Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két éves lányomat moziba...

Két éves lányomat moziba vinném, imádja a Micimackót, jó gyerek és otthon is végignézi a meséket?

Figyelt kérdés
Egyáltalán van olyan korlátozás moziba, hogy minimum hány évesen mehet be gyerek?
2011. aug. 19. 08:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
46%
Iskolás koráig egyáltalán nem kellene moziba vinni a gyerekeket, 2 éves korában pedig még Tv-ben sem kellene mesét néznie, pláne nem egy másfél órás szuperprodukciót. A MESE ennyi idős korban az a rövid, 2-3 szereplős kis történet, amit TE mesélsz neki.
2011. aug. 19. 12:52
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen, elviekben én is így gondolkodom, de vannak napok, amikor már tényleg nem tudunk mit csinálni, és akkor mesét nézhet. Nálunk sem megy egész nap a tv, nem is értem mások hogy tehetnek ilyet a gyerekkel.

A Micimackót meg családi programnak terveztük. Szerintem igenis nagy élmény lehet neki, mint mondtam nagyon érett gyerek, én bízom benne, hogy jó kikapcsolódás lesz, de ha mégsem, akkor max. vesztettünk 1500 ft-ot.

2011. aug. 20. 06:56
 13/13 anonim ***** válasza:
34%

Utolsó vagyok! Köszönöm, hogy ilyen kedvesen válaszoltál, sokkal durvábbra számítottam! :-))

Úgy gondolom (három gyerekes anya, óvodapedagógus és fejlesztő pedagógus vagyok, kicsit konyítok azért hozzá - remélem :-)), tényleg nehéz megállni, hogy a gyerek néha ne kerüljön "bűnös helyzetbe",hisz a TV a mindennapjaink része, és bár hasznára nem válik, de talán túl sokat nem is árt, ha olykor-olykor egy-egy rövid, 10-15 perces, szelíd mese előtt leragad egy két éves.

De hidd el, ez nem ugyanaz, mintha elviszed egy másfél órás mozira, akár családi program, akár nem.

Elhiszem, hogy jó kislány, hogy együtt mennétek, hogy végigülné, de egyáltalán nem ezzel van a baj. Ne a saját szemszögedből nézd, hanem az övéből. Óriási sötét terem, hatalmas vetítő, óriási mozgó képsorok, villanások (még ha "csak" Micimackó is), erős hanghatások (még ha csak Apolló mozi is). Lehet, túlzásnak véled, mert te felnőttként vadabb dolgokat is átéltél, de ez még neki sokkoló is lehet. Nem arra gondolok, hogy ordítva rohan majd ki a teremből, hanem valami mélyen leül benne, ami később előjöhet, de senki nem gondolja, hogy egy ártatlan moziélmény miatt.

De nem csak ez az egyik ellenérv, bőven van több, amiket nem kezdenék kifejteni.

Én a helyedben biztos, hogy nem vinném a 2 évesem moziba. A nagyobbik lányom 5 és fél éves, és nem volt még moziban, iskolás koráig nem is lesz. Annyi más lehetőség van!!!

Azt mondod, Debrecen? Állatkert, vidámpark, nagy játszóterek, Vekeri tó, Nagyerdő, motorozás, fagyizás a főtéren....ezeken a helyeken biztos voltatok már, de miért ne mehetnétek el még egyszer? Annyira jó családi programok! Ezerszer jobbak, mint egy vacak mozi.

Nem, nem csak 1500 forintod bánja, hanem a gyereked egészsége. Nem túloztam!

Ja, és nemsoká indul a szezon a Vojtinában, fantasztikus babafoglalkozásaik vannak, kifejezetten kicsiknek, pont a te manódnak valók!!! Bárcsak debreceni lehetnék!!!!!

2011. aug. 20. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!