magáét fogja fújni attól függően hoyg melyiket pártolja valamilyen (nem biztos hogy egészséget figyelembe vevő) vélemény alapján.
Nos, ezek után én is elmondom a véleményemet, de én is csak egy anyuka vagyok asok közül.
Nekünk kókusz matrac volt.
Most a második babánál is az lesz.
Anno ráértem utána olvasgatni a dolgoknak orvosi oldalról is, minden ortopédus a kókusz matracot ajánlotta.
A szivasc még felnőtt korban sem túl kényelmes, nem véletlenül készítenek a jobb minőségű ágyakhoz jól alátámasztó matracokat. Ráadásul a szivacsban könnyen megtapadnak a szennyeződések. És a por.
A baba gerincének alátámasztás kell, amit a kókusz tud biztosítani.
Sok helyen olcsóbban is be lehet szerezni, mi is egy kis babadiszkontban vettük, 7-8 e ft-ért.Biztosan nem ezen spórolnék.
Kókuszmatracon alszik itthon a lányom, nagymamánál szivacson. Ott mondjuk kevesebbet van a lányom, de mindkettőn nagyon jól alszik.
Én itthonra kókuszmatracot akartam mindenképpen venni. Jó, nem lett penészes, nincs baja, és nem is olyan kemény. A szivacstól picit féltem, de miután mamánál az van és ott is jól alszik, az sem megy össze, ezért szerintem mindkettő megfelel.
Mi ezt vettük:
Nagyon jól működött, a gyerek jót aludt rajta. Soha nem volt semmi baja, nem deformálódott.
Mindkettőt próbáltuk.
Kókusz.
3 gyerekes anyuka
De ha rengeteg pénzem lenne, akkor valószínűleg kombinált, komoly matracot vennék :) De arra nem futi... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!