Mit gondoltok, vagy hogyan viszonyultok, ha megláttok egy elhízott gyereket?
13:10-es vagyok, tehát mint írtam, azért van rá ennyi időnk, mert GYES-en vagyok.
DE: minden csak elhatározás kérdése. Felülünk fél 7-kor, netán 7-kor a bicajra, eltekerünk az erdő szélére, és míg Apa sétál a kisebbel, mi a nagyokkal futunk az erdei úton.
Van, hogy ők maradnak itthon, csak mi megyünk. Az egész megoldható 3/4 óra alatt. A lányomon (11 éves) olyan látványos a változás 3 hónap alatt, hogy az hihetetlen. Mindenki megjegyzi:) Olyan jó kis alakja lett, szép sportos.
Nem ítélkezek és nem viszonyulok hozzá másképp, mint egy átlagos testalkatú gyermekhez.
Az enyém meg eléggé vékonyka, valószínűleg az is marad, mert ezt örökölte, Állandóan etetném, de nem kell neki.
Pedagógus vagyok, így volt szerencsém több duci kisgyermeket megfigyelni. Bizony sokszor önbizalomhiánnyal, kirekesztettséggel küzdenek. Még a kisgyerekek is gyakran ítélnek elsőre csupán a külső alapján.
Ha ilyen gyereket látok, az jut eszembe, hogy szép kis szülő lehet, aki hagyja, hogy a gyereke kicsi korában már kövér legyen, és nem a gyerek érdekeit tartja szem előtt.
Persze más kérdés, ha egy gyerek valami betegség miatt duci.
Ha az én fiamon látnám, hogy kezdene kövéredni, biztos, hogy nem kapna többet csokit. Oké, amúgy sem tömöm azzal, de mivel teljesen egészséges, arányos alakja van, így nem vagyok olyan szigorú az édesség terén - persze csak akkor, ha a normális, ételnek nevezhető fogásokat már megette, különben nincs édesség. Na meg ő aztán két percet nem ül nyugodtan, így tényleg nem kell féltenem az elhízástól, de ha nem ilyen lenne, én is szigorúbb lennék.
Igazából nekem már az furcsa, hogy 7-8 éves gyerek tud egyhelyben ennyit űlni a net elött.Ami persze érdekes,de pl. én halálra unom magam ha egész nap netelnem kellene.Lehet mostanában mások a gyerekek,de amikor én voltam hasonló korú én mindig kint akartam lenni, hintázni,játszani,rohangálni,ugrálókötelezni stb.És tény h. én is eszek csokit és édességet,de azért mert megtehetem(nem vagyok elhízott és cukorbeteg sem),de tudom ha gyerekem lesz akkor erről le kell szoknom,mert nem szeretném, h. az én gyerekem édességen nőljön fel.Engem is tömteka szüleim édességel,de én le tudtam mozogni,de a mai világban ahol a net a gyerekek legjobb barátja,ez nem megengedhető szerintem.Na mega mikor én kicsi voltam nem is volt ennyi fajta édesség.Igaz engem leadtak a nagyihoz,ahol rendesen ettem.
Lehet a kolláganőméknél ez nem megoldható, de tényleg ez lenne a legjobb és egyetlen megoldás, hogy a gyerek itt legyen egész nyáron egy irodában és üljön 8 órát a net elött+tömje magát édességgel, és még nem tudni mi lesz otthon.Én nem szólok bele,de mint nő,rosszul esik, hogy a kollégám nem veszi észre hogy ezzel tönkreteheti a gyereke életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!