Segítséget hogyan utasítasz vissza? "mintaanya" jótanácsai, hogyan kéne a gyerekeimmel törődni.
Amikor 3an vagyunk itthon a fiam néha ugyan harcok árán, mesére(olvasok nek 1-2rövid verses mesét) és alszik, amikor olyanja van nem kéri a pelenkát nagyon ügyesen bilizik...
No mikor itt volt az amúgy is dacoskodó fiam kihasználta, hogy van kihez bújni, ha anya jön, és bolondozott, pörgött.
Eszébe se jutott bilizni, kérte a pelust.
/Ha ráeröltetem, hogy bili vagy pelus nem mer pisilni-kakilni, volt amikor este a fürdésnél engedte el magát és pisilt:( déltől. Pár baleset, szégyenérzet, nekem nem ér annyit az erőltetés, mint ami haszna lesz/van, ha ott lesz az ideje, csinálni fogja./ és megkaptam, hogy erősebben fogjam azt a bizonyos gyeplőt, mert hülye vagyok, akkor is le a pelust, meg akkor is vágjam rá az ajtót ha alvás, nem mesélés. Nekem is fontos, mert olyankor amíg el nem bóbiskol az övé vagyok, nem házimunka nem tesó, csak Ő. Amióta olvasok este és du szebben beszél, más inger...
No és az i re a pont. A 6hónapos húgi önállóan stabilan ül, azonnal tegyen bilire... 1hét alatt annyit kotyogott bele a dolgainkba, és baromira bántó, mert most is kioktat, lekezel. El nem szeretném tiltani a gyerekektől, de a kapcsolt áruja a csipogója a hátam közepére se hiányzik...
Képzelem milyen lehet anyukád, vannak ilyen emberek. Te meg túlságosan magadra veszed. Viszont most a gyerekedről van szó. Mond meg neki, hogy te nem így látod, ahogy ő, te máshogy fogod nevelni, tanítani a gyerekeidet. Ma már mások az elvárások és nézetek mint régen voltak. Mond meg neki, hogy szívesen meghallgatod, hogy nálatok hogy csinálta ő, aztán eldöntöd, hogy te ebből mit alkalmazol, és mit nem. Azt nehogy már ő döntse el, hogy mesélsz e a gyerkőcnek, illetve, hogy mikor lesz szobatiszta.
Egyébként meg ha azt gondolja, hogy a mese butít, akkor gratulálok hozzá... miért? Ő a tv elé ültetné?
Hogy írtad, hogy fel volt pörögve a kisfiad, mikor ott volt: csodálkozol? A gyerekek átveszik a felnőttek habitusát, megérzik, hogy kinek milyen a hangulata.
Nekem a fiam egy nyugodt gyerek, persze szokás szerint ő is pörög, de amikor anyukámnál vagyunk, látom rajta, hogy ő is olyan szétszórt akar lenni, olyan "gyorsabban forog az agyam, mint hogy beszélni tudok típus" az anyukám, így sokszor nem értjük egymást. Anyósom pedig egy nyugodt ember, sokszor már nekem is túl lassan beszél a fiamhoz, de a gyerekeknek ez kell. A biztonság és a nyugalom. És ha anyukád téged is felidegesít, mikor együtt vagytok, a gyerekek is megérzik rajtad, és nem értik.
Szóval próbáld elengedni a füled mellett a megjegyzéseket, és tégy úgy, ahogy te jónak látod, ne parancsszóra cselekedj!
Csak látogatóban voltunk...
Ma, most Ő jött.
A nagy "elmenekült", mert ráerőltette a bilire(előtte pisilt még a pelusba, ébredt az alvásból, még azt se tudta szegény gyerekem hol van, engem meg arrébb lökött, hogy ez most az ő ügye, mert a nagy gyerekemnek már nem lenne szabad pelenkásnak lennie...) a kicsit se vegyem fel, mert csak álmos majd elalszik. Na ez igencsak kiverte a biztosítékom, azért is felvettem a picit. A nagy nem mert hazajönni a szomszédnénitől. "anyád most nem jöhet ide" "maradj ott"... Nem engedem be többet:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!