Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kell ezeket kitölteni?

Hogy kell ezeket kitölteni?

Figyelt kérdés

Nos van egy 20 hónapos lányom és 2-3 hét múlva jön a kistesó.

A munkáltatóm kifizetőhely és kaptam tőlük papírt.

"Igénybejelentés Terhességi-gyermekágyi segélyre" címűt.

[link]

Érdekelne,hogy a 2. pontot valamint a 4. pontot hogyan töltsem ki?

A 4. pontban csak a gyesre kérdeznek rá,de én még gyedet kapok a lányomra.

Vagyis a gyedet le kell mondanom,de nem ezen a papíron.Azt hogy tegyem meg?

Akkor érdekelne,hogy a családit hogy igényeljem,hisz ezután már 2 gyerekre kell kapnom,de milyen papír kell hozzá?

Bocsi a sok kérdésért,de annyira nem segítőkészek a munkahelyemen...én meg nem értek hozzá.

aki van/volt hasonló helyzetben,segítene?

Köszi előre is.

2011. szept. 2. 15:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Na,nézzük:

A gyed-ről írsz lemondó nyilatkozatot,azt küldöd el az utaló szervnek!- gondolom 28 nappal a kiírt időpont előtt igényled a t.gyást- ha szept. 12-re esik a 28. nap,akkor 11 legyen a gyed lemondón,hogy attól a naptól bezáróan ne utalják.

"Tisztelt Illetékes!

Alulírott, XY (lakcím, szül. idő, hely, taj szám) büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy 2011. hó. nap...-tól nem tartok igényt a gyed ellátásra, mivel 2011.hó.nap.-tól terhességi gyermekágyi segély ellátást igényeltem várandóságomból eredően. Szülés várható időpontja 2011. hó.nap...

Ügyintézésüket megköszönve!

Dátum.

Tisztelettel: XY"

A családit majd ha megszületik a kicsi,meglesz a taj kártyája,akkor a Mák honlapjáról letölthető családi pótlék igénylő lapot töltöd ki. Azt egyszerű lesz kitölteni! Én már ki is nyomtattam,amit lehetett kitöltöttem,már csak a kicsi adatai hiányoznak.

T.gyás igénylő lap: Hú,nekem egyszerűbb volt,mert csak egy lapból állt az egész amit ki kellett tölteni,azt az OEP adta ki...

Én a helyedben felhívnám az OEP-et,vagy ha van a közelben család segítő központ,ott segítenek kitölteni! - bocs,hogy ebben nem tudtam segíteni!

Könnyű szülést és egészséges kisbabát!!

Üdv:2gyerkőcös,38hkm

2011. szept. 2. 17:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja,a gyed-et ne így rövidítve írd,hanem írd ki rendesen!
2011. szept. 2. 17:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Már most nagyon sokat segítettél!Köszönöm szépen! :D
2011. szept. 2. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!