Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mosódiót használó anyukák, a...

Mosódiót használó anyukák, a makacs (kaja, fű. ) foltok is kijönnek a gyerekruhákból?

Figyelt kérdés
Használsz mellé folteltávolítót,öblítőt,hogy használod(mosópor helyén,dobba)?Hol veszed/rendeled,hol a legolcsóbb?
2011. aug. 5. 13:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a zöldbolt.hu oldalról rendelem a mosódiót, az bevált. Előtte valami sapos márka volt, de az semmit nem ért, olyan büdös maradt az összes ruhám, mint volt.

Sajnos nem szedi ki ezeket a foltokat a mosódió, akkor sem, ha teszek mellé folttisztító sót. (abból a legolcsóbb az Aldiban kapható Tandil - az össze natriumperkarbonát, így mindegy, hogy ezeket veszed-e, vagy vanish oxit)

A makacs foltok úgy jönnek ki, ha előtte pár órával egy kis vízzel feloldott (krém állagú) folttisztító sót/port kensz a foltra.

Ha a folttisztítót sötét ruhákkal használom (mosódió mellett), akkor a ruhákban benne marad, nem öblítődik ki rendesen. (mindegy, hogy a mosópor helyére, vagy a dobba szórom, mindekettőt kipróbáltam)

Öblítéshez ecetet teszek - fele-fele arányban víz és ecet. Ha a mi ruhánkat mosom, (nem babacuccot), akkor úgy öblítem, hogy 1 kupak öblítő (lenor), és felöntöm ecetes vízzel. A babaruháknál csak az ecetes víz. (ha van itthon rendes, 100%-os illóolajom, levendula, akkor azt is cseppentek az öblítőtartályba, kb 10 cseppet.

Ha a ruhán kakaó folt van, vagy a zokni koszos (homokozós kosz), akkor ezek a koszfoltok legjobban mosószappannal átdörzsölve jönnek ki.

Ha pörköltszaft van a ruhán, egyetlen dolog szedi ki: a napon szárítás.

A gyümölcs, fű, egyéb foltokra jó a folttisztító.

2011. aug. 14. 15:39
 2/3 anonim ***** válasza:
ja, gondolom egyértelmű, [link] - ékezetek nélkül :)
2011. aug. 14. 15:40
 3/3 anonim ***** válasza:

bocs az offért!!!

Kedves előttem válaszoló! mért kell ecetet rakni az öblítőhöz,illetve mért jó ecettel öbliteni??

Köszi szépen!

2011. aug. 14. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!