Lehet az ilyet névtelenül jelenteni?
Családsegítőknél, gyámügynél tudsz bejelentést tenni, a személyazonosságodat kérheted, hogy ne fedjék fel.
Viszont mivel voltak kint náluk az illetékesek, így már nyilván tudnak a családról, és tudják, hogy probléma van, főleg, hogy nem is engedték be őket. Nem hinném, hogy az ügy ennyiben meg fog állni.
Azt meg ne jelentsd ki, hogy "senki nem tesz semmit", mert nem látsz bele a munkájukba, te csak azt látod, hogy egyszer ott voltak, és ennyi. Ennél kicsit többet csinálnak, csak te nyilván nem tapasztalod, mert nem te vagy az érintett.
Ez valószínűleg meg fog történni, egyszerűen hivatalból muszáj, ha már egyszer kint voltak a gyámügyesek, és problémát tapasztaltak. Mivel az már önmagában is probléma, hogy otthon volt a család, mégsem engedték be őket.
De vegyük figyelembe, hogy ott is emberek dolgoznak, sajnos nem túl sok anyagi forrás áll rendelkezésre - ez alatt azt értem, hogy jóval kevesebb embert tudnak foglalkoztatni, mint amennyire szükség lenne, így sajnos nem mindig haladnak elég gyorsan a dolgok -, ráadásul most nyár van, szabadságolások vannak, így még kevesebben vannak.
ha más nem segít, hívd ki a rendőröket.
persze ők is csak akkor jönnek, ha vér folyik, de nyugodtan túlozhatsz kicsit, ami az üvöltés mértékét illeti.
az ilyenek miatt ugrik mindenki az otthon szülők torkának... ami, ha jól tudom, május 1. óta szintén szigorúan szabályozott dolog volna, és ha emiatt halt meg a baba, majd az anya kórházba került, akkor a kórháznak kötelessége a rendőrség felé jelezni az ügyet.
gyerekvédelmisekről meg annyit, hogy egyszer az öcsém miatt voltak nálunk, aki 16 évesen jogsi nélkül motorozott, és elkapták a rendőrök. 2 nő jött, körülnéztek a lakásban, megkérdezték anyámat, hogyan felügyel a gyerekre (16 évesre...), ha dolgozik. aztán engem is megkérdeztek, hogy mi a véleményem, és ennyi. tehát ha nagyjából rend van, van ruha, étel, és mindenki azt mondja, amit kell, akkor hagyják őket békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!