Elvinnéd a nagyihoz a kicsit, míg a nagyot beszoktatod az oviba, ha épp kitudja mitől megy a hasa?
Egyszerűen nem tudják,mitől van már (holnap lesz 3hete)hasmenése.Székletminta negatív,vizelet negatív,a vérvétel nem mutat ki gyulladást,se vashiányt,máj/vese funkció(a vére alapján)jó.Kap normaflort,smekta port,prokidet....hol jobb,hol nem.Nagyon be van dagadva a rágófogak helyén az íny.
A nagy csütörtökön kezdi az ovit,és szeretném,ha nem úgy hagynám ott,hogy otthagyom és azt látja öcsivel megyek el(amúgy is féltékeny rá)És van lehetőség arra hogy hétfőtől már "beszoktassam". Viszont ezt nehéz úgy,hogy a kicsi is ott van velünk,mert oké,hogy elvan a gyerekek között,de a hasmenése miatt nyűgösebb,és nagyon hamar beleun mindenbe.
Az anyukám meg vasárnaptól szabin lesz,és már jó előre le volt beszélve,hogy átvisszük hozzá vasárnaptól szombatig a kicsit.(férjem Bécsben dolgozik,hajnalban megy,későn jön,így nem megoldható az,hogy hétköznap átvigyük)
De teljesen elbizonytalanodtam.Oké,hogy anyum is betudja adni neki a dolgokat,de milyen anya lennék,ha "betegen" lepasszolom a kicsit?!
Másfelől meg már a 3hete tartó alig alvástól (éjjel ágyhúzás,öltöztetés,napközben szinte állandóan rajtam csüng...) teljesen ki vagyok fáradva idegileg.Ingerült és feszült vagyok,nagyon zavar,hogy nem tudok rajta segíteni!
ott tartunk,hogy a kicsi még mindig hasmenéssel küzd.annyi javulás van,hogy délután és este már nincs,viszont amint megébred onnantól délig szinte egyfolytában.Holnap megint elviszem dokihoz....
eddig volt neki vérkép,vizelet és székletminta,mind negatív.
ma megint voltunk az oviban így hármasban.És ma már az ő óvónénije is ott volt,a leendő csoportjában volt.Persze itt nem kapott tízórait(érthető,hiszen nincs befizetve)amit szerintem sérelmezett is....és ott is hagytam vagy 10percre,míg mi elmentünk a szomszédos postára.Mire vissza értem már a középsős csoportban játszott.Ennyire nem volt rá figyelemmel az óvónője.Majd pisilt egyet és hazajöttünk.(ő akart indulni)és itthon kiverte a hisztit,hogy ő nem akar anya nélkül menni az óvodába,és hogy öcsi ne menjen vele....
szóval nem tudom mi lesz...
tegnap azt mondtam anyunak,hogy kedd este jöjjön már el,és öcsizzen addig,míg én a naggyal elleszek.
lisztérzékenység még nem...most hívtam(volna a dokit)de szabin van a héten.úgyhogy lőttek a holnapi orvoslátogatásnak.
Ha fölébrednek,assze'm átautókázunk az anyumhoz.És akkor legalább tudok a nagyobbal is nyugodtan lenni
Én elvinném másik dokihoz a kicsit, nyilván van helyettese. Már csak azért is, mert több szem többet lát.
És nem vinném nagyot semmiképp oviba egy ilyen helyzetben.
És áthívnám anyukát, hogy kicsit pihenni tudjak. vagy napközbenre átvinném őket.
Oké szeretné kezdeni az ovit, de ha egy héttel vagy két héttel később kezdi sem lesz semmi és hátha addigra többet tudtok. nem 25 másik gyerekkel kell beszoknia. És te is jobban oda tudsz figyelni.
Nálunk ezt rugalmasan kezelik. Az én fiam 12-én kezdi, óvónők kérése volt ez, ne 25 gyereket kelljen beszoktatni, úgy gondoltam vigyék akkor azok az anyukák, akiknek feltétlen szükséges és a nagy is akkor kezdi, mert a kicsi teljesen oda van az oviért és ha ő nem mehet a nagy se menjen. Nem szólt semmit az óvónő, beírta mindkettő, hogy 12-én kezdik az ovit. Épp pár napja beszéltem mindkét gyerek óvónőjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!