Mi a véleményetek az egyházi óvodákról?
Szió!
Az én szülővárosomban egyházi óvoda, általános iskola és középiskola is van; kötelező heti templombajárással, lelkigyakorlattal, gyónással, áldozással stb. Nem vagyok híve az ilyennek, DE pedagógusként tapasztaltam, hogy sokkal toleránsabbak az egyházi körülmények között nevelkedő gyerekek. Annak ellenére, hogy az egyház elutasítja a "más" embereket, valahogy mégis sokkal ügyesebben kezelik az egyházi sulis diákok az autistákat, dawn-osokat, kisebbségieket stb.
ERőteljesen foglalkoztat a gondolat, hogy majdan én is ezt válasszam a kislányomnak.
MÉG valami!!! A kiégett óvónőkkel én sem értek egyet, mert nálunk például az egyház a meglévő pedagógusokkal vette át az intézményt és nem hiszem, hogy mindegyikük kiégett lenne. Talán inkább azt mondhatom, hogy rugalmasabbak lettek a váltás után, mivel rákényszerültek egy új világkép megismerésére. Huh, nagyon belemerültem. Bocsi!
Mi is református oviba járunk, pedig nem vagyunk reformátusak. Nagon jó a légkör. Nekem voltak ellenérzéseim az elején, de nincs összehasonlítási alapom, hogy milyen a nem vallásos nevelési intézmény. Itt van reggeli áhitat és péntekenként templomba viszik a kicsiket.
Kiváncsi vagyok, hogy az előtem szóló aki azt írta ősztől szintén reformátusba járatja gyermekét milyen tapasztalatokat szerzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!