Újszülött babát hova és milyen irányba lehet babaüléssel/hordozóval bekötni? Elől van légzsák, nem kiszerelhető.
hátra kell bekötni háttal a menetiránynak.
én nem mellette ültem sose,valahogy természetes h elöl üljek,ha valaki vezet,é egyeül viszi a babát,akkor se ülhet mellé nem?
Egy babahordozót mindig a gépjármű menetirányának ellentétesen kell bekötni. A nyakszirti izomzata a gyermeknek még elég gyenge és a fej a többi testrészhez képest nehéz. Amennyiben a babahordozót a menetiránynak megfelelően kötnénk be, úgy a gyermekre ható erőhatások olyan erősek lennének, hogy a nyaki csigolyák eltörhetnének.
Ezért:mindig menetiránnyal ellentétesen kell bekötni!
Kapcsoljátok ki a légzsákot, és akkor mehet előre. Az én autómban nem volt kikapcsoló gomb, ezért a férjem kikötötte a kábelét. Minden autóban meglehet csinálni. Ha mégsem akarod, akkor lehet venni olyan tükröt, amit ha a visszapillantó felé rakod, akkor látod a neked háttal lévő babádat.
Remélem segítettem.
Igen, menetiranynak hattal, ez van.
Mi sokat utazunk, 2 kicsi gyerekkel, 3-4 oras utbol havi 1-2 mindig van. Sokszor 5-en megyunk, siman beultem kozejuk az elso pillanattol kezdve. Ha negyen mentunk, akkor volt, hogy elol ultem, ha enni/inni, stb kertek, tehat elmult a nyugalmi idoszak, akkor megalltunk valahol es beultem hatra.
Hozzateszem, hogy sokkal jobb az a felallas, hogy hordozo es gyerekules melle ulni, mert a hordozo kisebb helyet foglal. Most mar mindket gyerek gyerekulesben van, a ketto egyutt sok helyet foglal.
Az is neheziti a helyzetet, hogy pl a bmw-ben mindharom biztonsagi ov harom pontos, ott a ket gyerek egymas melle kerul, en pedig szelre, igy tobb a hely, az ules is szelesebb, de sokszor pl egy apro micra-val megyunk, ott kozepen 2 pontos ov van, oda nem lehet gyerekulest berakni, tehat a 2 gyerek kerul a ket szelre, en meg a harom ajtos apro kocsiba kozejuk kozepre. :)
Nem azt mondom, hogy ez a vilag legkenyelmesebb dolga, de ha szukseges, mert 5-en utazunk, akkor ki lehet birni, 2-3 orat is ulok igy benne.
Ne haragudj, de nem kell szétbontani a műszerfalat egyik autóban sem. Vagy a biztosítéktáblából kihúzzátok a légzsák biztosítékát, vagy pedig a kábelt kell kiszedni a motortérből (az újabb autókban sajnos csak ez a megoldás van)... Egy autószerelő pikk-pakk megcsinálja. M is ezt voltunk kénytelenek csinálja, Opel Corsám van, de a tesómék Renaultjában is a párom csinálta meg. De persze nem okoskodni akarok, csak szólni akartam.
Itt már kitárgyaltuk ezt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!