Azok az árva gyerekek akiket nem fogadnak örökbe milyen családnevet kapnak?
Figyelt kérdés
Azokra gondolok akiknek teljesen ismeretlenek a szüleik pl. csecsemőként a kórház előtt találtak rá a gyerekre. Nekik ugye nincsenek semilyen papírjaik pl. anyakönyvi kivonat stb. így nem tudhatják a vezetéknevüket. Ha nem fogadja őket örökbe senki és árvaházban nőnek fel akkor milyen családnevet kapnak? Vagy nekik csak keresztnevük van? Gondolom mindenkinek kell lennie vezetéknévnek ezért arra gondoltam hogy egy egységes vezetékneve van az összes árvának,vagy ez nem így működik? Valaki esetleg tudja hogy megy ez?2011. aug. 16. 00:28
1/6 ava87 válasza:
Ha nem ismertek a szülők, akkor adnak nekik valami vezetéknevet. Pl. még nagyon régen a híradóban volt arról szó, hogy egy kórház előtt találtak egy babát, és valami olyan neve lett, hogy Őszi Viktória, mert pont ősz volt.
2/6 anonim válasza:
Horvát, Kanalas, Orsós, Kolompár, Farkas, Kanalas, Sárközi, Lakatos, Oláh, Rácz, Járóka, Seres, Hamza, Raj, Jónás...
3/6 anonim válasza:
ez azert nem vicces de komolyan jot nevettem a szuper vezetekneveken! egybkent biztos hogy az adott helyzet kinalja a vezeteknevuket! SZEGENYKEK!
4/6 anonim válasza:
Általában kitalált nevet kapnak, de pont nem romaneveket, hanem mindennapos, gyakori vezetékneveket választanak vagy a másik lehetőség valóban az, hogy a megtalálás napján lévő névnapok szerint vagy az évszak szerint, vagy valami pozitív jelzővel illetve nevezik el őket.
(Nagy, Kiss, Kovács, Szerencsés, Boldog, Nyári stb.)
5/6 anonim válasza:
Én egyszer olvastam egy babáról, aki a Csütörtök vezetéknevet kapta, mert csütörtökön hagyták ott egy inkubátorban. Kaphatott volna jobbat is szegény.
6/6 ava87 válasza:
Na igen, néha elég hülye vezetékneveket találnak ki, szintén híradóban volt (szintúgy nagyon sok évvel ezelőtt), hogy találtak egy babát, és a kórházban a nővérek a "Gyönyörű" vezetéknevet adták neki, mert hogy olyan szép baba. Hát lehet, hogy szép, de vezetéknévnek ez milyen már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!