Márciusban fogok szülni, mikor a kislányom 2 éves lesz. A gyedem 98. 000, adójóváírással. Mennyi lesz a gyásom, gyedem a második gyerkőcnél? Mi alapján számolnak?
Mindkettő bruttó 109200 forint lesz.
Mivel gyed miatt nem lesz 180 bérezett napod, így mind a tgyás, mind a gyed alapja az a jövedelem, ami alapján az első gyedet megállapítottak, és mindkettőnek 109200 a maximuma.
Kedves Válaszoló!
Nem értem a válaszod, én úgy tudom, hogy a tgyást a fizud alapján számolják akkor is, ha már otthon voltál babával, max. az ő 2 éves koráig. Legalábbis nekünk így volt a 2. baba születésekor, másfél éve.
Vagy esetleg azóta változott? a gyed is biztosított időnek minősül, én úgy tudom.
igen, mindent ugyanúgy intézel, mint az első babánál, a munkahelyeden.
Az egyszeri támogatás az anyasági támogatás, vannak olyan munkahelyek, akik ezt is intézik, a családi pótlék változásbejelentéssel együtt.
Ha a kicsi hamarabb megszületik, mint ahogy a naggyal lejárna a gyed, akkor a tgyás igényléssel egyidejűleg a gyed lemondást is küldd el.
Elvileg:)
De ha gyakorlatilag mégsem, akkor is csak pár soros levelet kell írnod az igénylő mellé:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!