Lakáshiteles anyukák! Igénybe veszitek az adójóváírást (max.120 ezer Ft) a lakáshiteletek után? Tudtok róla, h igényelni lehet az 5 év után is, ha van egy gyermek (aki után nem vettetek fel szoc. Pol. T)?
Mi megkaptuk...
azért kérdem, mert nem is mondták nekünk a bankban, h igénybe lehet venni az 5 év után is, az adóbevalláshoz tartozó tájékoztatóban olvastuk, ahol számomra nehezen érthetően volt megfogalmazva...
09.10-es válaszol vagyok, aki 2005-ben vette fel.
Köszi szépen az infót, hogy erre az évre is jár, akkor nem is nézek utána :)
Idén év elején a banktól kaptunk levelet, amiben írták, hogy aki 5 éven belül van, annak küldik az igazolást automatikusan, akinek pedig lejárt az 5 év, annak egy nyomtatványon kérni kell, be kellett menni hozzá a bankba.
De nagyon jó hogy kiírtad ezt a kérdést, mert szerintem sokan nem tudják. Köszi szépen mindenki nevében!
Kedves utolsó!
Igen,mint írtam,igényelni kell a banktól az igazolást,amit az 5 éven belül csak ugy, automatikusan maguktól küldtek.
Azt is írtam, hogy már időben kérni kell tőlük (én személyesen voltam bent az illetékes bankfiókban), pl januárban, mert 2 hónap, mire kiér hozzád.
Én is remélem, hogy minél többen visszaigénylik az adójukat ezáltal.
Igen igénybe vesszük.
És valóban csak a 2007. január 1 előtt kötött szerződésekre igaz, hogy igénybe vehető, amennyiben van a hitelfelvevőnek családi pótlékra jogosult gyermeke - erről nyilatkozni kell a hitelt nyújtó banknál.
Viszont ez a kedvezmény csak 2014-ig, vagy 2015-ig vehető igénybe, majd pontosan utánanézek, meddig.
Sziasztok! Ez csak forint-alapú hitelekre vonatkozik?
Mi 2006-ban vettünk fel chf-re :( Szoc-polt nem igényeltünk, de azóta született egy gyermekünk. Nekünk jár bármilyen térítés, akár visszamenőleg is?
Visszamenőleg szerintem nem jár, egyébként előző hozzászólásomban leírtam, hogy kb. milyen feltételek mellett lehet visszaigényeli. Használt ház vásárlásánál max. 10 milla hitelösszegig, újnál 15 milláig, illetve a fizetés nem lehet több 3-4 millánál/év. Illetve hogy családit kapj egy gyerek után és szoc.polt nem vettél fel arra a gyerekre.
Én nem tudok róla, hogy csak 2014 v. 15-ig járna, elvileg addig jár, amíg a feltételek fennállnak vagy az állam el nem törli ezt a jogszabályt vagy törvényt vagy mit. Vagy ezek szerint tervben van, h eltörlik...
08-25 14:27-es vagyok.
Valahol az APEH oldalán a kedvezményeknél én is láttam olyasmit hogy 2014 vagy 2015-ig jár. De hát az SZJA törvényt minden évben módosítják, szóval még van remény hogy tovább is járjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!