Milyen mosóporral mossam az érkezendő kisbabám ruhácskáit? Elég ha kimosom a kölcsön kapott ruhákat, vagy áztassam is?
Mindenféle öblitö ERÖSEN allergén - ezért a babának a legjobb, ha semmit nem használsz, csak ecetet, az fertötlenit is, és szagtalanit is.
A mosószerek közül is a legjobb, amiben semmilyen illatositó nincs, és a lehetö legkevesebbet (max az megadottnak a fele) szabad használni.
Szia! Az Arielt nem ismerem, én Perwoll-t használok. Öblítőt nem, mert attól felömölhet a babó bőre. Nekem ez bevált, sose volt semmi baj.
A kapott ruhákat szerintem aszerint, hogy mennyire "koszosak". Ha szépek, elég csak mosni.
most Persilt.Régen a lányaimnál Arielt,cocolino sensitiv öblítőt soha semmi bajuk nem volt tőle.
Én épp tegnap áztattam be a kisfimnak a ruháit mert kissê állott szaguk volt amit kaptam egy ismrőstől.am szépek.De máskor nem áztatom de vasalni minfent ami az övé lesz.
Hiába használtam érzéeny bőrre való, márkás mosószert, az első gyermekem bőre allergiás lett. Gyermekorvos tanácsára mosószappannal mostuk 1 évig a kislányom ruháit (kézzel) és 4x öblítettük. Most 20 hónapos, visszatértünk a gépi mosáshoz és a mosószerhez, szerencsére már nincs baja tőle.
Most is babát várok, de az biztos hogy az első fél évben csak mosószappant használok a pici ruháihoz (nagyon alapos öblítés mellett), hogy megelőzzem a bajt.
Meglátjuk, milyen lesz a babánk bőre, de én vettem babáknak való hypoallergen folyékony mosószert, és babáknak, csecsemőknek való Gabi öblítőt. Ezzel mostam ki az összes ruhácskáját, és persze fontos az alapos vasalás.
A védőnőm ajánlotta még a Tomit, öblítőnek pedig a Sensitive változatokat. Ha érzékeny lenne az öblítőre, akkor az ecetet.
mosódió+ecet..én nem kockáztattam mert én is ekcémás voltam amiből aztán kialakult az asztmám.
Volt persze makacs folt bőven, azt kisúroltam vanish szappannal,majd ecettel 1x öblítettem majd mostam a fenti kombinációval.
Megérte mert a lányunknak tökéletes a bőre :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!