Hogyan működik most a szocpol? Milyen feltételekkel lehet megkapni a lakásvásárlási hitelt, ha állapotos vagy?
Hassznált lakáshoz:
Gyermeket nevelő házastársak, élettársak
Az igénylőknek 35 év alattinak kell lenniük a kérelem beadásának időpontjában
Legalább komfortos lakás vásárlásához
A megvásárolt ingatlan vételára nem lehet nagyobb Budapesten és megyei jogú városokban 12 m Ft-nál, egyéb településeken 8 m Ft-nál
A megvásárolandó ingatlannak meg kell felelnie a méltányolható lakás feltételeinek (nálunk 2 gyereknél legalább 2 szobásnak kellett lennie)
1 gyerekre 450 eFt a félszocpol, és 90 napos terhességtől megkapod, plusz beígérhetsz még babát, utána is megkapod, de ha a határidőig nem vagy 90 napos terhes, akkor vissza kell fizetni.
Lakásvásárlási hitelt mi megkaptuk egy minimálbérre úgy, hogy én előtte 2 éve már Gyed-en voltam, Gyed előtt munkanélküli, aztán passziv táppénz. 35 évre kaptunk 7,4 milliót a Raiffeisennél. Így kibírható a törlesztés. Plusz megigényeltük a Fiatalok Otthonteremtési támogatását, ami szintén 1,2 m Ft volt (két gyerekre a félszocpol ennyi volt tavaly)
Sajna új lakásnál nem tudom, mik a feltételek, de szerintem fent van a neten.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!