Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig igényelhető szocpol?

Meddig igényelhető szocpol?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy meg akarják szüneteni? Ha most teherbe esek, akkor két gyermekre megigényelhetem a szocpolt mielőtt megszüntetik? Most egy egy szobás garzonban lakunk.Mire tudom megigényelni? Venni kellene hozzá valami telket, vagy másik lakást? Hogy megy ez?
2009. ápr. 14. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha most SOS veszel egy új lakást, vagy építesz (júliusig asszem) akkor felveheted a szocpolt egy gyerekre, ha már volna gyereketek, akkor egy második babára is fel lehetne venni a megelőlegező szocpolt. Mivel nincs gyereketek, csak a meglévőre lehetne felvenni 900 ezret. Ha használt lakást vesztek 450 ezer azaz félszocpolt jár. A szocpol mindig ingatlanszerzéshez kötött. A telek nem az! Sztem ti már erről lecsúsztok, de mi is :(
2009. ápr. 14. 20:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szomorú, és csalódott vagyok, mert kettő, ha minden jól megy, akkor három gyermeket szeretnénk, és nagyon számítottam erre. Tervezünk nagyobb lakást venni, de az még egy pár év, mire oda eljutunk. Már takarékoskodunk ezerrel, de sajnos nem megy egyik napról a másikra a milliók összeseprése, ami egy lakáshoz kell. Szombaton voltunk fél éves házasok, és még most kezdtünk el próbálkozni a babával is a napokba.
2009. ápr. 14. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mire odakerültök, hogy lakás-csere, addigra visszahozzák. Meg jövőre választások is lesznek. Igazából a szocpolt csak egy időre függesztik fel, ez azoknak rossz, akik idén v. jövőre terveztek volna építkezni.
2009. ápr. 14. 20:12
 4/5 A kérdező kommentje:
szerintetek van esély arra, hogy visszahozzák? Jaj nagyon bolog lennék, ha igen. Négy év múlva jár le a lakásksszánk, és csak utána tudunk mozdulni valamerre.
2009. ápr. 14. 20:13
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor őszintén mondom, boldog lehetsz, mert addigra simán visszahozzák. Bajnai Gordon intézkedései nem véglegesek, csak válságkezelés, egy időre szól. Nem is biztos, hogy véghez tudja vinni támogatottság hiányában, és jövőre választások, szerinted marad az MSZP? Ha marad, akkor se marad ez a program. Minket is érint Bajnai intézkedései, de tudjuk, hogy csak válságkezelés. Nyugi
2009. ápr. 14. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!